-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Burmilla (Silver Burmese) Kedi Cinsi

ads
ads

Burmilla (Silver Burmese) Kedi Irkı ve Özellikleri

Enerjik ve aynı zamanda çok uysal bir kedi ırkıdır. Burmilla kedileri genel olarak çok konuşkan bir yapıya sahiptir. Ancak her ne kadar böyle görünse de çok hassas bir yapıya sahiptir. Bu özelliği ile fazlaca dikkat çeker. Sahibine ve aile ortamına çok iyi bir arkadaştır kendileri.  Sahibinin hislerini çok iyi bilir ve ona karşı çok cana yakın ve ilgili davranır. 

Burmilla (Silver Burmese) Kedi Cinsi


Bu kedi ırkı aile ortamına çok duyarlıdır. Bundan dolayı aile ile çok iyi geçinir. Yukarıda belirttiğimiz gibi enerjisi fazladır. Farklı cinsten kedilerle de rahat şekilde kavga etmeden anlaşır. Hiç yabancılık çekmez hemen arkadaş olur. Aynı zamanda çocuklarla da çok iyi anlaşabilmektedir. Bu yüzden ev ortamında yetiştirilmek üzere en çok tercih edilen kendini sevdiren kedilerdendir. 

Bu özelliklerinin yanı sıra en önemli ve belirgin özelliği ise çok zeki yaratılışlı olmasıdır. Örnek olarak kısa zamanda ortama ayak uydurarak kapıları rahat şekilde açabilmesidir. Oyun oynamayı çok sever ve özellikle sahibiyle oynamayı sever. Aynı zamanda çok meraklı olduğundan evdeki malzemeleri kurcalar bazen zarar da verebilir. Kırılacak eşyaları sağlam yerlerde tutmanızda fayda vardır. Her ne kadar böyle de olsa sevimliliğinden ödün vermez kendini daha fazla sevdirir. Sahibinin vazgeçilmezi olur. 

Burmilla (Silver Burmese) Kedi Irkının Görünüş ve Vücut Yapısı Nasıldır?


Genel olarak bu kedilerin büyüklüğü orta büyüklüktedir. Tüyleri ise kısa ve sürekli dökülmez. Bu kedi cisininin dişileri erkeklere oranla daha narin ve daha küçük olurlar.  Kafa yapısı yuvarlak ve orta büyüklüktedir. Kafaya oranla burnu aşağıya uzayarak üçgen biçimini almaktadır.  Yüzü geniş ve kısa biçimdedir bu nedenle keskin hatlara sahip değildir.  Kulakları ise yuvarlak ancak diktir.  Göz yapısı kafasına uyumlu ve yana eğimli hissi görünümdedir. 

Diğer özelliği arasında yer alan ise bacaklarıdır. Arka bacakları ön bacaklara nazaran biraz daha uzun vaziyettedir. Patilerine gelince patileri ufak ve yuvarlak şekildedir. Kuyruk şeklide  orta boy ve kalınlık olarak da orta büyüklüktedir.  Tüyleri dediğimiz kısadır ve parlaktır.  Bu yüzden ipeksi bir görünüm kazanır. 

Burmilla Kedi Cinsi ve Tüy Bakımı

Tüyleri kısa olduğundan bakıma pek ihtiyaç duymayan bir ırktır. Ancak her ne kadarda kısa tüylü olsa diğer kediler gibi bu cinsinde bakıma ihtiyacı vardır. Bu yüzden haftada bir veya bir kaç kez fırçalama ve kırık tüylerinin alınmasında fayda vardır. Bu sayede kedi bu durumdan hoşlanacaktır.  

Burmilla Kedi Irkı ve Kökeni


Burmilla, Asya kökenli kedi grubunun bir üyesidir. 1981 senesinde Britanya'da benzer evde hayatta olan lila renkli dişi bir Burmese ve erkek Chinchilla Persian kedisinin çiftleşmesi sonucu meydana gelmiştir.


Bir önceki konumuzda "British Shorthair" kedi ırkının özellikleri, vücut yapısı, tüy bakımı ve detaylı bilgilere yer verdik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.