-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Yılancık Hastalığı Nedir? Kimlerde Görülür? Tedavisi

ads
ads
Yılancık Hastalığı Nedir? Kimlerde Görülür Tedavisi

Yılancık Hastalığı Ne Anlama Gelir? Kimlerde Görülür? Tedavi Yöntemler?

Deride oluşan iltihaplar sonucu meydana gelen hastalık türüdür. Yılancık hastalığı adı verilen bu mikrop küçük ve yuvarlak biçimdedir. Amil ismi verilen bu mikrop en ufak yaralardan bile sızarak yılancık hastalığına neden olabilir.

İnsan vücudunda kırmızı, pullu ve pulsuz biçimde  lekeler bırakır özellikle yüz kısmında belirirler.  İlerleyen dönemlerde bu yaralar hızla büyüyerek yüz kısmından, burun, göz kenarları ve dudak altlarına ve kulak arkasına kadar yayılır ve tedavi edilmediği süre içinde vücudun bazı kısımlarına kadar yayılabilmektedir. 



Yılancık Hastalığı Belirtileri Nelerdir? 

Mikrop vücuda bulaştığı zaman en belirgin özelliği, ateş basması,  halsizlik , kendini bitkin hissetme temel belirtilerdendir. İlerleyen dönemlerde ise  yüksek ateş ile titreme kendini gösterir. Bundan dolayı kişi halsiz ve bitkin düşer.  Bununla beraber genel olarak yüz kısmında çıkan kırmızımsı lekeler hızlı bir şekilde yayılmaya devam eder. 

Rahatsızlık belirtisi olan cildin daha parlak ve yılanımsı şekilde kıvrımlı lekeler oluşmaktadır. Hastalıklı olan kısım ise kaygan ve daha yumuşak olur.  Hasta olan kişilerde özellikle dili paslı, yüzü şişkin olur aynı zamanda ağız kuruluğu da görülmektedir.

Bu hastalığın ilerlemesi neticesinde iltihaplı bölge bazı kişilerde  yayılarak başka bölgelere de nüfus edebilmektedir.  Aynı zamanda yılancık hastalığı ilerlediği zamanlarda ise ateş ve halsizlik yüksek seviyeye çıkabilmektedir.  Uyku esnasında kabus görülebilir, terleme oluşur ve uyku bölünmeleri ile ağız kuruluğu da bu belirtiler arasında yer alır. 
yılancık

Yılancık hastalığının düzelme aşamasında ise, kırmızı lekeler pul pul olarak dökülmeye başlar, ateşiniz azalır, ağız kuruluğu yavaş yavaş gider.  Fakat kaygı verici durum ise bu hastalığın kana karışması ile  tüm vücudu ele geçirebilme ihtimalinin olmasıdır.  Bu tür hastalığınızın iyileşme sürecinde düzenli tedavi ile mikrobun tamamen yok edilmesi lazım aksi takdirde hastalık ara ara tekrar edebilir. 

Yılancık Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Öncelikle yapmanız zaman geçirmeden bir hekime danışmanız. İnternet üzerinden veya kendi başınıza tedavi yöntemlerini denemeniz uygun değildir. Tam olarak teşhis konulması için doktora gitmeniz ve en iyi tedavi şekli ile sizi sağlığınıza kavuşturmasıdır.

Bunun yanı sıra evde yapabileceğiniz yüksek ateşi düşürmek için nemli bez kullanmanız ateşinizi bir nebze olsun azaltacaktır. Tedavi için doktorunuz gerekli ilaçları verecektir. Aynı zamanda  cildinizdeki lekeler için merhem kullanmanızı önerecektir. 

Bazı güçlü antibiyotik ilaçlarla bu hastalığın iyileşme süresi oldukça kısa ve kesin çözüme ulaşmıştır. Doktorunuz size reçete ettiği ilaçları düzenli kullanımdan sonra yılancık hastalığının mikrobu tümüyle yok oluyor ve sıra dışı bir durum olmadığı sürece tekrarlaması mümkün görülmüyor. 

Yılancık Hastalığına Yakalanmamak için ne Yapılmalı?

Yaşamımızda ki en önemli şey temizliktir. Hastalıklardan da korunmak için temiz olmak gerekir. Vücut temizliğine önem vermek, herhangi bir kılı koparmamak (kılı koparmak bu rahatsızlığı tetikleyebilmektedir). Sivilcelerinizi olduğu gibi bırakmanız  ve koparıp patlatmamanız. Çünkü ufacık yaradan bile bu mikrop girerek hastalığa neden olabilmektedir.  

Sonuç olarak  vücudunuzdan herhangi bir parça koparmamak ve dışarıdan gelen mikropların deriden içeri girmesine izin vermemeli ve en önemlisi vücut temizliğine dikkat etmelisiniz. 


Bir önceki konumuzda acı cehre otu nedir makalemizde acı cehre tohumunun faydalarından detaylı şekilde bahsettik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.