-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » İyi, Kötü Ve Çirkin (1966) - Il buono, il brutto, il cattivo

ads
ads

İyi, Kötü Ve Çirkin (1966) - Il buono, il brutto, il cattivo Filmi


sinema

Vizyon Tarihi: 13 Ocak 1969
Yapımı :
1966 - İtalya , İspanya , Almanya
IMDb: 8.9
Tür : Aksiyon , Macera , Western
Süre: 161 Dak.
Yönetmen : Sergio Leone
Oyuncular : Clint Eastwood , Lee Van Cleef , Eli Wallach , Aldo Giuffre , Rada Rassimov
Seslendirenler : Tamer Karadağlı , Sezai Aydın , Pekcan Koşar
Senaryo : Sergio Leone , Luciano Vincenzoni
Yapımcı : Alberto Grimaldi , Gray Frederickson
Diğer Adı : The Good, the Bad and the Ugly

sinema

İyi, Kötü Ve Çirkin (1966) - Il buono, il brutto, il cattivo film hakkında


İyi, Kötü Ve Çirkin Filmi 1969 senesinden bu yana bir efsane olarak günümüzde hala izlenmektedir. Her zaman denir, yeniler eskileri aratır. Sinema tarihinde de bu durum aynıdır. Eskiden yapılan filmler her  zaman IMDb sıralamasında en üst sıralarda yer almaktadır. Sinema  tarihinin en iyi kovboy filmlerinden olan iyi, kötü ve çirkin IMDb sıralamasında yıllardan beri 4. sıradadır. 1969 yılında bu kadar güzel ve eskimeyen bir film yapılması da kalitesine kalite katmaktadır.

Genel olarak kovboy filmi sevmeyenlerden bile tam not alan filmi bu zamana kadar kesinlikle izlemişsinizdir.

sinema

İyi, Kötü Ve Çirkin Filminin özeti:


Tuco azılı bir kaçaktır. Onu bulana  çok büyük ödül verilmektedir. İyi lakablı kahramanla beraber kasabaları gezerek iş birliği içindedirler. Ve bu şekilde sürekli  kanun kaçağını yakalayarak teslim edilir ve ödül alındıktan sonra tam asılacağı sırada keskin nişancı ( Blondie ) ölümden kurtarır. Bu şekilde ödülün sahibi olurlar.  Ancak en son iş birliğinde bir kasabada işler tepe taplak olur sonucunda ortaklık bozulur. 

Kötü lakaplı kişi ise, çuvallarca altına sahip bir eski askerin izini sürmeye devam etmektedir. Ve bir çölde iyi, kötü ve çirkin denk gelirler. Ve bütün planlar değişir. 

Tuco ise sadece mezarlığın yerini , Blondie ise mezarın sadece  adını bilmektedir.. Bundan dolayı yeniden bir ortaklık yapmak zorunda kalırlar ve yola çıkarlar.. En sonunda 3 kişinin yolları altınların bulunduğu bölgede birleşir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Efsane, efsane, efsane :D (h) yıllardır izlediğim ve izlemekten bıkmadığım nadir filmlerden biridir.

    YanıtlaSil
  2. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi western filmi. Üçlemenin zirve yaptığı film. Tabi ki yine gelmiş geçmiş en iyi aktör ( tamamen kendi fikrim) Clint Eastwood. Filmin finalindeki müzik şahane hele de westernlerde belkide ilk kez gördüğümüz üçlü düello. 10 puan

    YanıtlaSil
  3. Kuşkusuz sinema tarihinin en iyi filmlerinden bir tanesi. Türünün ise en iyisi. Müzikleri oyunculuklarıyla mükemmel. İnsanı bir çok kez şaşırtıp ağzını açık bıraktırıyor. Final sahnesi ise en etkileyici bölümü.

    YanıtlaSil
  4. Kuzey-Guney savasını tarafsızca anlatıyor. Konusu, aksiyonu ve muzikleri cok guzel bir film. Pek western izlemem ama bir western basyapıtını izlememek ayıp olur diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  5. gercektende kuzey guney savasını çok güzel anlatıyor.Özellikle filmin muzikleri çok hoşuma gitti

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.