-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Zayıflamak İçin Kullanılan Acı Çehre Otu Nedir? Faydaları Hakkında

ads
ads
zayıflamak için

Zayıflatan Acı Çehre Otu Hakkında Detaylı Bilgi

Artık bahar aylarına girmiş bulunmaktayız. Bu aylarda zayıflamak için insanlar farklı farklı araştırmalar içine girerler. Bunların başında diyet ve sağlıklı spor yapmak gelir.  Hareketsiz hayat süren insanlar ve yemeklerle arası çok iyi olanlar için kilo almak kaçınılmazdır. Bir anda olmasa da zamanla kiloların arttığı kişilerce görülmektedir.

Bundan dolayı çeşitli yöntemler kullanılarak zayıflama çabalarına girerler. Ancak birçok denemeler iyi sonuç vermez ve başka yöntemler bulunması gerekir.  Günümüzde en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelen "acı çehre otu (tohumu)" içmek. 


Acı Çehre Otu Nedir?

Acı çehre otu genel olarak içecek olarak tüketilmektedir. Başka yöntemlerle kullanılsa da en etkili olarak sallama çay şeklinde kullanımı yaygındır.  Kilo sorunu olan bireyler tarafından zamanımızda kullanılan bitkidir.  Acı  çehre otu gerçekten zayıflamaya yardımcı oluyor  mu? Evet kısa zamanda hızlı bir şekilde kilo vermeyi kolaylaştıran bir bitki tohumu bileşenidir.  Bazı açıklamalara göre bir ayda  5 yada  7 kilo kadar verildiği söylenmektedir. Acı çehre otu tohumu sadece kilo vermek amaçlı değil kabızlık içinde kullanıldığı bilinmektedir.  Bu karışımın içinde  75 adet çeşitli bitkilerin tohumu bulunmaktadır. 

Acı Çehre Otu Faydaları Nelerdir?

Bazı kaynaklara göre bağırsak hücreleri yenilemede, bağırsakların hızlı çalışmasına, idrar yollarında oluşan rahatsızlıklara iyi geldiği, cildi sıklaştırdığı, şişkinlik ve gaz sorununa iyi gelir.  Fakat bu otun ishal yaptığı da bilinmektedir. Özellikle sık sık tuvalete çıkma isteği uyandırıyor.  Bu durum zararlı olarak görülmemelidir. Sık tuvalete çıkma nedeni bağırsakların hızlı  çalışmasına bağlı olduğundan kaynaklıdır. 

Bu nedenle kilolu kişiler hızlı şekilde zayıflamasının sebebi sıvı şeklinde olduğundan, yağ erimesinden olmadığı için insanlar şüphe içindedir ve tekrar verilen kiloların alınması veya kalıcı bir zayıflama olmadığı düşüncelerine kapılmalarıdır. Bu etkenden dolayı uzmanlar bu konu hakkında çalışmalarını ve tartışmaları vardır.  Yemeklerden önce alınan bu içecek kısa bir süre içinde  tokluk hissi belirterek fazla yemek yemeyi önlemektedir.  Acı çehre otunu içtiğiniz  zaman sonrasında bol su tüketmeniz gerekmektedir.  Vücuttan fazlaca yağ ve su kaybı yaşanmaktadır.  Bol su tükettiğiniz zaman su kaybı yerine gelmiş olacak ve yorgunluk hissiniz azalacaktır.

Acı Çehre Otunu Kimler Kullanmamalı?

Acı çehre otunu  kullanmaması yahut sakıncalı durumların meydana geleceği kişiler, diyabet rahatsızlığı olan kişiler, insülin kullananlar, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan kişilerde acı çehre otunun kullanılması önerilmez ve sakıncalı olduğu uzmanlarca belirtilmektedir.  Bunun yanı sıra anti-depresan ilaçlardan herhangi birini kullanan, kortizon tedavisi gören, çok aşırı kilolu olanlar ve buna benzer tedavi görenler için bu otun kullanımı sakıncalı görülmüştür. 


Bir önceki diyet konumuz  Yapmanız Gereken Diyet Önerileri Nelerdir? hakkında öneriler veren zayıflamak isteyenler için faydalı makalemizi okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.