-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Eşinin Meşru İsteklerini Yerine Getirmek

ads
ads
Kadın kocasının meşru/dinen sakıncası olmayan dairedeki isteklerini yerine getirmelidir. Ayrıca kocası onu cinsi münasebet için davet ettiğinde bu isteğini karşılamalıdır. Keyfi olarak eşinin isteğini cevapsız bırakması dini bakımdan doğru olmaz.

Peygamber  Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır:

"Haceti için erkek karısını davet ettiği vakit, kadın ateş başında bile olsa (bırakıp) kocasına gelsin." (40)

Ancak burada hanımları ilgilendirdiği kadar belki daha ziyade erkekleri ilgilendiren önemli bir husus vardır. Eşlerin gerek günlük hayatta gerekse cinsel hayatta temizlik ve öz bakımlarına dikkat göstermeleri gerekir. 

Eşinin Meşru İsteklerini Yerine Getirmek


Kişi ağzı, vücudu veya elbiseleri kirli ve kötü kokulu bir şekilde hanımına yakın olmamalıdır.

Normal zamanlarda bile güzel söz söylemesi gerekirken üzdükten sonra onu yatağa davet etmesi çok isabetli olmaz. Hanımların psikolojisi dikkate alınmazsa bu konuda sıkıntı oluşabilir.

40: Tirmizi, Rada', 10

Yazar: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ayhan

Yararlanılan kaynak: Efendimizin (s.a.v.) İzinde Günlük Hayat (Semerkand) - Pozitif Dağıtım.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. çok suistimal edilen bir konu öz olarak erkek te temiz bakımlı hoş kokularda itici olması dikkat cekilmiştir

    YanıtlaSil
  2. Eşler birbirleri için helaldir. Kendi özel mülklerinde istediklerini yapabilirler ancak helal çercevesinde birbirlerinin sağlığı için zararlı olan şeyler zaten haramdır

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir dinimiz var herşey düşünülmüş herşey planlanmış bize ise sadece yol gösterilmiş yaşayın diye efendmiz bizim hayatımız için adeta bir prototip hükmünde ne mutluyum ki onun ümmeti olduğuma

    YanıtlaSil
  4. ilk kez okudum böyle birşeyi diyebilirim, ancak dinin gereklerini yerine getirmeyen tonlarca insan var.. karısını bırak kötü ruh halinde, normal yolda giderken..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.