-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Bebeklerin Beslenmesi

ads
ads
İnsan hayatında beslenmenin önemi çok büyüktür, bebeğinizin sağlıklı büyümesi için  dengeli beslenmesi çok önem arz eder. Anneler, çocuklarının hangi gıdaların ne kadar tüketilebileceği konusunda, tam olarak bilgi sahibi olunmasından,  soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.


1 - 2  yaş gurubu   çocukların, düzenli olarak, meyve, sebze, et, süt, şeker grubu, yağ gibi   besinleri   almaları gerekir.  Bu yaş grubu bebeklerin, 350 mg kalsiyuma ihtiyaçları vardır. 50 - 300 gr. süt, yoğurt ve bir kibrit kutusu beyaz peynir kalsiyum ihtiyacını karşılamaktadır.  Bu dönemlerde  D vitaminin önemi büyüktür. Kemik gelişiminin  sağlıklı olması için D vitamini, gıdaları  pek fazla olmadığından, kış aylarında  güneş ışınlarından yararlanma durumu zor olduğundan,1 - 2 yaş grubu  400 ünite D vitaminine devam etmek gerekir. Demirden zengin gıdaların C vitamini ile verilmesine dikkat edilmelidir. C vitamini vücutta depolanmadığı için günlük alınmasında fayda vardır. İlk bir yıldan farklı olarak artık inek sütü içilmesine izin vardır.

1 - 2 Yaş Dönemi Çocukları için Günlük menü

Kahvaltı

2/3 su bardağı süt (120 ml)
1 yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar peynir
1 tatlı kaşığı tereyağı
1-2 tatlı kaşığı reçel / bal / pekmez / fındık ezmesi (sadece 1 tanesi)
2-3 adet zeytin (çekirdeği çıkartılmış)
1 ince dilim ekmek
Birkaç dilim domates veya mandalina

Öğle

2-3 yemek kaşığı kıymalı sebze
1-2 yemek kaşığı pilav
2 yemek kaşığı yoğurt

İkindi

1 kase yoğurt (150 ml)
1 küçük meyve ya da 2-3 adet bisküvi
Akşam
1 adet ızgara köfte
1 kase yayla çorbası ya da yarım dilim ekmek
Gece
Anne sütü ya da mama, inek sütü

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Faydalı bir paylaşım olmuş ellerine sağlık. Özellikle çocukların kritik dönem dediğimiz 1-2 yaş aralığı beslenme için dikkat edilmesi gerekilen en önemli aşamadır. İyi bir konu açmışsın

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.