-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Karıncaların Hayatı

ads
ads
Dünyada sayısı belirsiz canlı türü vardır. Bunların arasında karıncalar dünyadaki en fazla olan türdür. Karıncalar da farklı farklıdır. Günümüzde bilinen 12 bin karınca türü bulunmaktadır.  Karıncaların çokluğu insanların varlığından ortalama 20 milyon kat daha fazla olduğu bilinmektedir.

Böcekler genel olarak insanlar tarafından pek sevilmez ama karıncalar insanlar tarafından sevilir ve merak edilir.  Bu sevimli böcek türünün hayatı oldukça ilginçtir. Karıncalar kendi aralarında gruplaşma ve dayanışma içindedir sürekli olarak. Birlik içinde yaşayan karıncaların hayatına biraz göz atalım.


karıncalar


Karıncalar koloniler oluşturarak topladıkları besinleri üreterek depolarlar. Bu aralıksız çalışma esnasında ise yuvalarını koruma altına alırlar. Dış tehlikelerden olabildiğince iyi bir koruma kapanı oluştururlar.  Tıpkı askeri birlik gibi  güç oluştururlar ve kolonilere yapılan saldırılara karşı dış tehlikelerle savaşırlar. 

Dünyanın hemen hemen her yerinde karıncaya denk gelmek mümkündür. Her bölgede hayatlarını devam ettirmelerinin sebebi, dünyanın ekosistemine uygun olarak yaratılışlarındandır.  Bildiğiniz  gibi karıncaların kafalarında anten bulunmakta ve dirsekli bir yapıya sahiptirler. Dünyanın en çok çalışan canlı türü olan karıncalar bu antenleri sayesinde diğer canlı türlerini çok kolay şekilde ayırt edebilme özelliğine sahiptir.

Karıncaların hayatını 5 Madde ile İnceleyelim, Karıncaların İlginç Yaşamları







ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.