-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Kemik Gelişiminde Beslenmenin Önemi

ads
ads
Sağlık
Kemik gelişimi doğumdan ergenlik bitimine kadar yani 18 yaşına kadar olan süre içinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle, bebeklikten başlamak üzere çocukluk bitimine kadar kemik gelişimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Bu süreçte kemik gelişiminde beslenmenin önemi büyüktür, çünkü bir nevi geleceğe yatırım yapılmaktadır.

Kemik gelişiminde ana faktör D vitamini, fosfor ve kalsiyumdur. Çocuklar kalsiyum açısından zengin yiyeceklerle beslenmelidir, çünkü yetersiz kalsiyum kemik gelişimini olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle, çocukların bol bol süt, yoğurt ve peynir tüketmeleri sağlanmalıdır.

Kemik gelişiminde beslenmenin önemi kadar güneşten alınacak D vitamini de önemlidir. Bebeklerin ve çocukların güneş ışığından yeterince faydalanması gerekmektedir. Yine içinde D vitamini barındıran balık, karaciğer ve yumurtayı da çocuğunuzun beslenmesine eklemelisiniz.

Eğer çocuğunuz süt ürünlerini sevmiyorsa ya da yeteri kadar almıyorsa, ona kalsiyum açısından zengin fasulye, bezelye gibi besinler de yedirebilirsiniz. Kuruyemiş olarak badem verebilirsiniz. Çünkü badem de kalsiyum açısından son derece zengindir. Aynı zamanda yeterli protein, karbonhidrat ve yağ alımı sağlıklı kemik gelişimi için gereklidir.

Kemik gelişiminde beslenmenin önemi sadece çocukluk döneminde değil, yetişkinlik döneminde de önemlidir. Çünkü yaş ilerledikçe özellikle menopoz sonrası kadınlarda kalsiyum eksikliği nedeniyle kemik erimesi baş göstermektedir. Bu dönemde besinlerden kalsiyum alımına önem verilmelidir. Süt ve süt ürünleri dışında et, süt, yumurta gibi gıdalar ile balık tüketimi artırılmalıdır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.