-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Trust Flow (güven akışı) Nedir?

ads
ads

Trust Flow Nedir?

Kısaca özetlemek gerekirse Türkçe karşılığı "güven akışı" anlamına gelir. Arama motorlarında güvenli bir link inşası edilmiş bir sitenin bu değeri oldukça yüksek olacaktır.

Trust Flow Nasıl Yükseltilir?

Güven akışını yükseltmek için yüzlerce siteden backlink almanıza gerek yok. Bunun için yapmanız gereken Trust Flow değeri yüksek ve kalitesini ispatlamış sitelerden alınan linkler ile bu değer yükselir. Çünkü site kalitelidir ve size bu konuda yardımcı olduğu için iyi bir link inşası edinmiş olursunuz. Ancak çöp sitelerden ve hiçbir değeri olmayan sitelerden ne kadar link alırsanız alın ve  fayda yerine size zarar verecektir. 

Bir önceki konumuzda Google Pagerank güncellemesinin artık yapılmayacağı ve dünya üzerindeki tüm sitelerinin pagerank değerinin sıfır olduğunu bu konumuzda  http://www.ibrahimfirat.net/2016/04/pagerank-degerleri-sifirlandi.html dile getirmiştik.

Yani artık pagerank devri bitti.  Bunun için alternatif yöntemler ile  link ekleme ve alma işlemleri için başka seçenekler elbette var bu konumuzda da neye göre sitenin kalitesini test edeceğinize dair bilgiler mevcuttur.  http://www.ibrahimfirat.net/2016/04/pagerank-bitti-neye-gore-calsma-yapmalym.html  bu konu size faydalı olacaktır. 

Trust Flow  değerini  yükseltmek için kaliteli link elde etmek, sosyal medyayı düzenli olarak kullanmak, örnek olarak, Facebook, Twitter, Google  +  gibi  siteleri her içerik girdiğinizde index aldıktan sonra paylaşmanız özellikle  facebook gruplarında önemli ve hit getirecek konularınızı paylaşmanız önerilir. Tabi spam yapmamak şartı ile. 

Ayrıca düzenli olarak sitenize güncel ve özgün içerikler girmek lazımdır. Bu özgünlükten kasıt her yerde olan ve  hep aynı yazıların değişik şekilde yayınlanması değil. Farklı konulara yönelin ve insanların aradığı ama bulamadığı konuları bulmaya çalışın ve bu çok zordur ve ilk yazan siz olursanız zaten hit patlaması yaşarsınız. Buna da biz özgün içerik diyoruz. 

Trust Flow - güven akışını kontrol etmek için  öncelikle şu eklentiyi yüklemeniz sizin için daha kolay olacaktır.  

Aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek tarayıcınıza eklemeniz yeterlidir. Bu şekilde  her sitenin değerini alt sayfaların değerini görebilirsiniz.

https://chrome.google.com/webstore/detail/majestic-backlink-analyze/pnmjaflneibolacpepklokkjnakmikmg?hl=tr

Başka seçenekler ile site adresi girerek "https://majestic.com/" adresini kullanmanız yeterlidir. daha detaylı analiz edebilirsiniz. Sonuç olarak yukarıdaki eklentide bilgileri bu siteden almaktadır. 

Aşağıda  gördüğünüz  gibi kaliteli bir sitenin değerini gösteren bir tablo var ve çok iyi bir değere sahip. 

Trust Flow (güven akışı) Nedir?


Aynı sitenin diğer analiz tablosu aşağıda görülmektedir. burada kırmızı noktalar var ve yoğun biçimde sağılmış buda sitenin durumunun iyi olduğunu göstermektedir.

Bu noktaların dağılımı linklerin kalitesine göre belirleniyor ve ne kadar iyi sitelerden link edinmiş ve kendisine ne kadar link verilmiş ve vermiş olduğu gözlemlenmektedir.

analiz

Diğer bir içeriğimiz de ise sizlerin siteleri analiz etmek ve kalite değerini ölçmek için bir yazı yazmıştık. Konumuza gitmek için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz >>  http://www.ibrahimfirat.net/2016/04/mozrank-ile-site-kalitesi-degerlendirme.html  bugünlük anlatacaklarımız bu kadar. Umarım sizler için faydalı olur. Ek olarak açıklamak istediklerinizi yorum bölümünden kurallara  uygun olarak ekleme yapabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Google artık enteresan işler yapıyor. Artık 2-3 ayda bir yaptığı güncellemeler ile sitelerin sürekli strateji değiştirmesini sağlıyor. Buda site sahipleri için oldukça kolay birşey değil.

    YanıtlaSil
  2. genel webmaster ile uğraşan kişilerin kullandığı değerdir. link ve tanıtım yazısı alımında alexa'dan daha önemli bir değerdir. değeri ne kadar yüksekse, site de o kadar kalitelidir.

    YanıtlaSil
  3. Tablolardaki renklerin yoğunluğu linklerin gücünü gösteriyor. Bende Trust Flow 25, Citation Flow 29 çıktı.

    YanıtlaSil
  4. Pagerank dönemi bittikten sonra trust flow değeri önem kazandı şuan ve bilgiler için teşekkürler sitemin değerini nasıl artırabileceğimi öğrenim sayenizde :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında çok sevindim Google'ın yeni algoritmasını tamamen yürürlüğe sokmasına,bu sayede uzun vadede iyi olan kazanacaktır

    YanıtlaSil
  6. Google pagerankin değeri ortadan kalkınca trust flowın önemi ortaya çıktı tabii.Bir sitenin başarılı olması için mutlaka dikkat edilmesi gereken bir özellik bu

    YanıtlaSil
  7. Google'ın algoritmasını değiştirmesine rağmen hala çöp backlinkere önem vermediğine inanamıyorum. Çünkü gerçtekten bazı siteler hala bir yığın backlink alarak ayakta kalıyor ve epey bir siteyi de geçebiliyorlar....

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.