-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » YKS Taktikleri - DERECE İSTEYENLERE

ads
ads
YKS Taktikleri - DERECE İSTEYENLERE


Bu yazımda YKS taktikleri, YKS püf noktaları ve TYT-AYT açıklandıktan sonra nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinden bahsedeceğim.

Hazırsak yazımıza başlayalım.
En Güzel YKS Taktikleri
Yazımızda bol bol yks için taktikler vereceğiz. Ama öncesinde size daha yardımcı olsun diye iki kısımda daha ayıralım taktiklerinizi.

YKS Öncesi Yapılması Gerekenler

Üniversiteye hazırlık döneminde çok dikkatli olmanız gerek. Her şey planlı ve olması gerektiği gibi yürümedi. O yüzden yazımız size rehber olsun diye itinayla hazırladık.

Hedef Belirle

En başta yapman gereken bunu. Kendine bir meslek ve bu mesleği yapabilmen için hangi bölümü tercih etmen gerektiği konusunda bir araştırma yap. Sonrasında o bölümün taban puanları ve başarı sıralamaları neymiş onu öğren.

Sonra yine biraz araştırma yap. Bu bölüm acaba kaç net ile girilebilir.
Vee...
Çalışmaya başla.

En Verimli Nasıl Çalışılır

Erkeğin midesine giden yol nasıl mideden geçerse verimli çalışmaya giden yolda planlı çalışmaktan geçer
Planlı çalışmak çok zor. Sizin yaşınızdaki biri kendine bu kadar kompleks bu kadar karmaşık bir program yapamaz. Bunun için ya profesyonel birinden yardım alacaksınız ki bunlar da rehber öğretmeniniz veya özel koçunuz falan olacaktır. Ya da aşama aşama kendiniz yapacaksınız.
Şimdi birinci imkanı elde etmek zor. Bazen çok iyi de bir yardım alsanız sizi iyi noktaya getirmez. Ee zaten ikinci de çok zor. Kendiniz yapmanız da oldukça zor.

Bu çıkmaz içerisinden sizi kurtaracak olan bir site buldum: Öğrenci Kozu
Şöyle bir google da arama yapın bakalım. İçerikleri size cezbedecektir.
Bu sitede bir çalışma programı var. İster kullanın ister örnek alıp kendinize göre bir program yapın diye hazırlanmış.

YKS Taktikleri - DERECE İSTEYENLERE 1


Görsel de gördüğünüz gibi tasarımı bir harika. Şimdi siz kendinize bir program yaparsanız bu tasarımdan eksik kalırsınız. O yüzden aynı tasarımın boş halini de sizin için yayınlamışlar. Site de görebilirsiniz hatta bağlantıyı aşağıya koyuyorum:


Planlı çalışmak yeter mi yetmez. Hangi kitaptan çalışmak gerek gibi onlarca soru kafanızda değil mi?
Hiç merak etmeyin kitap önerilerinden günde kaç saat çalışmanız gerektiğine kadar onlarca sorunun cevabı sitede var. Basitçe Öğrenci Kozu anasayfasına gezerseniz bulabilirsiniz.
Haaa bu arada çok güzel girişimci hikayeleri de var. Bilginiz olsun.
Gelin bakalım şimdide YKS Sonrası beler yapılmalı ona bakalım.

YKS Sonrası Yapılması Gerekenler

En başta ne yapmalı: tabii ki iyice bir yatmalı?
Sınavdan sonra güzelce dinlenin. Çünkü bir daha böyle boş bir vaktiniz olmayabilir. İyi değerlendirin derim ben.

İyice kafanızı toplayasıya sonuçlar da açıklanır. O zaman asıl curcuna başlar.

İyi alırsınız, kötü alırsınız; hedeflediğiniz bölüm olur veya olmaz orasını bilmem ben. Mezuna kalıp kalmama konusunda da son noktayı siz koyacaksınız. Tabii rehberlik noktasında Öğrenci Kozu'nda yazılar vardı galiba. Okursunuz, faydası olur belki.
Önemli olan nokta:

0niveriste Tercih Taktikleri

Tercih yapacaklar istedikleri bölümlerin başarı sıralamasına iyice baksın. Hangi üniversite olur bir bakın. Bu noktada güvenli site bulmak zor. En başta bir bağlantı vermiştim. Oradan en doğru şekilde taban puanları ve başarı sıralamalarını öğrenebilirsiniz.

Tercih yaparken yapacağınız üniversite ile ilgili haberleri mümkünse k üniversitede ve sizin tercih etmeyi düşündüğünüz bölümde  öğrenciler ile konuşun. Üniversitelerin itiraf sayfaları eminim işinizi görür. Daha detaylı bilgiler için linkedin den de bağlantılar kurabilirsiniz.

Üniversite araştırması bittikten sonra üniversitenin bulu düğü şehir ile ilgili araştırmalar yapın. Şehir nasıl, iklimi nasıl, insanları nasıl veya pahalı bir hayatı var mı yani öğrenci dostu bir şehir mi bir araştırın. Bunlar önemli noktalar. Biraz dinlenin ve bir kez daha araştırın. Bu tür durumlarda sakin kafada olmak önemli.
Güzel bir yazı oldu bence.
Faydası da olacaktır.
Sorularınızı yorum olarak belirtin bana.
Hepinize başarılar...


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.