-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Misk Nedir ve Faydaları Hakkında Geniş Bilgi

ads
ads

Misk Kokusu Hakkında Bilgi.

Misk nedir, ne işe yarar? misk nasıl elde edilir, hakiki misk, misk kokusu, misk fiyatı, miskin faydaları



Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 

yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com 




Misk, iki kısma ayrılır. Bunlardan biri hakiki misk diğeri ise sentetik misk. Genel olarak  piyasada en çok denk geleceğiniz kimyasal misktir. Çünkü hakiki miski elde etmek ve bulmak çok zor. Ancak bazı yerlerde bunu bulmanız mümkün olsada  tam olarak  %  100  saf   değildir.  yani kırmızıya yakın ise    içinde misk oranı  %  20 falandır.  gerisi  naturel  yağlar  sandal  oud vs  olabilir.  fakat fiyatı oldukça  pahalı şu zaman itibariyle 5 ocak 2018 Cuma fiyatı: Doların artışına göre  değişmektedir. Kokusu oldukça hafif olanlar misk  olsada   saf değil. Karışımlı.  Ancak  güzel kokar.  Fakat miskin  iğne ucu kadarını sürüldüğüniz koku sizi  kendine  hayran bırakır yani  iğne ucu  kadarı bile  çok gelir.  7   kokuya  bürünür.  İlk kokladığınızda belki  hoşlanmazsınız  saf misk  ceylan miskinden hindistan da ki olanlar en iyisi en  pahalısı.  Çok keskin  kapağını açtığınız andan itibaren tüm odayı  evi  misk kokusu kaplar   Hayvsanl kokar  ilk  etapta bu ne dersiniz.  ceylanın sanki  hayatı gözününüzün önünden geçer. İlk gün beğenmezseniz  dahi  ertesi gün  aşık olursunuz  çünkü daha önc böyle bir koku koklamadınız.  Beyninizde  yer eder. Çok keskin   koklamanız  yeterli.  Pahalı olduğu için az sürün fazlası zaten çok  kokar. zaman bu kokuyu daha net alabiliyor ve kokuya hayran kalıyorsunuz. Manevi yönden sizi etkiliyor ve kokuların kralı diyebiliriz.  Hatta kralı  değil.  Kokuların  Yakutu,  Elması  en değerlisi   en az bulunan..  


Misk Nedir ve Faydaları Hakkında Geniş Bilgi


Hafif olanlar  ne  sizi  etkiler  nede başka kişi  tarafından   hissedilir.  Bu nedeniyle  kimseyi rahatsız etmez özellikle  hakiki olan kokular ağır olsalar bile  oud yani öd ağacı kokusu gibi  hiç bir şekilde rahatsız etmez tam tersine şifa verir.  Yıllanmış  Oud  kokusu  ortalama  30 senelik   ülkemizde  her yerde  bulamayacağınız   kalitede   birinci kalite  oud temin edilir  uygun fiyata.  Normalde   hakiki ancak   yeni  ağaçlardan elde edilen oud  kokuları dahi   gramı  350  tl  civarıdır.  Ortlama  30   senelik  yılllanmış  odu  kokusu  fiyatını sizlere piysada  hiçbir şekilde   elde edemeyeceğinzi fiyata  ayarlarız..

Misk Nedir?

Misk genelde birçok hayvanda bulunmaktadır. Misk kedisi, misk keçisi, misk faresi vb. hayvanlarda bulunmaktadır. Ancak en iyisi Misk geyiğinden yani   Asya'nın oldukça yüksek bölgelerindeki dağlarda hayatına devam eden  misk keçisinden bazı yöntemler ile elde edilmektedir.  Misk salgısına koku veren ana madde muskon organik bileşiğidir. Misk, parfüm yapımında esans ruhu olarak, koku ve renk vermek için kullanılmaktadır. Ancak parfümlerde kullanılan miskler  hakiki misk mi sentetik mi bunu bilemeyiz. 

Misk Nasıl Elde Edilir?


Miski elde etmek için geyiğin salgı bezlerinde bulunan kesecikler vardır. Buradan çıkarılarak kurtulur  ve sonra işlenerek esans olarak kullanıma hazır hale getirilir. Ancak insanlar bu değerli hayvanları avlayarak neslini tükenmek üzere haline  getirmişlerdir. Bu sebeple avlanmak yasak. Sadece bu salgıyı bıraktığı yerlerden alarak elde etmektedirler ve bu yüzden çok zor bulur haliyle de fiyatı çok pahalıdır.  En iyi bir misk hakiki misk ise Tibette bulunan geyiklerden elde edilir. Misk geyiği genelde  ufak tefek bir yapıya sahiptir. boyları 50 cm arasındadır. Genel olarak avcılar etinden faydalanmak yerine misk kokusu üretimi için avlanırlar. Zaten dediğimiz  gibi avlanmak yasak. Ama bu yasağa uyan var mı yok mu bilemiyoruz. 

Bu geyikler tükenmek üzeredir. Nesli tükenmek üzere olan bu canlılar tükendiği zaman hakiki kaliteli misk bir daha bulunmaz hale gelecektir zaten. Bunun sebebi bilinçsiz avlanma, avlanmak, av yasağına uymamak gibi nedenler insanların para hırsı yüzünden yaptığı katliamdır.

Misk Ne Renktir?

Hakiki misk genel olarak koyu kahrengi, 1.kalite  en  pahalı olanı  %  100   misk olan  kapkara siyahımsı, cıvık katı halde olmayan sıvı şeklindedir. Genel olarak    siyahtan daha karadır.  Katı olarak satılan miskler var İnternet ortamında görülmekte.  Bunlar gerçek misk değil sentetik kimyasal olanlarıdır. Ancak bunların gerçek olanları da vardır. Çoğunluğu sentetiktir. Ama kokusu güzeldir tabi. Katı misk yada amber şeklinde geçer. Aynı zamanda misk ve amber karşımı mumsu kıvamda olurlar. Her ne kadar sentetik olsalar da kokuları çok güzel ve kalıcıdır.

Gerçek misk ilk koklandığında pek bir şey anlaşılmaz, yani bu ne  dersiniz.   hayvansal kokar  ama sonra  anlarsınz.  sanki yıllardan beri  burnunuzda kalır gibi gelir ama sürüldüğüm zaman bunu  farkedersiniz. Demek istediğim şişeden burnunuza götürdüğünüzde pek koku almanız mümkün değil (bu   misk oranı  karışımlıolanlar için.  )  Saf misk ise   burnunuzu    götürmenize gerek yok kapağı açılır açılmaz  misk her yere siner. Eşşisz  bir koku  kokuda en iyisi misktir. belki alırsınız (Fakat bu kaliteden kaliteye değişir içinde ne kadar misk oranı olduğuna bağlıdır. Kaliteli olanlar genelde kapağını açar açmaz etrafa yayılır. ) ama hafif olan miskin kokusunu hissetmezsiniz zaten hissetmiş olsanız hemen o kokuyu alırsınız. Çünkü keskin kokulu misk bulmak çok zor  ancak bulunmaz diye bir şeyde yok. Biz  bunu  tedarik ediyoruz. Piyasada 5  bine  satılması gereken miski  çok uyguna  bir gram olarakta tedarik ederiz. Çok kişiye  ticaretimiz oldu. Ve aşağıda yorumda arkadaş misk ile ilgili bilgi  paylaşmış  bilgiler  doğrudur. ) Olağanüstü bir koku ve dünyada ki en güzel kokudur. Peygamber  Efendimiz (s.a.v.)'de misk kullanırmış ve kokuların en güzeli misktir. hadisi şerifi vardır. Evet en güzel koku misktir. Mis gibi kokuyor veya kokuyorsun derler ya aslında o misktir. "Misk gibi kokuyor ortalık" gibidir.

Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) kokusu apayrı bir kokudur. Dünyada ondan daha güzeli yoktur. Misk mi desem, gül mü desem, amber mi desem ne desem bilemedim ama öyle bir koku kimsede yok sadece Efendimize özel ve kaç bin sene geçmesine rağmen her yer misk kokuyor, gül kokuyor tüm çiçeklerin özü gibi kokular var. Hani yukarıda dedim ya dünyadaki en güzel koku misktir. Bu esans olarak ancak manevi olarak dünyanın en güzel kokuları Kabe kokusu, medine kokusu, Peygamberimizin (s.a.v.) kokusu, sahabelerin kokusu açıkcası kutsal toprakların kokusu. 

Hakiki Misk Nasıl Anlaşılır?


İlk olarak fiyatı  en  az bin tl  olması grekir  gramı. kendini belli  eder. Ama bazı uyanıklar hakiki gibi göstermek için fiyatı yüksek tutabilirler ama bu az denk gelinir.  Açıkcası  1 gramı 800 ile  bin tl den daha aşağı ise o hakiki değildir yada en kaliteli misk değildir. Rengi siymsiyah  aşağıda resimdevar.  Işık tutsanız dahi arkası gözükmez. Hafif olanlar da   karışımlı ancak  onu  tavsiyen etmeyiz   isteyen olursa ayarlanır  fakat oda ucuz  değil., kırmızı, koyu kahve rengi, çok hafif kokulu, en yüksek kaliteli olanı ise simsiyah çok keskin kokuludur. Biraz hayvansı gibi koku ama sürünce  değişiyor tabi. sıvı halde olur. Ama genel olarak ülkemizde her yerde bunu bulamazsınız bazı insanlar var özel olarak bunu getiriyor ve gerçek misk oluyor. Bu yüzden güvendiğiniz bir yer varsa oralardan temin edebilirsiniz. Ancak o kadar para verdiğiniz kokuyu da kullanmaya kıyamazsınız belkide...  Yani   en  iyi misk istiyorsanız biz  size bunu  tedarik ederiz. 


misk


Ve  en kaliteli olan misk Deer Musk (ceylan miski) siyah misk kokusu o kadar   keskin ki  hiç sürmenize  bile gerek  kalmaz  kapağını açıp kapamanız  yeterli  olur   odanız  günlerce misk kokar.  Ama öyle bir kokuki  tarif etmek çok zor. Hayvansal koku olmakla birlikte çok farklı, keskin ancak  rahatsız etmez. İlk başta bu ne dersiniz ama sonra  o kokuyu unutamazsınız. Çünkü dünyadaki en güzel koku misktir. 

Misk ve Faydaları:


Hafızayı güçlendirir.
Cinsel gücü artırır.
Kalbi rahatlatır.
Baş ağrısına iyi gelir.
Cesaret verir.
Manevi yönden etkilidir.
Sakinleştirici özelliği vardır.
Kadınların hamile kalmasını hızlandırır. 
Nezle gidericidir.
Soğuk algınlıklarına iyi gelir.
İç ve dış azalara güç verir.
Felce iyi gelir.
Basura iyi gelir. Bunun için basura sürülmesi gerekir.
Gut hastalığından koruyucu etkisi vardır
Ter kokusunu güzelleştirir.

Ve bunun gibi daha birçok faydası vardır. Bundan sonra önemli olan acaba hakiki miski nereden bulabiliriz. Bu oldukça zor bir sorunun cevabı olacak.  Ben bunu  size tedarik ederim.  Ancak   ucuz  değil. Bunu bilmenizi isterim.  . Getirtiğimiz kişi ise dünyayı gezen ve test ettiren  ve Hak yolda giden kardeşlerimizdir, sahte olsa bana satmaz ve en azından sentetik der ve birçok pahalı sentetik kokular da var  ancak onların sentetik olduğunu söyler saf hakiki olanları da söyler. Bu sebeple ben  o kişi  ve kişilere  güvenirim. Ben hafif olanı da kullandım, eski  yıllanmış olanı da tercihiniz  yıllanmış  ve 1. kalite olanı keskin olanı olsun. Bir damlası yeterli sürünmek için ama saf halini  naturel  ile karıştırmakm isterseniz AMber  tavsye ederim  ancak   Amber  piysasasına  kims e girmez. gramı  15 bin tl den fazla  bu yüzden ülkemizde  gerçek  amber yok. Oud kokusu dünyadaki en  pahalı koku ve daha çok bulunan koku  Ülkemizde yani Türkiye'de kaliteli olanı Ud-u hindi olanını iyisini gramı pekte ucuz  değil fakat ilk kokladığınızda  bu ne dersiniz sonra kokuya hayran kalırsınız. Sizlere tavsiyem şifa amaçlı ise  udiu hindi, misk, ve hakiki  çiçek yağları kullanınız. Güzel kokmak için ise bu kokuları  herkes anlamadığından  yanınızdan kaçabilirler. Ancak siz  bağlanırsınız bu kokulara. Bu yüzden araştırın ve en iyisini bulun. Güvendiğiniz yerlerden temin edin. Misk kokulu günler.  Bana  mailden   ulaşabilirsiniz.   He r çeşit  esans vardır..

Not: Birçok  hakiki yağ kullanmış biri olarak  diyorum ki; En güzel koku: Kuşkusuz hakiki  gül  yağı ve çok da pahalı değil şuan ki  fiyatı 1 gram 120 TL civarı 1 damlasında  30 demet  gül barındırır yani   4 tondan bir kilo yağ çıkar. Gül yağından sonra ve aslında ayrım yapamadığım en güzel koku Amber kokusu  kaliteli  yarı   saf  diyebilirim, sonrasında çiçek kokuların  hepsi güzel kokar özellikle yasemin, zambak, lavanta  vs. Çimensi koku isterseniz  vetiver (kabe samanı) gül  yağı hariç bu diğer çiçek yağları gramları oldukça  ucuz.  Hakiki sandal  yağı da çok güzeldir.  ve çiçek kokuları ile oldukça uyumlu eğer ayarı yapabilirseniz yasemin ile muhteşem olur.  Amber ve Oud karışımı da öyle. Kalıcılık ile  saf olup olmadığı her kokuda anlaşılmaz.  Mesela  ben  3 TL civarında bir esans  sürsem elbiseye 1 ay kalır ancak gül yağının şişesini  boşaltsam bir gün bile kalmaz. Buradan da ne demek istediğimi anlayın fakat şunu unutmayın.  Oud kokusu  elbisede bir ay kalabilir,  Amber  3 ay bile kalabilir, Misk ise  ortalama  15 gün kalabilir. Ancak kalıcılığa fazla takılmayınız. Oud kokusunu bıyıklarınıza sürseniz o kokuyu her saat alabilirsiniz  2 gün boyunca bazı kokular koklandıkça  kokusu alınmaz ama dışarıda ki kişi alır bunu.  Oud esans özelliği  nefesi açması  ve birçok faydasından kaynaklı olabilir.  Birde  bir oud kokusunun orjinal olup olmadığını anlamak için en basit  yöntem  bir kişinin  başını ağrıtın yani söyle olabilir sentetik  ağır bir koku koklatın zaten  kısa zaman içinde ağrır ve sonra  oud esansını koklasın derince  en a z 10 saniye içinde ve kişiye göre ilerleyen zamanlarda   baş ağrısı geçiyorsa o esans yani oud hindi gerçektir. Ben onlarca kişi de denedim sonuç bazısında  çok kısa zamanda ağrı geçti  bazısında  5 dakika içinde. Ancak kronik baş ağrısı olanlarda etkili olmayabilir fakat ağrıyı dağıtır.  Elimde  şuan bir damla misk var  birinci kalite dar misk  eğer alırsam  aynısından sadece  koklamanız için sizlere koklanacak  şekilde gönderebilirim. Bunun içinde mailden bana   ulaşınız.

Bir önceki ne nedir konumuzda "Kaylule Nedir, Ne Demektir?" isimli yazımızda kaylule hakkında geniş ve detaylı bilgi verdik. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Bu sebeple mutlaka konumuzu okumanızı tavsiye ediyoruz.

Google aramaları:

geyik misk
misk kokusu nasıl kokar
misk nedir nerede bulunur
misk kokusu nedir
misk geyiği
misk nerede satılır
misk amber
misk faydaları
miskin faydaları
amber sabunu faydaları
hakiki misk kokusu fiyatları
miski amber nasıl kullanılır
miski amber fiyatı
amber kokusu etkisi
miski amber nerede satılır
miski amber

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

11 yorum:

  1. şoklardayım hiç bu şekilde elde edildiğini tahmin etmezdim

    YanıtlaSil
  2. 100 grami 50 tl olsa pahali derdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 gramını 30 bin liradan aşağı alamazsın

      Sil
  3. ibrahim bey nerden alabiirim.ben bulamıyorum.yardımcı olurmsunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana ibo.firat@gmail.com adresindende ulaşabilirsin yardımcı olurum

      Sil
  4. hocam bana iletişim bölümünden ulaşın

    YanıtlaSil
  5. hocam nerde bulabilirim hakikisini ismini soylermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail yolu ile iletişime geçiniz.

      Sil
    2. ibrahim bey hakikisini nerde bulabiliriz

      Sil
    3. mail yada iletşim yolundan ulaşınız birinci kalite tedarik edilir.

      Sil
  6. Misk nedir? Misk Ceylaninin disi ceylani etkilemek ve sinirlarini isaretlemek icin kullandigi afrodizyak,feromondur.Misk iki yola elde edilir.Birincisi avlama yoluyla ikincisi ise ceylan ciftligi olan siringayla hayvanin keseciginden miski ceker.Misk ham olarak hayvan kokuludur.Yani kesecikten alinan misk tek basina koku amacli surunulmez.

    Piyasada gordugunuz yada satilan siyah ve beyaz misk vardir.Kimileri beyaz miski,ceylanin ureme zamaninda alinan miski saniyor.Halbuki oyle degildir.Ham olarak misk iki renklidir yani koyu kahverengi yada yada siyah.

    Koyu kahverengi misk daha genc ceylanda bulunur

    Siyah misk ise olgun yada yasli ceylanda bulunur.

    Beyaz misk ve siyah misk konusuna gelirsek.Bu isimler sadece kokuya verilmis isimdir.Ornek vermek gerekirse No:5.Chanel branddir No:5 ise Chanel'in urettigi seridir,Yada Tom Ford'un urettigi Oud serili kokular gibi.Ozellikle beyaz misk diye satilan urunun icinde zerre kadar ceylan miski yoktur.Beyaz misk bayanlar icin uretilen,vanilya,gul yagi gibi esanslarin bir karisimidir.Her kim uretirse uretsin kokunun iceriginde ceylan miski varsa inglizce yada arapca olarak bunu belirtmis olmasi lazim.Uretici kendi dilinde'de yazmis olabilir.

    Dunya'da bu hayvan sadece 5,6 ulkede bulunabiliyor.Bunlarda biri Himalaya daglari.Misk keseciginden alinan misk sandal yagi icinde 6 ay - 2 sene arasinda golge ve serin yerde bekletilerek koku haline geliyor.Ayni sarap gibi ne kadar cok fazla beklerse o kadar guzellesir ve daha guclu koku olusur.

    Misk kokusunun rengi ise sandal yagina eklenmis olan miskin miktarina bagli olarak degisir.Baska bir degisle : 1gr siyah tekstil boyasini 10lt suya karistirirsaniz sarimtirak bir renk verir.Eger ayni miktarda suya 50 gr siyah boya eklerseniz sim siyah renk alirsiniz.

    Sandal yaginin miski cozebelicegi bir oran vardir.Yani 5:1.Ornek vermek gerekirse 100ml su en fazla 50 gr tuzu eritebilir 51.ci gram tuzu eritemez.

    Satilmakta olan urun 21 senelik %20 oraninda misk iceren bir kokudur.Bu koku tek basina surulerek kullanilmaz cunku cok yogun hayvan kokuludur.Bu urunu parfumculer hazirladiklari esans karisimina 3ml'e bir damla ekleyerek daha guzel feromon kokusu elde edebilirler.Yada 100ml alkol bazli kokulariniza 1,2 damla ekleyerek daha guzel koku elde edebilirsiniz.Daha farkli amaclarda'da kullanilabilir bu konuyu erbabi bilir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.