-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Elektrik Kesintilerinde Yapmanız Gerekenler

ads
ads

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "elektrik kesintilerinde terör saldırısı ihtimalinin sorulması" üzerine, "Bütün ihtimaller araştırılıyor. Enerji Bakanlığında kriz masası oluşturuldu" dedi.

Elektrik Kesintilerinde Yapmanız Gerekenler
Bugün türkiyenin birçok yerinde elektrik kesintisiyle karşı karşıyayız. Zaman zaman gidip geliyor. Ancak bu kesintiler elektronik eşyalara çok zarar vermekte hatta bozulma tehlikesiyle bile karşı karşıya kalabilirsiniz.


Elektrik kesildiği zaman yapmanız gereken birkaç öneri:

1.  Elektronik eşyalarınızın fişini çekmeyi unutmayın. Elektrik tekrar geldiğinde fazla akım ile gelebileceğinden elektronik cihazlarınızın bir daha kullanamama sorunu ile yüzleşebilirsiniz.

2. Android telefon kullanımı oldukça yaygın olduğu bu zamanlarda elektrik kesintilerinde  telefonunuzun 3G'sini kapatın bu sayede pil ömrünüz daha uzun sürecektir.

3. Bluetooth kapatmanızın size faydası pilinizin çabuk bitmesini önlemek.

4. Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, fırın vb. gibi cihazlarınızın fişini kesinlikle çekin, elektrik yüksek voltajla gelmesi ile bozulma riskini çok artıracaktır. 

5. Şarj en önemli olan bu, şarjınız biterse sizde bitmişsiniz gibi kendinizi hissedebilirsiniz. Bu yüzden telefonlarınızı o anlık bir köşeye koyun yada gerektiği kadar kullanın.

6. Kombiler elektrik kesintisinden en çok etkilenen ve çabuk bozulanlar arasındadır. hemen kombiyi kapatmayı unutmayın. 

7. Son olarak bu gibi durumlar asansörleri kontrol etmeniz gereklidir. Elektrik kesintisinden dolayı asansörde kalanlar olabilir. Onlara yardımcı olarak faydalı bir iş yapmış olursunuz.  Kim bilir belki bir gün bizlerinde başına gelebilir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.