-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » » » » » » Ud (oud) Esans

ads
ads
Ud (oud) Esans

Ud (oud) Esans Nedir?


Oud kokusu , Öd kokusu, Öd esansı, Öd Ağacı faydaları, Ud esansı hakkında

Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 

yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com 

Misk:    https://www.ibrahimfirat.net/2018/01/misk-nedir-ve-faydalari-hakkinda.html

Amber:  https://www.ibrahimfirat.net/2018/10/amber-nedir-ve-faydalari-hakkinda-genis-bilgi.html 

Öd  -  Oud :  https://www.ibrahimfirat.net/2017/01/ud-oud-esans.html

Güzel kokular kullanmak çok eski çağlardan beri günümüze kadar gelmiştir. Eski zamanlarda orjinal doğal kokular kullanılırken artık günümüzde bu tür esans veya kokular sentetik halde sunulmaktadır. Bundan dolayıda bir hayli ucuz fiyatlara tekabül etmektedir. Konumuzda ise Udu-i Hindi, Oud, agarwood gibi isimlerle anılırlar. Buna ek olarak en değerli kokular arasında en başta gelmektedir. 

Genel olarak Hindistan, Keşmiş, Kamboçya, Tayland ve Çin'de yetişmektedir. Bu esansın beyaz ve siyah renkte olanları vardır. Öd  ağacı hekimlikte kullanılan bir bitkidir. Beyaz olanı biraz daha tatlımsıdır. Siyah renk daha ağır kokuya sahiptir. Siyah renk dememizin sebebi koyu olmasıdır. Tamamen siyah olanı da vardır. Kahverengimsi olanı da vardır. Bunlar aynıdır. 



Çok değerli ve iyi bir esans yapılacaksa bu bitki toprak altında yıllarca bekletilmektedir. Bu sayede ortaya hoş koku çıkmaktadır. Ne kadar uzun süre bekletilirse o derece iyi ve güzel olur. Aynı zamanda bekleme süresine göre fiyatı oldukça yükselir. 

Oud (ud ) kokusu günümüzde nesli tükenmekte olan öd ağacından elde edilir ve kolay elde edilmez, onca zahmet ile 100 kilo ağaçtan bir kilo ancak elde edilebilmektedir. Bu yüzden de oldukça pahalı hatta dünyadaki en pahalı koku, esans olarak bilinmektedir. Ud esansının sahteleri de vardır. Bunu anlamak zor değildir zaten. Fiyatı kokusu kendini belli eder. Ayrıca sağlık açısından birçok faydası vardır ve Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadisinde şöyle buyurmuşlardır:

"Allah Resulü (sav) şöyle buyururdu: "Ûdi Hindî'ye dikkat ediniz. Çünkü onda yedi şifa vardır. "

Faydalarından bazıları ise:

* Baş ağrısına iyi gelir.
* Balgam söktürür.
* Akciğer rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
* Zehirlenmelere karşı etkilidir. Yani akrep, yılan sokmaları gibi.
* Bademciğe iyi gelmektedir.
* Afrodizyak etkisi olduğundan cinsel isteği artırır.
* Felç hastalığına iyi gelir.
* Kanı sulandırır ve idrar ve adet kanamalarında etkilidir.
* Böbrek kumları.
* Mide ağrısı
* Nezle,
* Vücuda kuvvet verir.
* Tıkanıkları açar, soğuk algınlığı, Sıtma.
* Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Rahat uyumanızı sağlar.
* Nazar ve büyüye karşı etkilidir.

Ve daha çok faydası olduğunu unutmamız gerekir.  Lokman hekim bununla ilgili sağlık alanında kullanılacak şekilde tarifler vermiştir. 

Ud esansı günümüzde oldukça  pahalıdır. 3 ml 600 lira civarında satılmaktadır. Bu dediğimiz  gibi  toprak altında ağacın ne kadar bekletildiğine bağlıdır. Ama en azından 15 ile 25 sene bekletilirler. 

Sentetik olanları da vardır. Bu sentetik olanların kaliteli olanları da pahalıdır. Mesela kaliteli ama yarı sentetik olanlarının gramı 50 tl arasında değişmektedir. Bu satıcının insafına kalmış durumdur. Bu esans parfümlerin ana maddesi olarak kullanılır. Bir çok parfümde oud (ud ) sandal içeriği bulmanız mümkündür. Bunlar çok değerli ağaçlardan olduğu için kokusu oldukça kalıcıdır. Bir elbiseye sürüldüğünde veya pamuklu bir kumaşa en az bir  hafta 15 gün kalabilmektedir.

Ancak bu tür kokuları özellikle ud kokusunu kokladığı zaman onu  ekşimiş, bozulmuş gibi algılayabilir. İlk başta insana cazip gelmeyebilir. Fakat alışıldığı zaman ise vazgeçmek mümkün olmayabilir. Bu yüzden diğer bütün kokuları bir yana koyar Oud kokusuna hayran olursunuz. 


Ud esansının gerçek mi sahte mi olduğu nasıl anlaşılır?


Bunu anlamak bazı insanlar için çok kolay ama daha önce hiç gerçek olan ud kokusu koklamamış olanlar için ise zor olabilir. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi fiyatı ile bunu anlamak ilk yöntem olabilir ama bazı insanlarda orjinâl havası katmak için çok yüksek fiyatlara da satabilir buna dikkat etmek gerekir. 



Bir kaç  püf noktasını sizlerle paylaşalım:

* Saf olanda odunsu bir koku olur. Yani ağaç gibi kokar, oldukça  yoğundur. Koklamayı kokunun kapağını açıp yapını ve uzaktan koklayınız odunsu koku geliyorsa orjinaldir. Ama bunların sentetiği olduğunu da unutmayın.
* Rengi beyaz veya siyah, kahrengi olur.  Bekledikçe daha güzel olur. Hiçbir zaman bozulmaz. 
* Hafif soğuk ortama koyun ve bir kaç saat sonra bakın hemen donacaktır. Sonra şişeyi elinize alın hemen ısınıp sıvı hale gelecektir. Bu doğal olduğunun en iyi göstergesidir. Yani tamamen % 100 saf diyebiliriz
* Kokusu koyu renklerde oldukça ağıdır. 
* En önemlisi güvendiğiniz bir yerden almanızdır. 

Sonuç olarak doğal kokuları tercih ediniz. Sentetik kokular sağlık açısından zararlıdır. Doğal olanlar ise faydalı ve şifa verenlerdir. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.