-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İman Günahları Temizler

ads
ads

İman etmenin günahları temizlemesi.


Allah (Celle Celalühu) bizlere iman etme fırsatı vermiştir ve iman ile de şereflendirmiştir. Allah (c.c) çok mağrifet edicidir,  kerem sahibidir. Aynı zamanda merhameti oldukça geniştir. 

Kafir olan kişi iman ettiği andan itibaren Müslüman olur. Allah'a ve Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e iman etmek esastır. Kafir olan kişi ehl-i kitap olsun veya olmasın Müslüman olduğu andan itibaren anasından doğduğu gün ki tertemiz olur. O anda ölse cennetlik olur. Önemli olan nokta ise Dil ile "Eşhedu ella ilâhe illâllah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve resuluh" demek, kalp ile şüphesiz şekilde iman etmektir. Burada esas olan kalptir. Çünkü Efendimiz (s.a.v) zamanında dil ile söyleyen ancak kalp ile iman etmeyen kişiler vardı. Bunlara münafık denir. Cehennemin en alt tabakasında olacak kişilerdir. Şükür ki bizler hem dil ile hem kalp ile iman ettiğimiz de şüphe yoktur. Bu çok büyük bir nimettir. Muhammed Mustafa (s.a.v)'e Ümmet olmak kadar şerefli bir durum da yoktur. Nitekim Peygamberler de dahil Efendimiz (a.s.m)'e ümmet olmak istemişlerdir. Bunlardan sadece  Hz. İsa (a.s) Ümmet olarak ahir zamanda, kıyamete yakın bir zamanda zuhur edecek ve ümmet olarak yeryüzüne inecektir. (Peygamber olarak değil).


İman Günahları Temizler


Allah Teala iman eden kimsenin hatalarını  affeder, günahlarını bağışlar. İşlenmiş olan günah Küfür veya şirk dahi olsa bile çok samimi bir şekilde gerçek bir tövbe ile sadık bir iman ile  affedilir. 

Yüce Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır:

"Eğer kitap ehli iman etmiş olsaydı ve sakınmış olsaydı, onların kötülüklerini örter ve muhakkak onları naim cennetlerine sokardık" (Maide 5/65)

Yüce Yaratıcımız sapkın kişilerin, ehl-i kitabın günahlarını, yanlışlarını ve hatalarını ortaya koymaktadır ve arkasından da  rahmeti ve  merhameti gereği onları  tekrar tekrar uyarmaktadır. Bundan dolayı o kişileri imana davet ediyor. 

Sonuç olarak  her daim bizler  tövbe etmeliyiz. Tövbeyi geciktirmek iyi  değildir. Ne zaman öleceğimiz belli değildir. Allah göstermesin tövbe etmeden ölürsek işimiz zor. Her yapılan günahın arkasından iyilik yapmak gerekir. Bu iyilikler kötülükleri yok eder. Şeytana  uyup ben sonra  tövbe ederim demek oldukça yanlıştır ve şeytanın en adi şekilde aldatmasıdır.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.