-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir?

ads
ads

Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırları Hakkında Geniş Bilgi

Harita ile bakıldığında üçgen şeklinde olan bu yerde çok kayıplar yaşandı. Ve şu zamana kadar halen açıklığa kavuşturulmamıştır.  Bermuda Şeytan üçgeninde birçok uçak, gemi ve insanlar kaybolmuştur.  Bundan dolayı bu yer lanetli olarak benimsenmiş ve şeytan üçgeni olarak adını almıştır. 

Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir?

Bermuda Şeytan Üçgeni Nerededir?

Atlantik okyanusunda bulunan bermuda üçgeni ortalama 500.000 mil karelik bir alanını kaplamaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinin Atlantik okyanusuna giden güneydoğu sahillerinin yakınında yer alır. Harita üzerinden veya uzaydan bakıldığında  ise Miami, Bermuda ve Puerto Rico sınırları bölgesinde bulunan bu  üçgen şeklini andıran bir bölgedir. Okyanusun bu kesiminde onlarca hatta daha fazla  uçak, gemi ve buna benzer enkazlara denk gelinmiştir. 100 yıl içerisinde  batan gemi, infilak eden  uçak ve sırlarla dolu kaybolan insanların sayısı tam olarak bilinmemekle beraber 1000'leri bulduğu açıklanmıştır.

Bermuda üçgeninin derinliklerinde çok büyük derecede mıknatıs madenlerinin olduğu ve bu yüzden manyetik alan bölgesi olduğundan uçakların veya gemilerin bu manyetik alan yüzünden mekanizmalarının bozulduğu yada içine çekildiği düşünülmektedir.  Fakat tüm bu  teorilere göre bu tamamen bu manyetik alan ile ilgili olmadığını da vurgulamak lazım. Ve araştırmaların sonucunda o kadar  güçlü seviyede koskoca gemiyi veya uçağı düşürecek güce sahip olmadığı da tartışılır konular arasındadır.

Araştırmacıların robotlarla derinlere inerek elde ettiği görüntülerde su dibinin beyaz bir örtüyle kaplı olduğunu gördüler. Bunun neticesinde batan gemi ve uçakların bir kısmı o bölgede bulundu.

Şeytan Üçgeninde Gemiler Neden Kayboluyor?


Günümüzdeki en mantıklı bir ihtimal olarak söylenen teoei , bu tabaka denizin dibinde bulunan büyük doğalgaz kaynağından çıkan gazların suyun altında yüksek basınç ve düşük sıcaklığın sayesinde katı bir hale gelerek beyaz hidrat parçacıkları biçimini alması ile açıklanmıştır. Bermuda üçgeninden aynı zamanda Gulf Stream ismi ile anılan sıcak su akıntıları geçmektedir Suyun dibindeki hidrat parçacıkları sıcak su karışımı ile  birleştiğinde eriyip su yüzeyine doğru hızlı şekilde çıkarlar. Bundan dolayı  binlerce metreküp doğalgaz suya karışmış olur ve suyun yoğunluk derecesi azalır. O anda bu bölgeden  geçen herhangi bir gemi buşunuyorsa, yoğunluk olduğu için  suyun kaldırma kuvveti de azalmış ve tonlarca ağırlıkta olan gemi batma tehlikesiyle karşı karşıya kalır ve nihayetinde batar.  Sıcak su sızmasıyla  beraber hidritlerin erimesi sona erdiğinde su yüzeyinde meydana gelen  beyaz tabaka tamamen gider ve gemi oradan geçmiyormuş gibi suyun dibine doğru çekilir.

bermuda

Şeytan Üçgeninde Kaybolan Uçakların Sırrı!

Yukarıda belirtiğimiz gibi  bu gazlar su üzerinden havaya dağılırlar ve  atmosferdeki havadan bile daha az yoğunluğa sahiptirler ve aynı durumdan dolayı (yoğunluk) uçaklar hava tarafından yeterli sürtünmeyi alamayıp irtifa kaybederler ve doğalgaz moleküllerinin havadaki oksijeni tutmasının neticesinde  uçağın motorları çalışamaz hale gelerek o bölgede uçan uçakta bu yüzden düşer.

Sonuç olarak bermuda şeytan üçgeninin sırrı çözülmüş durumdadır. Ancak tam olarak çözüldüğü söylenemez ve sırlarla dolu bu üçgenin tüm sırlarının çözülmesi zaman alacaktır. 

Daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki belgeseli izlemeniz tavsiye edilir.

video kaldırılmıştır.

Bir önceki yazımız >>  Piramitleri Kimler Yapmış Olabilir? piramitler hakkında ilginç bilgilerin olduğu konumuz

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Bermuda şeytan üçgeni oldum olası hep ilgimi çeker. Nasıl oluyorsa arada geliyor aklıma, bir anda bişeyler okuyor oluyorum.

    YanıtlaSil
  2. Şaka değil Gerçekten bu teoriyi ilk defa burada okudum Aklıma yattı zira hem karada hem de havada giden araçların kaybolmasının aynı anda mantıklı açıklaması Bence bu olsa gerek

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.