-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Budizm Nedir?

ads
ads
Yakın tarihimize ve dünya üzerindeki büyük dinlere baktığımızda, genel olarak ülkelerde en fazla inanışa sahip olan 3 büyük din bulunmaktadır. Ancak bu dinlerin yanı sıra belirli sayıda inananı bulunan dinlerde yer almaktadır.

Budizm Nedir?


Çok eski yıllardan beri farklı din anlayışına sahip olan insanlar, toplamda 4500’e yakın din anlayışı olduğunu ortaya koymuştur. Ancak din ve felsefi açıdan aynı tanımlanabilen dinlerin olduğu da geçmişe bakılarak öğrenilmiştir.

Bu yazımızda Budizm Nedir sorusunun cevabını araştıracağız. Evren ve galaksileri yaratan bir Tanrı olduğunu kabul etmeyen dindir cevabını verebilecek olduğumuz budizm dini için, ayrı bir parantez açmakta gereklidir. Günümüzde halen din ya da felsefi bir düşünce olarak tartışılan Budizm, 500 milyonu aşkın insan tarafından inanılan dinlerden birisidir. Budizm dini, diğer bir deyişle birlikte Budizm felsefesine inanan kişilere ise Budist adı verilmektedir.

Budistlerin Kutsal Saydığı Kitap Nedir?

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Budizm felsefe ya da dini, eski yıllardan beri varlığını sürdürmektedir. Bahsedilen felsefi düşünce ya da dine inanan kişilerden olan budistlerin kutsal saydığı kitap çeşitleri ise Pali dili ile yazılmıştır.

Ancak bu kitaplar, gerçek anlamda kutsal kitabı olmamakla beraber, Buda’nın fikirleri, düşünceleri ve dile getirdikleri kutsal kabul edilerek, Budistler tarafınca yazılan Mahayana Sutraları ve Tipitaka kitaplarıdır. Bahsedilen kitaplardan ayrı yazılan Budizm kitapları olduğu da bilinmekte ve bu kitaplar, mezheplere göre farklı gruplara ayrılmaktadır.

Budist Neye Tapar?

Hindistan’daki yaşam ve inançların büyük bir merak konusu olduğu ülkemizde, insanlar budist neye tapar sorusuna çözüm aramaktadır. En net yanıt ile Buda’ya taptıkları bilinen Budistlerin, tıpkı onlar gibi bir insan olmasına rağmen ibadet ettikleri görülmektedir. Buda’nın resmi ve heykelleri önünde dua ve ibadet etmeleri ve bu acıkmaların en büyük örneği olarak gösterilmektedir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.