-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Alexa Düşürme Programları (2018)

ads
ads

Alexa düşürme programları hakkında


Alexa sitelerin kısaca sitelerin listesinin değeridir. Kimi yüksek olur kimi az olur. Alexa webmasterlar tarafından çok önemsenmektedir. Aslında o kadar önemli olmadığını söylemek gerekir. Bir sitenin alexa değerine bakarak kaliteli olup olmadığını anlamak mümkün ancak alexa düşürmekte zor bir iş değil. Bunun için yazılımcılar programlar yaparak insanlara sunuyor. Bunlar sizce ne kadar sağlıklı.

Hiç sağlıklı değil. Programların çalışma mantıkları yazılımlara göre değişim göstermektedir. Kimi aynı ip üzerinden sayfalarda saatlerce gezinti yapar kimi proxy ile farklı ip adreslerinden gezinti yaparak alexa değerini iyi seviyeye belli bir süre getirebilir ama sürekli bunu yapamayacağınız için bıraktığınız zaman alexa tavan yapacak daha kötü duruma gelecektir. Bizlerde bu yüzden bu tür programları tavsiye etmiyoruz.

Alexa genel olarak çok da önemli değil ama her ne hikmetse  insanların gözünde çok değerli. Alexa değerine gelene kadar bir çok kriter var sitenin kalitesini ölçmek için. Yorumlar, alınan backlinkler, sitede hemen çıkma oranı da değeri pa değeri vb. 

Ancak tanıtım yazısı reklam alımı gibi durumlarda müşteri alexa değerine bakar ona göre fiyat biçer kendi kafasında karşı tarafın teklifi de uygunsa ticaret gerçekleşir. Bu durumda ise alexa değerlidir site sahipleri için bu nedenle alexa değerlerini düşürmek ve daha fazla tanıtım yazısı vs almak için çaba sarf ederler. 

Ancak şöyle baktığımız zaman yasal olmayan sitelerin alexa değerleri baya bir iyi seviyede örnek olarak film sitesi film siteleri genelde çok iyi derecededir ancak google gözünde herhangi bir değeri yoktur. Bunun sebebi siteye giren bir kişi en azından 2 saatlik bir film izlese sitede iki saat kalmış oluyor bir kaç film izlese sayfa değişimi falan derken bu değer git gide iyiye gider gel gelelim google gözünde bu siteler ne durumda. İyi durumda değil ve yasal olmayanı google sevmez. 

Aynı şekilde video izleme sitelerininde alexa değerleri iyi durumdadır. Dizi siteleri  vs. Ama öyle kaliteli siteler var ki sözlükler vs bunlar iyi bir kullanıcı ve ziyaretçiyi içerirde tutmayı en iyi şekilde başaran sitelerdir. Bunlar hem kaliteli hemde google gözünde değerlidir. 

Bizler ise normal bir site veya blog açarak bir yazı yazarız ziyaretçi bunun yarısını belki de okumadan çıkar. Başka sayfalara bile yönelmeyebilir. Tabi bu bizim beceriksizliğimizden kaynaklıdır. Alexa değerini yükseltmek için mutlaka ziyaretçiyi sitede tutmak için gerekli olanları yapmak lazım. Bu da her kişinin yapabileceği bir iş değildir.

Alexa Düşürme Programları (2018)


Alexa programları belli bir yere kadar hizmet eder sonrasında pek işe yaramaz. Belki spam gibi cezalar bile alabilirsiniz. Dikkat ettim alexa ile yazı yazan kişilerin sitelerine değerleri çok kötü aynı şekilde benimde değerlerim git gide kötüye gidiyor bir zamanlar çok iyi seviyedeydi alexa bu ne yapacağı belli olmuyor işte. Alexa programı veya hit sitelerinin alexa değerlerine bakın hepsi yerlerde. Yani buradan da bir işe yaramayacağını zaten anlarsınız.

Alexa düşürmek istiyorsanız ilk önce özgün olun ve düzenli yazı girin ilgi çekici yazı olsun ziyaretçiyi tutun yorum yapmasını sağlayın sayfaları gezmesini kolaylaştırın. Videolar ekleyin, her gün aynı zamanda makale ekleyin yazılarınız uzun olsun her ne kadar ziyaretçi uzun yazıları sevmese bile siz ara başlıklar ile sıkılmamasını sağlayın. Taklitten uzak durun orjinal olun yeter. 

Alexa Asıl Kriter Değildir!


Bir sitenin kaliteli mi kalitesiz mi bunu öğrenmek için tek kriterin alexa olmadığını bilmenizde fayda vardır. Bir çok kriter vardır ki alexa kavramını geride bırakır. Ben bir sitenin kalitesine da: pa: değeri aldığı backlinkler spam değeri, trustrank, CF, TF oranları ve buna bağlı daha çok yöntemler vardır. 

Özellikle sitenin yaşına, içeriğine ve özgünlüğüne yazılan makalelerin altında yorum var mı yok mu ona bakarım. Ayrıca sitenin hangi tarihe kadar uzatıldığına ve ne kadar uzun ömürlü olacağına bu şekilde karar verebilirim. Tanıtım yazısı falan alacaklar da buna dikkat etmesi gerekir. Ancak en etkili yöntem kuşkusuz misafir yazarlıktır. Her ne kadar ülkemizde bu tam olarak gelişmiş olmasa da zamanla olacağı ümidindeyiz. Bende siteme misafir kabul ediyorum ama her zaman değil özellikle şu sıralar almıyorum. Çünkü belli kriterler var en az  800 kelime ve tanıtım yazısı gibi yazılan yazılar değil de iyi bir makale şeklinde olmalı sadece altına kendi imzasını  taşıyan yazar hakkında bilgi gerekirse site adresi olmalı. Bu şekilde iyi yazılar aldığımız oldu ancak bir süreliğine bende almıyorum. Alım başlayınca bilgi vereceğim. 

Misafir yazar kabul eden siteler biraz var internet üzerinden araştırıp oralarda yazar olabilirsiniz. Ve kendinize doğal bir backlink kazandırmış olabilirsiniz. 

Aslına bakarsanız bizim insanlarımız çok bencil kimse kimseye sayfalarında olsa dahi tıklanabilir bir bağlantı vermiyor. Eğer verdiğimiz bağlantı adresi sizin sitenizden iyi ise ve kaliteli ise bu google gözünde iyi demektir. Sitenize zarar yerine fayda da sağlayacaktır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Alexa düşürme için eskiden beri bir çok yöntem deneniyor ancak anladığım kadarı ile kesinlikle devamlı bir çalışma yada siteye girenlerin kalma oranı herşeyi değiştiriyor. Yazı kesinlikle çok faydalı olmuş teşkler

    YanıtlaSil
  2. Alexa sıralamaları site değerlendirmesi açısında önemli bir etken, bu programlar ile başarılı sonuçlar elde edilebilir.

    YanıtlaSil
  3. Alexa düşürme programlarını yararlı bulmuyorum. Alexanın düşük olması siteye hit geleceği anlamına gelmiyor. Sadece bu tarz uygulamalar ile kendimizi kandırırız. Bize hiç bir yarar sağlamayacaktır.Doğal akışına bırakmayı tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Aslında bakarsanız Alexa düşürme programları, SEO programları gibi programlara pek güvenmemek gerekiyor. Bu konularda ki en büyük katkı çalışmaları manuel olarak sürdürmenizdir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.