-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Kalp Krizi Riskini Azaltın

ads
ads
Kalp Krizi Riskini Azaltın


Kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Bu aylarda kalp krizi riskinin yoğun olduğu dönemlerde bulunmaktayız. En fazla risk kış aylarında gerçekleştiğini uzmanlar söylemektedirler.

Kışın kalp krizi riskinin yoğun olmasının nedeni


Bu aylarda havaların soğuk olmasından dolayı kalp damaları daralmaktadır. Koroner kalp rahatsızlığı olan kişiler bu zamanlarda risk oranı oldukça yüksektir. Kış aylarında kalbin kanlanmasında azalma olduğu gibi ani ölümler ve krizlere neden olabilmektedir.

Kalp krizi riskini azaltmak için uzmandan öneriler


Kış mevsiminde  kalbi hazırlamak için EECP (Ritmik Masaj) yöntemini tavsiye edilmektedir. EECP (Ritmik Masaj) koruyucu bir tedavi olarak, kalp damarlarını genişletmeye yarayan bir masajdır. Kalbin damar ağını genişleterek “Doğal Bypasslar” oluşturmaktadır. Kış aylarından öncesi 35 saatlik EECP tedavi kürü ile kalp ve damarlara sağlanacak destek, soğuğun ve kalp krizinin geçirme riskinin azalacağıdır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

10 yorum:

  1. Ritmik masaj iyi güzel de kime yaptıracaksın ki evde masajı. Babama desem sopayla kovalar beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öyle düşünüyorum. ama en azından bir yöntem sunulmuş. bir de oradan bakmak lazım

      Sil
    2. Valla bizim evde de işlemez bu yöntem :) Dayak yer otururum

      Sil
  2. yağsız beslenmek ve biraz spor yapmak başlı başına yetecektir bana gre

    YanıtlaSil
  3. Eski zamanlarda verem, veba nasıl milyonlarca insanı öldürdüyse kalp krizi de günümüz hastalığı. Çok dikkat edilmesi gerekir. Kalp krizi ortalama yaşı çok düştü.

    YanıtlaSil
  4. kalp krizinden baya korkuyorum. ciddi bir rahatsızlık

    YanıtlaSil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş. Özellikle bulunduğumuz dönemlerde en fazla ölümler kalp krizinden gelmekte. Bende çevremde çok fazla akrabamı kalp krizinden kaybettim. Sakin bir yaşam sürmek etkili olucaktır.

    YanıtlaSil
  6. en riskli şeyleden birisi kalp kırizi. Çok faydalı bir yazı olmuş. Heyacanlı olmamamk en iyisi sakin hayat yasamak.

    YanıtlaSil
  7. düzenli beslenirseniz kalp krizi riskiniz olmaz.

    YanıtlaSil
  8. Herseyin basi beslenme ne kadar saglikli beslenirsen risk o kadar azalir. Fakat bu tarz hastaliklarda genetiksel olma ihtimalide yüksek erken teşhis önemli

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.