-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » Maden Suyu Nedir? Ve Faydaları Nelerdir?

ads
ads

Maden Suyu Nedir? Ve Faydaları Nelerdir?
Maden Suyu Nedir?

Maden suyu yer altı kaynaklarından gelmekte olan çok faydalı bileşenlerin olduğu su kaynağına verilen isimdir.  Maden suları genel olarak Ülkemiz tarafınca koruma altında tutularak düzenli olarak kontrol altında bir kuyu açılarak yerin derinliklerinden çıkarılarak elde edilir. 

Maden suyunun içinde, mineraller, gaz ve tuz ve bazı elementler ile oluşmaktadır. Mineral açısından oldukça zengin bileşime sahiptir.  Mucizevi bu yer altı suyu potasyum, magnezyumu dengelemekle birlikte, vücutta biriken toksinlerin çok hızlı biçimde dışarı atılmasını kolayca sağlar. 

Maden suyunun faydaları genel olarak saymakla buraya sığdıramayacağımız kadar çoktur ancak genel faydalarından biraz bahsedelim:

Şu unutulmamlıdır. Günümüzde soda ile maden suyu aynı olarak görülmektedir. Ancak soda farklıdır maden suyu farklıdır. Soda bazı işlemlerden geçerek değişimler sebebiyle saflığını yitirmektedir. Fakat gerçek maden suyu doğadan gelen mucizevi bir içecek olarak en doğal ve saf hali ile çıkarılır. 

Bundan dolayı soda, suya karbondioksit gazı eklenerek yapılmaktadır. Buradan anlayacağımız maden suyu doğal içeriklerden oluşurken, soda tam tersi saflığını çok derecede yitirmiştir. Gerçek maden suyu bulunmadığı zamanlarda sodaların tercih edilmesinde bir sakınca yoktur. Bunların içinde de gerekli mineraller ve besin değerleri vardır. Ancak doğal olanı tercih etmek gerekir, hem sağlık açısından hemde kalite bakımından ön sırada yerini alır..

Gerçek bir maden suyu içtiyseniz farkına varmış olabilirsiniz asit gibi bir tat bırakır ve asitli gibi gözükür tıpkı soda gibi ancak aslında doğal maden suyu asit kesinlikle içermez. Yukarıda belirttiğimiz gibi tamamen doğal yollarla elde edilen faydalı sulardandır maden suyu. 

Asit etkisini hissettirmesinin nedeni ise suyun içinde bulunan Karbondioksit gazından kaynaklı olduğudur.Vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitamini depolayabilmektedir. Yetişkin insanlar maden suyunu (doğal olanını) günlük olarak tüketmeleri lazımdır. Aynı zamanda yetişkin olmayan kişilerin maden suyunu tüketmesinde herhangi bir sakınca görülmemiştir.

Aynı zamanda Büyüme zamanında olan çocukların kalsiyum, fosfat, demir, florür, çinko gibi mineralleri karşılamaktadır. Bundan dolayı daha çok büyümeyi sağlamaktadır. Hamile olan bakadınlar , tükettikleri gıdaları hızlı ve daha rahat sindirmeleri için düzenli olarak doğal maden suyunu içmeleri gerekmektedir.

Maden suyunu bunca  faydasının yanında kadınları ilgilendiren en önemli özelliği ise cilde güzellik veren ve güzelleştirme özelliği olmasıdır. Özellikle sivilceli olan kişilerin maden suyu tüketimi sonrasında sivilcelerin azalması ve cilt kırışıklarını azalttığı gibi ciltte nem oranını düzenlemede yardımcı olur.  Ve buna dahil olarak cildi koruyarak cildin parlak, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Mucizevi olan bu su böbrek taşlarına etkili olduğu uzmanlarca bildirilmektedir. Aynı zamanda böbrek taşı düşürmede çok faydalı olduğu birçok kişi tarafından tecrübe edilmiştir.  Maden suyu insan vücudunda sağlığı en iyi şekilde dengelemesi sayesinde düzenli kullanan kişilerde sağlık açısından kendilerini  rahat hissettikleri bilinmektedir. 

Sindirim sistemine  faydası oldukça fazla, sindirimi kolaylaştıran ve sorunları engelleyen doğal ilaçlardandır.  Bunun yanı sıra insan vücudunun günlük olarak kalsiyum ihtiyacını son derece dengeli şekilde düzene sokmaktadır. Ayrıca kemiklere faydası ile kemiklerin güçlenmesine etkendir. İdrar yollarına, böbreklere, bağırsaklara vb. gibi birçok faydası vardır. 

Genel olarak maden suyu mideye çok iyi gelmektedir. Mide yanmalarından yakınan biriyseniz günlük olarak veya yakınmalarınızın olduğu zamanda doğal olan maden suyundan  tüketirseniz bu sorununuza çare olacaktır. Hazımsızlığı yok etmede, şişkinlik ve gaz ve çok yemek sonrası oluşan midedeki rahatsızlıkları kısa sürede düzene sokmaktadır. 

Kansere karşıda etkili olduğu araştırmalar neticesinde ortaya çıkan özellikle meme kanseri, prostat ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. 

Maden suyu erkeklerin ve kadınların genel olarak kadınlarda çok sık görülen en çok korktuğu rahatsızlıklardan olan  "osteoporozun" engellemede birebirdir.  Şeker hastaları içinde faydalı olan kan basıncını ve şeker düzeyini düzenlemeye yardımcı olur. 

Sonuç olarak vücudumuzda bulunan  birçok organa  faydası olan, karaciğer, safra kesesi, mide, bağırsak, sindirim sistemi, böbrek, kalp, damar hastalıkları, kemik gelişimi vb. gibi rahatsızlıklara çok iyi gelmektedir.  Bundan dolayı günlük hayatınızda maden suyunu eksik etmemeniz sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır. 


Bir önceki ne nedir konumuzda "Lupus Hastalığı Nedir? ve Tedavi Uygulaması Nasıl Olmalıdır?" isimli konumuzda lupus hastalığı hakkında bilgiler verdik. Lupus nasıl bir rahatsızlıktır, kimlerde görülür, tedavi yöntemleri ve belirtileri nelerdir?

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.