-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » Anal Fissür için Doğal Çözüm

ads
ads

Makat Çatlağı (Anal Fissür) Doğal Çözüm Önerileri.


Makat  çatlağını doğal olarak  rahatlatmak için en sağlıklı yollardan bir tanesi bağırsak hareketlerinin dengelenmesi aynı zamanda gerginliği en aza indirmek için mutlaka  bol lifli gıdalar  tüketilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte bol bol su içmek bu sorununuza bir nebzede olsun iyi gelecektir. Detaylar  yazımızın devamında.. 


Anal Fissür Nedir?

Genel olarak birçok insanda olan ancak bunu çok fazla dile getirmeyen ve bir doktora görünmekten çekinen insanların sayısı oldukça fazla. Genel olarak bunun için insanlar internet üzerinden arama yaparak gerekli bilgilere  ulaşabilmektedirler. Artık günümüzde  kişiler  doğal yöntemleri kullanmayı daha çok tercih etmektedirler. Peki nedir bu anal fissür? 

Anal Fissür için Doğal Çözüm


Anal  fissür yani makat çatlağı,  rektumunuzun mukus katmanında yer alan  ufak bir yırtık olarak bilinmektedir. Buna neden olan asıl sebep ise özellikle  kabızlık sorunu çekenlerde görülmektedir. Çünkü kabızlık sorunu ile başı dertte olan kimselerde bu tür yırtıklar görülür ve büyük dışkıların atılmasındaki güçlüktür. Ve bu şekilde  yırtık dışkılama sırasında kanamaya ve can yakıcı hale gelir. Bu sebeple de kanamanın şiddeti bazen az bazen ise çok olabilir. Bazı durumlarda ise sadece   nadir olarak  tuvalet kağıdında kana denk gelebilirsiniz. 

Ancak anal fissür tedavi edilmesi can yakıcı ve tedavisi zor bir rahatsızlığa dönüşme olasılığı vardır.Tedavisi zor kastımızdan iyileşme süreci biraz uzun olabilir. Bu sebeple sizlerde  bu rahatsızlık meydana çıkmışsa  en kısa zamanda bir hekime görünmeniz mutlaka gerekir.

Anal Fissür  Nasıl Tedavi Edilir?

Bunun için ikili yöntem ile rahatlamak mümkündür. Bunlardan ilki bağırsak hareketlerini düzenli hale getirebilmek için  bol bol su içmek gerekir. İkincisi ise çatlak bölgesini hızlı bir şekilde iyileştirecek çareleri bulmak ve uygulamak gerekecektir. 

Doğal yöntemin haricinde yapmanız gerekenin en iyisi bir hekime durumunuzu anlatmanız ve doktorun sizi muayene edip gerekli kullanmanız gerekenleri reçete ederek çok kısa zamanda  sağlığınıza kavuşmanız. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi insanlar bu gibi rahatsızlıkları pek dile getirmezler ve çekinirler bunun  neticesinde ise doktora gitmeyen birçok kişi var ve bu hastalıkla başı derttedir.

Bundan dolayı siz değerli iF ailesi sitesinin ziyaretçilerine 3 doğal yöntem ile  anal fissür (makat çatlağı) rahatlamak için uygulayabileceğiniz basit yöntemi sunacağız.  Bunun öncesinde  bağırsak hareketlerini nasıl düzene sokacağınıza dair bir kaç bilgi verelim:

  • Genel olarak meyve ve sebzenin sofranızda bol olmasına özen gösterin.
  • meyve suları, smoothieler, salatalar, sotelenmiş yiyecekleri tüketebilirsiniz.
  • Unutulmamalı, Tam  tahıllı ürünleri tercih ediniz. Bu ekmekte olsun, makarnada olsun vb.  gıdalarda bunlara özen gösterin.
  • Günlük olarak ortalama  2 litre su içmeniz gerekir. Bununla birlikte lifli gıdalar  tüketeceğiniz için vücudun suya  oldukça ihtiyacı olacak. Bu sebeple  bol sıvı almaktan kaçınmayın.
  • Haftalık olarak baklagillerden tutunda tohumlu gıdalar ve kabuklu yemişleri ihmal etmeyin.
  • Bağırsaklarınızın düzene girmesi için mutlaka egzersiz yapmanız gerekmektedir.  Hareket halinde olun ve sürekli  yatan,  oturan ve sabit kalan biri olmayın. Günde en az bir saat  yürüyüş  yapın. Sabahları sporla  başlayın yeni güne. 
  • Stresten uzak durun. Bir çok rahatsızlığın sebebi strese bağlı olabilir.
Yukarıda ki öneriler ile bağırsak hareketlerini  düzene sokabilirsiniz. Şimdi gelelim  doğal yöntem ile makat çatlağını rahatlatmanın yollarına:

Anal Fissür için üç Doğal Çözüm

  1.  Soğuk  su yöntemi ile rahatlamak mümkün ancak bu sorunu oradan tamamen kaldırmayacağını da bilmeniz gerekir. Hızlı bir alternatif arıyorsanız ve çok acı çekiyorsanız soğuk su hızlı bir şekilde sızıyı giderecektir. Uygulama şekli ise  acı veren bölgeye soğuk suyu uygulamanız gerekir. Bunun için en kolay yöntem banyo yaparken veya temizlik yaparken soğuk suyu uygulamanız eğer zor gelirse bir havluyu ıslatıp bir kaç dakika acıyan bölgede bekletmeniz yeterli olacaktır. 
  2. Acı veren çatlak bölgenin nemlenmesi gereklidir. Korumak için ise kimyasal maddelerden uzak durmanız gerekir. Bunun içinde sebze yağları ile rahatlamak mümkün sebze yağları hem nemlenmeyi sağlıyor hemde çatları onarmaya yardımcı oluyor.  Bu yağlardan  bazıları ise zeytinyağı hakikisi olacak. Badem yağı ve buğday özü yağı rahatlamanız için oldukça iyi ve basit bir yöntemdir.
  3.  İyileşme süresinin daha hızlı olmasını istiyorsanız eğer, yenileme özelliği olan aşağıdaki ev  yapımı tedavi usulü ile hızlı bir şekilde iyileşme görülecektir. 

Hazırlamanız gereken malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı aloe vera jeli (25 gr)
  • 1 çorba kaşığı kuşburnu yağı (10 veya  15 ml) kadarı yeterlidir.

Uygulama şekli ve hazırlanması:

  • Aloe verayı ve  kuşburnunu birlikte karıştırınız. 
Bu karışımı genel olarak dustan sonra günde bir kaç kez gerekli bölgeye  uygulamanız yeterli olacak.  Geçmiş olsun. 

Bir önceki sağlık içerikli konumuzda "Kalp Krizi Riskini Azaltın" kalp krizi riski olan kişilerin bilmesi gereken bilgileri kısaca özetledik. Gerekli bilgilere ulaşmak için konumuza  göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.