-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » El Şekli İle İnsan Analizi

ads
ads
Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar sonucunda insanların uyku şekilleri de insan psikolojisini yansıttığını ve ellerin biçimleri ve hareketleri ile analiz elde edilebilir.

Uzun süre araştırmalar sonucunda insanların elleri ve ayakları düşüncelerini bu organlara yansıtabiliyor. Bu konumuzda ellerin hareketleriyle ilgili analizleri sıralayacağız.

* Açık el şekli: Konuştuğunuz herhangi bir kişinin elleri açık şekilde görünüyorsa avuçları da dahil, o insanın sır saklamayan, olduğu gibi olan, gizli pek bir şeyi olmayan ve cömert biri olduğunu düşünebiliriz. Parmakları açık şekilde ve avuçlarıda tamamen gözüküyorsa bu kişi son derece cömert olduğu anlamına gelir.

* Ellere yer bulamamak: Bazı kişiler karşısındakiyle konuşurken ellerini nereye koyacağını bilemez ve sabit bir yerde tutmadığı olur. Bu tip insanlar genel olarak içine kapanık ve toplum alanında başarıya pek ulaşamamış kişiler olarak algılanabilir. Ve bu tip durumun kişinin kendine güveninin az olduğu anlamına gelir.

* Diri eller: Buradan kasıt canlı ve güvenli şekilde duran eller kastedilmiştir. Yani sakin duran ancak bir anda harekete geçecekmiş gibi duran eller, iyi olarak nitelendirilmektedir. Bu ellere sahip olan kişi, zeki, akılcı ve zekasından fayda sağlanılan, kararlı ve hayatı seven biridir.

* Soluk eller: yani cansız eller diye tabir ettiğimiz kendinden geçmiş ve unutulmuş eller. Bu tip ellerin sahibi kararsız, kendinden emin olmayan ve kendi başına karar veremeyen irade dışı kişi olabilir.

* Yarım açık eller: Yarım kapalı yahut yarım açık şekilde olan elleri bilim insanlarında en iyi eller olarak açıklanmıştır. Bu kişiler sır saklamasını bilen, akılcı ve iyi karar veren ve harcamalarında dikkatli ancak ne cömert nede cimridir.

* Kapalı Eller: Birbirine kenetlenmiş kapalı şekilde duran eller kastedilmektedir. Bu tip insanlar genelde birçok şeyi gizleyen, düşüncelerini ve duygularını kendinde saklamaktan hoşlanan ve bu ellere sahip kişinin parayı çok sevdiğide anlaşılmaktadır. Bu kişilerden para almak oldukça zor bir durumdur.

* Hareketli eller ve kollar: Yürümekte olan kişinin elleri açık ve hızlıca hareket ediyorsa bu insanlar iyi insanlar ve iyilik sever ve hareketli kişilerdir.

* El ile Kolları bağlamak: Bazı kişiler kollarını önünde bağlarlar bu tip insanlar kendinden emin, sakin ve duygulara kapılmayı istemeyen insanlardır.

* Belde olan el: Bir eli veya iki elinde belinde olan kişiler yönetici ruhlu ve kendine güvenleri oldukça çok ve başka kişileride yönetmeyi seven insanlardır.

* Arkada kenetlenmiş eller: Birçok kişide görmüşsünüzdür yürürken bazı insanlar ellerini arkada bileklerinden kavrayarak kenetlerler. Bu tip kişiler ise kendine güven duyguları fazla, genel olarak hep haklı olduklarını düşünen ve birçok insandan üstün olduğunu sanan kişiliklerdir.

Bilim insanlarının araştırmalarından bu tip sonuçlar elde edilmiş ancak uyku sırasındaki uyuma şeklide insan karakterini yansıttığını bilim adamları dile getirmektedirler.


Bir önceki Yazımız >>  Psikoloji Nedir?

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Gün geçmiyor ki yeni bir psikolojik testler yapılmasın. Biz çoğu şeyi umursamazken onlar en küçük şeyleri bile araştırıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.