-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Chinchilla Kedi Cinsi

ads
ads

Chinchilla Kedi Irkı Ve Özellikleri


Chinchilla  kedileri genel anlamda çok sakin ve ortamda çok uysal kediler olarak bilinir. Bu yönüyle çok sevilen kedi ırkları arasında en iyileri denilebilir. Aynı zamanda sesini duyduğunuz zaman şaşırabilirsiniz. Çok güzel bir ses tonuna sahiptir. Adeta melodik ve yumuşak bir sese sahip bir kedidir. Bu cins genel olarak çok ilgi ister ve aynı şekilde sahibine ve aile halkına sevgisini aşırı belli eder ve kendini daha çok sevdirir.


Chinchilla Kedi Cinsi


Chinchilla  kedi ırkı sahibine o kadar bağlıdır ki, hani derler ya kediler nankördür bu durumu çürüten cinstendir. Çok sadık bir canlıdır. Sahibini asla bırakmaz ve yanından ayrılmazlar. Bu ırk genel bakışla çok kırılgan ve hassas bir görüntü verebilir ancak göründüğü gibi değil tam aksine çok sağlam yapıya sahiptir.

Bu ırkın kedileri diğer kediler gibi, avcı özelliklere sahip yerini buldukça ağaca tırmanır, oyun oynar, fare yakalar vb. gibi aktivitelerde bulunurlar. Ancak Chinchilla'lar genel olarak ev ortamını çok severler bundan dolayı ev içinde daha mutlu olurlar bunun yanı sıra apartman içinde, dairelerinde de huzurlu şekilde hayata devam ederler. Kimseye rahatsızlık vermezler hatta çok sevilirler. 

Chinchilla kedileri en çok tercih eden yaş ortalaması genel olarak orta yaş ve yaşlı insanlar tarafındandır. 


Chinchilla Kedi Irkının Vücut ve Görünüşü Nasıldır?

Persian ırkının genel özelliklerini bünyesinde barındırırlar.  Fakat dünya genelinde bu ırk resmi bir onay almadığından dolayı kişiden kişiye bu özellikler değişim göstermektedir. Vücut yapısı ufaktır. Yüzü çıkıntılı ve burun kemiği diğerlerine göre daha uzun olduğu söylenmektedir.  Göz rengi mavi, yeşil veya zümrüt yeşilidir. Burnu siyah ancak koyu renkte sürmeli şekildedir. Bunun yanı sıra patileri de siyah renktedir. 

Chinchilla Kedi Cinsinin Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Chinchilla Kedilerinin tüyleri hayli fazla uzun ve  yoğun olduğu için günlük bakıma çok ihtiyacı vardır. Bundan dolayı günde 15 dakika fırçalanması gerekmektedir.  Her gün fırçalamak bu canlı için iyidir. Ancak fırçalanmadığı zaman tüyleri düğüm düğüm olabilir. Bu yüzden bu konuda hassas davranılmalıdır. 

Chinchilla Kedi Irkının Ana vatanı neresidir?


Chinchilla kedisinin adının kaynağı kürkünün benzerliği sebebiyle Güney Amerika kökenli bir kemirgen olan Chinchilla'dan gelir. Çıkış yeri İran. Bilindiği gibi İran kedilerinin birçoğu çok tüylüdür. Ancak çok sevimli kedilerdir.

Bir önceki hayvanlar alemi konumuzda "Californian Spangled Kedi ırkı" ve özellikleri, karakteri, tüy bakımı, kökeni hakkında detaylı bilgiler verdik. Dilerseniz konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. çok tatlı bi kedi beyaz beyaz çok sevimli ve hoş duruyo

    YanıtlaSil
  2. Chinchilla Kedi Irkının Ana vatanı hakkındaki bilgi biraz kafa karıştırıcı iran ve amerika telafuz ediliyor ben iran kabul ettim gitti.

    YanıtlaSil
  3. En iyi kedi türü bence ama çok ilgi istiyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.