-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Mide Rahatsızlığı ( Ülser )

ads
ads
saglık

Geceleri oluşan mide sorunları, karnın orta üst kısmında ağrı, halsizlik iştahsızlık gibi olumsuzluklar mide hastalığının habercisi olabilir.


Mide hastalıklarının erken evrede teşhis edilip tedavi olunulması hayati önem taşır. Dikkat edilmediği takdirde bir çok büyük hastalıklara ve kansere neden olabilmektedir.


Mide Kanserine Dikkat


Çok sık görülen mide ülserleri "Helicobacter pylori" isminde oldukça fazla görülen bakteri ile olulmaktadır. Temiz su kaynakları ve çevre hijyeni iyi olan ülkelerde daha az görülmekte diğer ülkelerde ise oldukça sık rastlanmaktadır. Bu mikroorganizma özel savunma sistemi ile mide asidinden korunurken, özel ayaksı tutmaçları ile mide hücrelerinin üstüne yapışmaktadır. Salgıladığı bazı maddeler vasıtası ile mide duvar bütünlüğünü bozup, müküs tabakasını tahrip ederek, asitle mide duvarının temasını sağlamakta ve ülsere yol açmaktadır. Bu durumdan kaynaklanan tahriş ve tahribat sonucu ilerleyen durumlarda mide kanserine yol açabilmektedir. Falat sık görülen bu mikroorganizmanın ülser yapma olanağı fazla olmasına binaen bu mikrobu taşıyan her kişide ülser ve kanser'e rastlanmamaktadır.


Aşırı Tuz ve Konserve Mideye Zarar verir


İnsanların mide  rahatsızlıkları ile beslenme çeşitleri arasında kesin olarak bir bağlantı yoktur. Fakat aşırı konserve ve  tuzlu  besin maddeleri mide dokusunu olumsuz etkilediği söylenmektedir.

Yağlı Yiyeceklerden Kaçının

Sigara, akol, aspirin ve gün içinde  kullanılan kuvvetli ağrı kesicilerin ülser  tedavisinde iyileşme sürecini   olumsuz etkilemektedir. 

Aşırı yağlı yemek yenilmesi  durumunda sindirim sistemindeki  gıda maddelerinin   12 parmak bağırsağına boşalma süresi 5 - 6 saat kadar daha uzayabilmektedir.  Bu nedenle reflü hastalığı bulunan bireylerde  mide boşalımını uzatan yağlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi, reflü ataklarının başlamasına yol açabileceğinden bu tür yiyeceklerden kaçınılmalıdır..


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.