-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Harika Patlıcan Böreğinin Tarifi

ads
ads
Harika Patlıcan Böreğinin Tarifi


Bugün bir arkadaşımdan öğrendiğim farklı bir yemek tarifi olan Patlıcan Böreği tarifini sizlerle paylaşacağım. Aslında bir patlıcan yemeği tarifi. Adını bile bilmediğim yüzlerce yemek çeşitleri olduğuna eminim. Tarifin başlığını börek tarifi olarak koymuşlar; ancak vereceğim tarif bir yemeğin tarifi. Daha doğrusu mantık börek mantığı gibi, o da iç harcından dolayı. Patlıcanın arasına özel kıymalı peynirli bir harç koyup kızartacaksınız ve börek yiyormuş gibi hissedeceksiniz.

Patlıcan Böreği Malzemeleri

  • 3 adet büyük patlıcan
  • 1 çorba kaşığı tuz

İç malzemesi için

  • Yarım kalıptan fazla beyaz peynir
  • 3 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz

Kızartmak için

  • 2 adet yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • Sıvı yağ
Bu harika tarifi oluştururken mutfakyolu.com sitesinden yararlandık.

Patlıcan Böreğinin Yapılışı

  1. Patlıcanları yarım parmak kalınlığında ve uzunlamasına kesin. Bu dilimleri de uzunluğuna göre 2 ya da 3 parçaya keserek ayırabilirsiniz. Sonra üzerine tuz serpip 30 dakika bekletin.
  2. Bu 30 dakika süre geçtikten sonra patlıcanlar yıkayıp kurutun. Kızgın yağda her iki tarafı kızartın. Havlu kağıt serilmiş tabağın üzerine alın.
  3. İç malzemesi için peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Elinizdeki maydanozu da ince kıyın.
  4. Sonra derin bir kasede peynir, maydanoz ve yumurtayı iyice karıştırın.
  5. Yağı süzülmüş patlıcanlardan birini alıp içine peynirli harç doldurun patlıcanları bir ucundan tutup sarın. Bütün patlıcanlara aynı işlemi yapın.
  6. Bir tabağa yumurtaları kırıp çırpın, bir tabağa da galeta ununu dökün.
  7. Peynirli patlıcanları önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırıp patlıcanları kızarttığınız kızgın yağda galeta unları pembe bir renk alana kadar kızartın.
  8. Eğer patlıcanlar zaten kızaracağı için baştan kızartmak istemiyorum derseniz aynı başta ki gibi doğrayıp ızgarada kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.
Mutfağınızda papatyalar açtıran papatya böreği tarifini hazırlamak isterseniz. Buradan o tarife ulaşabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.