-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » » » » » » Siroz Nedir? Siroz Tedavisi - Siroz Hastalığı

ads
ads

Siroz nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?


Siroz nedir?

Kronik karaciğer hastalığı olarak da isimlendirilmekte olan  siroz, karaciğerde ileri derecede hasar oluşumuna verilen addır.. Çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle , bazense bilinmeyen nedenlerden dolayı karaciğerde farklı düzeylerde hasar meydana gelebilir. Bunun sonucu  nedeni ile  karaciğerin yapısal fonksiyonlarında çeşitli   bazı  bozulmalar meydana  gelir ve normal işlevlerini yerine getirememeye başlar. Bu durum, siroz sürecinin başlangıcıdır. Süreç ilerledikçe işlevine devam eden karaciğer hücrelerinin azalması sonucunda karaciğer giderek sertleşmeye ve küçülmeye başlar. Sertleşen dokulara kanın akışı zorlaşır ve kanın dokuya ulaşamaması sebebiyle yeni damar yolları oluşur. Tüm bu olaylar karaciğeri daha da olumsuz etkileyerek siroz tablosunu ağırlaştırabilmektedir.

İştah ve kilo kaybı
Bulantı ve kusma
Sürekli halsizlik hissi
Bacaklarda şişme - ödem oluşumu
Karında asit birikimi nedeniyle şişme
Kas kaybı
Kansızlık
Kaşıntı
Sarılık
Kanın pıhtılaşmaması
Kadınlarda adet düzensizliği
Ciltte morarma ve kanamalar
Sinirlilik hali
Kabızlık ve gaz sorunu
Midede ağırlık hissi

Not: Bu video "ibrahim fırat" isimli youtube kanalından alınmıştır. "Eğer Sitemizde telif haklarının size ait olduğu ve yayınlanmasından rahatsız olduğunuz bir fragman yahut herhangi bir video varsa bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde, fragman sitemizden 3 iş günü içerisinde kaldırılacaktır." İletişime geçmek için sitemizde yer alan iletişim bölümünden direk olarak mail gönderebilir veya iletisim@ibrahimfirat.net mail adresine E - posta atabilirsiniz.


Siroz Nedir? Siroz Tedavisi - Siroz Hastalığı video..






ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.