-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Link Çıkışının Faydaları - SEO

ads
ads

Link Çıkışı Zararlı mı? Faydalı mı? Seo ve Etkisi Nedir?


seo
Uzun zamandan beri tartışma haline gelen çoğu kişi tarafından zararlı olduğu düşünülen website'lerden çıkan linklerin zararlı mı? yoksa zararsız mı? olduğu konusudur.

Kimine % 70 lik kısım link çıkışının sitelere aşırı zarar verdiği Google tarafından pagerank değerinin düşmesine  hitin azalmasına ve sandbox cezasına maruz kalınacağı hakkında çok makaleleler var. Ama ben bunların tam tersini iddia ederek link çıkışının  aksine  zararı değil bir nevi faydası olacağı düşüncesindeyim tabi bu bir iddia yada görüş.

Webmaster dünyasında herkes papağan gibi kim ne duyarsa kim ne okursa onu sürekli söyler ve tam olarakta seo'dan pek de bir şey anlamayan kişiler  anlayan insanlar azınlıkta herkes orataya bir fikir atar hangisi çok tekrarlanırsa insanlar ona kulak keser, işte tam burada   ben devreye giriyorum ve farklı ve mantıklı  fikirlerimi sizlere sunuyorum.

Diyelimki bir eğitim siteniz var  ve google gözünde çok iyi derecede olduğunuzu düşünüyorsunuz kaliteli hizmet vererek site içi link lemeleri    güzel şekilde yapıp ziyaretçinin sitenizde  çok fazla  sayfa gezerek yararlı bilgilere daha iyi bir şekilde ulaşmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. Ve  dışarıya  hiç bir link  çıkışınız olmuyor   sizden  daha kaliteli aynı kategoride üst siteye link verdiğinizi düşünün seo'culara göre   bu link çıkışının zararlı olacağı konusu ama işin tam aksi google sizin sizden daha  kaliteli siteye link verdiğinizi düşünerek  daha iyi faydalanmasını sağladığınız kategorisinde olumlu bakarak link çıkışının  zarar değil aksine fayda getireceği konusu üzerinde duruyorum.

Fakat link verdiğiniz sitelerin sizin sitenizle aynı içerikte olmasına dikkat edin mesela  haber siteniz var ise haber sitelerine moda  siteniz varsa moda sohbet siteniz var ise sohbet kategorili sitelere link çıkışı yapınız.  Bir çok site biliyorum ki dofollow link çıkışı  onlarca veren siteler ama gel gör ki  pagerank değerleri aman sitem zarar görmesin link vermeyeyim dofollow yerine nofollow olsun diyen sitelerden kat kat yükseklerde. Aslında bu  google'nin  çok akıllıca bir stratejisi google'yi iyi anlamak lazım akıllı davranmak lazım. En basitinden deneme yanılma   yöntemi ile bunu test edebilirsiniz. Kaybedeceğiniz bir şey olmayacak ve emin olacaksınız.

Bunun yanı sıra footer'den çıkan linkler  kendi siteniz ile alakasız  yeni açılmış google gözünde pek değeri olmayan alt sitelere çıkış oluyorsa bunu google elbette anlayacak bir link piyasasında  satış ve ticari kar elde edildiğini bu  yüzden sitelerine link alanlarda kendi içeriğinde bir siteden verende kendi kategorisinde sitelere link alıp versinler ve korkmayın dofollow link vermekten hem karşındaki sitenle  pagerankını  paylaşırsın hem faydalı olursun bu paylaşım iyi niyet yardımlaşma GoogLe  tarafından saygıyla karşılanacak ve size güzel etkiler yapacaktır.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Ben de sisizn gibi düşünüyorum. En azından verilen link çıkışının pr değeri sitemizden yüksek olması gerektiğini ve verilen link çıkışlarının gov,edu uzantılı olması yararlı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sizin fikrinize katılıyorum kendinden yüksek yerlere link verildiği zaman hem ona hem kendine yarar sağlandığı gibi google gözünde yerini alır

      Sil
    2. Bencede çıkışların nereye gittiğide önemli... hem birçok blog sitesi sınırsız link çıkışı veriyor ama page rank yinede yüksek ...

      Sil
  2. Dediğiniz gibi denemek gerekir,bir çok insan söyleminizin tersin de hareket ediyor.Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.