-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Diyet Yapmak için Birkaç Öneri

ads
ads
Diyet zamanımızda kolay görünen ancak zor olan bir uygulamadır. Sağlık için diyetin önemli yeri vardır.  Fazla kilolarınızdan zamanla kurtulmanın en iyi yolu düzenli ve bilinçli bir şekilde yapılan diyetten geçer. Bunun için bir kaç öneriyi sizlerle paylaşacağız.

Diyet Yapmak için Birkaç Öneri


* Yağlı yemeklerinizin içine bir buz küpü atmanız yeterli. Bu uygulama yemeğin içindeki yağları kendine çekerek yağsız şekilde gıdayı tüketmeniz anlamına gelir. Buz parçası kendine yağları topladığı için çorba, yahni vb. yiyeceklerin içinden bir kaşık yardımıyla yağı süzerek çıkarabilirsiniz.

* Genelde bizler yemek yerken çok hızlı yeriz veya etrafımızda çiğnemeden yutan insanları da görmüşüzdür. Fakat bu şekilde yapılan yanlış hem sağlıksız bir vücuda hemde kilo almanıza neden olur. Elinizden geldiğince çok çiğnemeye özen gösterin. Yemeklerden hem lezzet alırsınız hemde daha az yer ve çabuk doyarsınız.

* Sebze türü yemeklere önem gösterin ve mümkünse her öğünde 4/1'i sebzeden oluşmalı. Sebze yoğunluklu gıdaların tüketilmesi az kalori almanıza ve çok kalori yakmanıza yardımcı olur ve iyi bir diyet sonucunda kendinizi daha sağlıklı hissedeceksiniz.

* Şirke  vücuda  oldukça faydalıdır içinde bulunan "Asetik asit" sayesinde midede açlık hissini azaltarak az yemenize sebebiyet veriyor.

* Ve son olarak tabak renkleri az yemenize olanak sağlıyor. Yapılan bazı araştırmalarda kırmızı renkli ve küçük tabaklarda yenilen yemekler az yemenize ve doymanızı sağlıyor. Araştırmada aynı kişilere başka renkte tabaklarla ikram edilen yemeklerin daha çok yendiği gözlemlenmiştir.

Bir önceki konumuzda "Ünlü 5 Türk Modacıları"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. listedeki her şeyi yapıyorum ama bir türlü sebze yemeklerine ısınamadım.

    YanıtlaSil
  2. bua ralar bende diyetteyım. 2 kg verdim 1 haftada ancak coğu sudur diye dusunuyorum

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.