Baş Nereye Giderse, Ayakta da Oraya Gider. Atasözü ve Anlamı
Yöneticiler ne yaparsa, avam tabakası da aynısını yapar. Bir kurum yahut halkı yöneten insanlar nasıl davranırsa kişilerde onlara benzerler. Bir fabrika müdürü işine zamanında gelmiyor veya çok geç geliyor, işçi gruplar, memurlar da zamanla işine saygı göstermez olur onlarda geç gelir bir bahane ile bir gün gelir bir gün gelmez olurlar. Bundan dolayı işler aksamaya başlar.

Halk ise insanların ayağı gibi sayılır. Yöneticiler iyi olursa, halk yani insanlar da iyi olur ve işinin başında samimiyetle olurlar. Ancak bunun tam tersi bir yönetici kötü ise, gününü gün eden ve işleri ile ilgilenmiyorsa, insanlarda işleriyle ilgilenmez olurlar, samimiyet ortadan kalkar herkes kafasına göre takılır tabiri caizse.
Bundan dolayı çalışmaksızın yaşamanın yollarını arama başlarlar. Sonuç olarak bu ata sözü yerli yerinde söylenmiş çok güzel bir sözdür. Üstümüzdekiler ne kadar iyi olursa bizlerde o kadar ciddi ve samimi şekilde hayatımıza devam ederiz.
Bir önceki konumuzda "Baş Dille Tartılır" atasözü ve anlamının açıklamasını yaptık. Konumuzu inceleyerek detayları görebilirsiniz.
ads
Yöneticiler hangi yoldan giderse, yönetilenler de o yoldan gider.
YanıtlaSilAtalarimiz cidden cok ileri goruslulermis her dediklerini hala onayliyoruz basin saglam olmasi lazim
YanıtlaSilAtalarımız kısa ve öz konuşmuş anlamları da açıklayıcı.
YanıtlaSilçok doğru güzel bir tespit baş nereye giderse ayakta oraya gider
YanıtlaSil