-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Saç Dökülmesinden Kurtulmak İçin En İyi Yöntemlerden Biri: Saç Serumu

ads
ads
Saçların canlı, parlak ve sağlıklı bir görünümde kalması için birçok bakım ürünü kullanırız ancak bazen saçlarımız nem dengesini kaybederek yıpranmaya başlar. Saçların nemini kaybetmesinin birçok nedeni olabilir. Genetik faktörler, stres, beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı, boya, yüksek ısı içeren saç şekillendiriciler ve mevsimsel nedenler saçlarınızın dökülmesine, matlaşmasına ya da zamanla yıpranmasına sebep olabilmektedir. Bu tarz durumlarda saç serumları en etkili ürünlerdendir. Şampuan, saç bakım kremleri ve maskeleri etkilerini çok daha uzun bir sürede gösterebilirken serumlar yoğun bileşenli formülleri ile saçlarınızda çok daha kısa bir sürede istediğiniz etkiyi yakalamanıza destek verir. İlerleyen teknolojiler ve büyüyen güzellik sektörü sayesinde birçok markanın saç bakımı için geliştirdiği serumları bulunmaktadır. Saçlarınızın kalın, ince telli, mat, yıpranmış ya da boyalı olmasına göre saçlarınıza ihtiyacı olan serumu küçük bir araştırma ile kolaylıkla bulabilirsiniz.

Saç Dökülmesinden Kurtulmak İçin En İyi Yöntemlerden Biri: Saç Serumu


Saç serumları; saçlarınıza hızlı bir şekilde nüfus ederek saçlarınızın nem açısından dengelenmesine yardımcı olur. Bu sayede saçlarınıza ipeksi bir yumuşaklık kazandırmaya destek verir. Özellikle kuru ve nemini kaybetmiş saçlara sahip olan kişilerde saç serumları etkilerini çok iyi bir şekilde gösterebilmektedir. Saç serumları, saç yüzeyini pürüzsüzleştirerek daha güzel bir saç dokusu kazanmanızı sağlar. Kalın ya da elektriklenmeye müsait saçları yatıştırarak saçlarınızın istediğiniz düzgün görünümü yakalamasına yardımcı olur. Saç yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak saçlarınızı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı korumaya destek verir. Bunun yanı sıra toz ve kirecin saçlarınızda yaratabileceği tahribatın da önüne geçmeye çalışır. Saç serumları; özellikle formüllerinde yer alan güçlü bileşenler ile ışığı yansıtmaya destek vererek daha parlak bir saç görünümü kazanmanıza yardım eder. Saç serumları sıklıkla saçlar hasara uğradıktan sonra kullanılmaktadır. Bu yanlış bir algıdır. Günümüzde artık neredeyse her gün kullandığımız saç şekillendiricilerinin saçlarınızda bir tahribat yaratmasına engel olabilmek için de saç serumlarını tercih edebilir ve saçlarınızı yıpranmadan koruyabilirsiniz.

Saç serumunun saçlarınızda istediğiniz etkiyi yaratabilmesi için, ilk önce saçlarınızla en iyi eşleşen ürünü bulmanız gerekmektedir. Saç tipinize, saçlarınızın uğradığı hasara ve saçlarınızın ihtiyacını gidermeye en uygun ürünü belirleyin. Bu kriterleri karşılamayan ürünler saçlarınızda istediğiniz etkiyi yaratamaz. Profesyonel markalar sıklıkla bir seri olarak ürünlerini çıkarmaktadır. Bu sayede etkinin çok daha iyi gerçekleşmesini amaçlarlar. Şampuandan saç serumuna seri olarak ürünleri kullanmak saçlarınıza çok daha iyi gelebilir. Saç serumlarının etkisini güçlü bir şekilde gösterebilmesi için temiz saça uygulanması gerekmektedir. Saç serumları, saçlarınızı yoğun bir şekilde nemlendirir. Saçlarınızı yağ, kir ve toza karşı korumaya çalışır. Bu nedenle temiz saçlarınıza uygulanmalı ve temiz saçlarınızı besleyerek korumaya odaklanmalıdır. Saç serumlarını uygularken; saçlarınızın yoğunluğuna bağlı olarak iki veya altı damla kadar ürünü avucunuza alın ve ardından bunu avuçlarınızda ısıtın. Sonrasında yıkanmış ve havlu ile nemi alınmış saçlarınızı öne doğru alarak saç uçlarından yukarıya doğru saçlarınıza ürünü uygulayın. Saçlarınıza geriye doğru aldıktan sonra saçlarınızın yoğunluğuna göre karar vererek iki ile dört damla kadar ürünü alın ve saç derisine masaj yaparak yedirin. Sonrasında saçlarınızı bir tarak ile tarayın. Bu sayede hem saçlarınızı kolay bir şekilde tarayabilir hem de serumun tamamen saçlarınıza dağılmasına yardımcı olabilirsiniz. Saç serumu uyguladıktan sonra, saçlarınızı tamamen kuruyana kadar kurutun ve eğer kullanıyorsanız maşa ya da düzleştirici gibi ürünlerini en son tercih edin. Saç serumları ısıya karşı koruyucu özellikleri ile saçlarınızda ısı nedeniyle yıpranma ya da kırılma gibi sorunların yaşanmasına engel olmaya çalışır. Böylelikle saçlarınızı koruyarak sağlıklı bir şekilde uzamasına destek verir.

Son olarak saç serumlarının saçlarınızda istediğiniz etkiyi yaratmasına yardımcı olabilmek için saç serumlarının içeriklerine dikkat etmeyi unutmayın. Saçlarınıza zarar verebilecek asitleri içeren ürünler yerine bilindik ve güçlü içeriklere sahip olan ürünleri tercih etmeniz, saçlarınızdaki etkiyi çok daha kısa sürede görmenize yardımcı olur. Saç bakımı için birçok marka olsa da Bioxin, Dermoday, Vichy Dercos, Phyto Phytokeratine, Davines, Schwarzkopf, Kerastase gibi markalar saç bakımında kendilerini kanıtlamış markalardır. Özellikle ABD ve Avrupa'daki markalar, Avrupa Birliği tarafından onaylanmak zorundadır. Bu nedenle içerikleri çok daha katı kurallardan geçen bu markaları tercih etmek saç bakımınız için çok daha etkili olabilir. İlgili tüm markaları https://www.narecza.com/sac-serumlari dan inceleyebilirsiniz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.