-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » En İyi 5 Korku Film Listesi

ads
ads
EN5 sinema film tanıtımlarına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sevgili iF okuyucuları bu konumuzda sizlere dünyanın en iyi 5 adet korku filminin tanıtımını yapacağız.


En İyi 5 Korku Film Listesi

1. En iyi korku filmi: Cinnet - The Shining (1980) filmi:


İlk filminiz cinnet filmidir. Günümüzün korku filmlerini yerle bir eden ve 1980 yapımı olmasına rağmen üstüne daha iyi yapılamamış ve hiç eskimeyen kült filmdir. The Shining korku filminin IMDb puanı 10 üzerinden 8.5 438.432 kullanıcı oyu ile IMDb ilk 250 sıralamasında yer almaktadır. Her ne kadar IMDb sıralamasını bu listelerimizde baz almsak da bu sıralamda çok iyi filmlerin yer aldığını kesinlikle unutmayın. Hak edilmediği yerde olan bir çok filmde mevcut.

Konusu Gerilim - Gizem - Korku türündendir. Ancak günümüzde insanların bir çoğu korku filmi olarak çok korkutucu, ürkütücü ve kanlı sahnelerin yer aldığı filmleri önemsemekte olduklarından sanat eseri olan "Cinnet" filmi yapıtları ufak bir kesim beğenmemektedir.  Her ne kadar oldukça uzun metrajlı bir film olsa dahi kendini saatlerce izletebilen ve hiç an sıkılmadan soluksuz sahneleri takip edebiliyorsunuz. Bu yüzden bu korku filminde öyle tahmin ettiğiniz gibi kanlı, bıçaklı, saçma sapan hayaletler ve öcüler çıkan filmlerden asla değildir. Eğer olsaydı  onlar gibi basit ve kötü filmler listesinde olur ve bu sitemizde asla konusu olamazdı.

Film beyne işleyen ve gizemli havasıyla kendisine fazlasıyla çekmekte ve unutulmaz sahnelerin yer aldığı bu filmin efsane yönetmeni "Stanley Kubrick" ile kalitesine kalite katıyor. Stanley Kubrick filmlerinin tümünü şiddetle tavsiye ederiz ve tüm filmlerinde ayrı bir gizem ve farklılık bulunmaktadır.

The Shining filminin oyuncu kadrosu "Jack Nicholson , Tony Burton , Shelley Duvall , Danny Lloyd , Scatman Crothers" , Jack Nicholson muhteşem oyunculuğunu izlemek için geç kalmayın.


2. En iyi korku filmi: Diğerleri - The Others (2001) Filmi:

2. filminiz kült filmlerden olan diğerleri orjinal adı ile "The Others" filmidir.  Vizyon tarihi  2001 yılında gösterime girmiştir.  Ve IMDb puanı 10 üzerinden 7.6 olarak kullanıcı oyları ile belirlenmiştir. Biz daha çok yüksek puan almasını umardık. Dediğimiz  gibi  herkesin korku zevki ayrı olduğundan kimine iyi kimine kötü gelebilir. Ancak sinemaya profesyonel bir gözle bakıldığında işler tamamen değişmektedir. Diğerleri filmi gizem ve korkunun ağırlıkta olduğu gerilim dolu sahneler ve dramında içinde bulunduğu çok iyi bir yapıttır. 

Baştan sonra kadar soluksuz ve merakla izleyebileceğiniz  sonuna kadar tam olarak filmin bütününü oluşturamadığınız ancak son 5 dakika ile filmin tüm taşları yerine oturarak işte bu diyebileceğiniz film. Kesinlikle izlemeniz gerekmektedir. 


3. En iyi korku filmi: Öldüren Sis - The Mist (2007) Filmi:


3. korku filmimiz öldüren sis orjinal adı "The Mist" filmdir. Gerilim ve korkunun bilim kurguda birleştiği en iyi filmlerden biridir. Vizyon tarihi 2007'dir.  IMDb puanı 10 üzerinden 7.2 olarak belirlenmiş ve kesinlikle hakettiği yerde barınmaktadır. İlginç bir filmdir ve sonuna kadar asıl nedeni anlayamıyor ve sanki bir hayal dünyasında geziniyormuş hissi vermektedir. Korku olarak kanlı, bıçaklı, canavarlı bir film değildir. Ancak bilim kurgu olarak bazı robototif varlıklar içinde yer almaktadır. Yönetmenliğini ise 
"Frank Darabont" yapmış ve dünyanın en iyi korku roman yazarının kitabından alınarak senaryosu işlenmiştir. Evet o efsane korku roman yazarı "Stephen King" bilmeyeniniz yoktur. Tüm kitapları dahil tüm filmlerini şiddetle ve kesinle tavsiye ediyoruz.

Filmin bazı oyuncuları: "Thomas Jane , Alexa Davalos , Laurie Holden , Marcia Gay Harden , William Sadler"


4. En iyi korku filmi: Vampirle Görüşme - Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) Filmi


4. Sıramızda yer alan korku filmi vampirle görüşme ve orjinal adı " Interview with the Vampire"  Bu zamana kadar bir çok vampir  filmi izlemişsinizdir. Tüm izlediğiniz vampirli saçma filmleri unutatrak bu filme  yönelin. Klasik vampirli korku filmlerinden çok ötede olan bu film Brad Pitt oyunculuğu kalitesine kalite katıyor. Filmi korku ve romantik sahneleri içinde barındırıyor. Ve yönetmeni 
Neil Jordan ve oyuncu kadrosu "Brad Pitt , Tom Cruise , Antonio Banderas , Kirsten Dunst , Thandie Newton"

Filmin en kısa özeti: Bir wampirin hayat hikayesini konu alıyor.

5. En iyi korku filmi:  Küp - Cube (19997 ) Filmi:


5. ve son en iyi korku filmimiz küp filmidir orjinal adı "Cube"   Bu filmde   gizem - korku ve bilim kurgunun birleştiği en iyi yapıtlardandır. En iyi özelliği oldukça  gizemli ve meraklandırmasıdır.  Küp filminin serisini izlemenizi tavsiye ederiz.

Kısaca Özeti: Daha önce birbirlerini hiç tanımamış bir kaç insan hepsi ayrı ayrı bir küp şeklinde dairelerin içinde uyanırlar.  Bu onlara verilen bir çeşit cezadır. Ancak labirent gibi olan binlerce küp vardır. Bu küpün içnden sağ salim çıkmak için bazı işaretleri yapmak ve çok zekice olmak gerekiyor. Bir çok insan küpün içinde hayatını kaybeder. 

Bir önceki En5 konumuz "Freelancer Çalışmak için bilmeniz gereken 5 şey"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.