-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Sphynx (kedi)

ads
ads

Bilindiği kadarı üle Dünyada 3 tüysüz kedi ırkından bir tanesidir. Dünyaya geldiklerinde  vücutlarında kısa kısa tüyler bulunur akat büyüdükçe tümüyle tüyleri dökülür ve tüysüz biçimde kalır.


canlılar


Bu kedi oldukça zeki yaratılmış varlıktır. Kediler nankör olarak bilinse de Sphynx (kedi) türü sahibine oldukça sadıktır. Oyunu çok sever ve çok ağır başlı kedilerdendir. İlk etapta masum ve utangaç havası hissettirse de genel olarak çok cana yakındır. 

Bu kedilerin en önemli özelliği vücutlarında hiç tüy olmamasıdır. Ancak kulaklarında ve patilerinde kısa tüyler yer almaktadır.  Sphynx dikkatli incelendiğinde baş bölümünde kendilerine özel ufak ayrıntıları göreceksiniz. Bu cins kedide ağız önde ve kulaklar üçgen şeklindedir. Çene yapısı normal ve güçlü bir çeneye sahiptir.

Kökeni;

African Sand Dog, ikinci giren ise Chinese Crested Dog olmuştur. Sphynx ise 1966 yılında tüysüz mutasyonlara katılmıştır...

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Tüysüz kedi mi olurmuş yahu kedi dediğin tüylü olur :D Şaka bir yana liderlik vasfı olan kedilerdendir bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüysüz kedide oluyormuş resimdeki kedi yüzükler efendisindeki yaratığa benziyor : )

      Sil
  2. hocam bu resimdeki kedi mi ? ilk defa duydum tüysüz kediyi.

    YanıtlaSil
  3. Allahın yarattıgı varlık o da can tıpsız olsa da dıyecegım ama bunu bız yaratmısız:)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok ilginç. Daha önce Tanrının Kitabı filminde de görmüştüm ama gerçekte var oluduğunu bilmiyordum. Güzel bbir paylaşım devamını bekliyoruz..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.