-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » Whatsapp’da para transferi ve gönderme nasıl yapılır?

ads
ads

Whatsapp ile para transferi yapma ve gönderme işlemi nasıl yapılır?


Bu konumuzda  WhatsApp ile para  transferi ve para gönderme işlemi nasıl yapılır kısaca bahsedeceğiz. Yakın zaman içerisinde bu özellik devreye girecektir. Şu sıralar para transferi gönderme işlemi test aşamasında ve en yakın zamanda WhatsApp bizlere bu özelliğini duyuracaktır. 


Whatsapp’da para transferi ve gönderme nasıl yapılır?



WhatsApp'da para gönderme nasıl yapılır?


Bu özellikle beta sürümü olarak şuan Hindistan'da kullanılmaktadır. Ve yukarıda belirttiğimiz gibi test aşamasında.  WhatsApp'da para transferi ile  akrabalarınıza yakın arkdaşlarınıza, eşinize, dostunuza artık para aktarabileceksiniz. Peki bu nasıl olacak?

Bu özelliğin daha doğrusu sistemin ismi "WhatsApp Payments" olarak geçmektedir. Transfer işleminin doğru ve eksiksiz şekilde gerçekleşebilmesi için kullanıcının  "WhatsApp Payments" sisteminin cihazında açık olması ve herhangi bir banka hesabına bağlı olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir.


WhatsApp ile Para Nasıl Gönderilir?


İlk olarak yapmanız gereken: WhatsApp > Ayarlar > Ödemeler > Ek > Bu kısımdan “Ödeme” kısmı seçeneğini işaretleyerek aktif hale getiriniz.

Karşınıza kabul edip etmeyeceğinize dair kullanım koşulları ve politikaları çıkacaktır. Bu kısmı onaylayın ve çıkış yapın bu bölümden. 

İkinci adımda banka bilgilerinizi seçiniz. Bu bilgileri seçerken kullanmakta olduğunuz telefon numarasının kayıtlı olduğunu denetleyin.

UPI hesabınız olması gerekmektedir. Eğer yoksa güvenlik bilgilerinin doğruluğu için hesap açmanız gerekir. Bununla birlikte  para  transferi için kullanıcı adı ve göndermek istediğiniz tutarı gireceksiniz ve işlem tamamlanmış olacak. 

WhatsApp ile para transfer etme özelliği henüz tüm dünyada yok kısa zaman içinde tüm dünyada bu özellik açılacak ve birçok insanın işine yarayacağı belli. Bu özellik ile de kendini bir adım daha atacak olan whatsapp insanlara kolaylık sağlamış olacak. Daha fazla bilgi ve detaylar elimize  ulaşınca sizleri buradan bilgi sahibi edeceğiz. 


Bir önceki yazımızı incelemek isterseniz "Plakaya göre araç sahibini öğrenmek"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

11 yorum:

  1. çok güzel anlatım olmuş

    YanıtlaSil
  2. whatsapp ile para transferi nasıl yapılır hiçbir bilgim yoktu bu bilgiler için teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  3. Para transferini whatsapp üzerinden yapmak beni bir imiktar çekindiriyor. Bir dolandırıcılık olur dye korkuyorum

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bir bilgi olmuş. İhtiyacım olduğunda kullanabilirim. teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Whatsapp'da para transferi başlığını görünce gözlerim öncebir faltaşı gibi açıldı sonrasından verdiğiniz yol ile whatsapp payments ulaşmaya çalıştım fakat sonra yazınızdaki daha tüm dünya üzerinde etkin olmama durumunu görünce hayal kırıklığına uğradım yinede bu bilgiyi erkenden bize ulaştırdığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. oha whatsapta böyle bir şey mi vardı. hiç haberim yok yaşlandık herhade

    YanıtlaSil
  7. Böyle bir özelliğin olduğunu bilmiyordum ama zaten Hindistan'da sunulmuş eğer başarı gösterirse global olarak sunarlar herhalde.

    YanıtlaSil
  8. bu özellik hayatı kolaylaştır ama facebookun bir uygulamasına ben bu kadar güvenmezdim banka işlerinde

    YanıtlaSil
  9. Whatsapp rekabet için neler yapıcağını şaşırmış durumda. Açıkçası bir insan bir uygulamaya güvenip para transferi yapar aklım almıyor. Bankanın uygulamasına girip para transferi yapmak sadece 1dakikanızı alır. Bu Amerikalılar gerçekten üşengeç insanlar.

    YanıtlaSil
  10. Teknoloji çok garip bir şekilde yol alıyor. Artık şaşa kalıyorum. Son 5 yıla baktığımda inanılmaz değişiklikler oldu.

    YanıtlaSil
  11. yakında wp den kullanılmayan özellik kalmayacak adamlar çalışıyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.