-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Yeni Siteye Backlink Alırsam Ne Olur?

ads
ads

Yeni açılan bir siteye backlink almak yarar mı sağlar? yoksa fayda mı sağlar?


Yeni Siteye Backlink Alırsam Ne Olur?
Henüz yeni bir domain aldınız ve ayarlarını yaptınız google'a tanıttınız, bir kaç içerik girdikten sonra direk backlink almak sitenize hemen zarar vermese de ilerleyen zamanlarda  zarar verebilir. Google yeni açılan sitelere her zaman öncelik tanır. Yeni eklediğiniz herhangi bir içerik arama motorlarında üst sıralarda çıkabilir ve sizde bu zamanlar içinde kaliteli de olsa herhangi site veya sitelerden backlink almışsanız bundan dolayı kaynaklandığını düşünüp backlink ağınızı çoğaltmak gibi hata sakın düşmeyin. 

Seo için en az 3 ay beklemelisiniz backlink çalışması yapmak için. İlk önce özgün olmaya özen gösterin klasik özgünlükten bahsetmiyorum daha önceki konumlarımda google'ın bizlerden istediği şekilde özgünlükle kendinizi google'a kanıtlayın. Sonrasında yavaş yavaş kaliteli ve sitenizle eşdeğer olan sayfalardan link alabilirsiniz. Ancak bunu sidebar, footer veya header link olarak değil de tanıtım yazısı şeklinde almanız daha uygun olacaktır. Hem ileri vadeli bir link almış olacaksınız hemde google gözünde doğal link elde ettiğiniz anlaşılacak.

Eğer backlink almak için ilk etapta bütçeniz yoksa birçok forum sitelerinden günde bir tane olmak kaydıyla linkinizi veya sitenizde paylaştığınız makalenizi ekleyerek sonuna kaynak linkinizi koyarak backlink elde edebilirsiniz. Bundan sonrasında konuk yazar kabul eden bir çok site var kurallara uygun özgün yazınızla iletişime geçin ve yazınızı ekletin biz iF ailesi olarak misafir yazar kabul ediyoruz. 

Tanıtım yazısı şeklinde alacağınız linkler içinde abartmadan  sadece tek link çıkışlı backlinkler elde edin bir yazıya  3 - 5 ve daha fazla link eklemek doğal olmadığınızı gösterir. Tek bir anahtar kelime içine linkinizi kibarca yerleştirin ve gerisini arama motorlarına özellikle Google'a bırakın. Ve doğal olmaya özen gösterin. 

Bir önceki yazımız >>   Footer link faydalı mı? zararlı mı?



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.