-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

ads
ads
İngilizce bir kelime olan Search Engine Optimizasyon'un kısaltması olarak kullanılan SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. SEO'nun asıl amacı adından da anlaşılacağı gibi web sitesini arama motoruna uygun şekilde düzenlemek, sitenin arama motoru açısından değerini yükseltmek ve dolayısı ile üst sıralarda yer alıp daha fazla ziyaretçiye ulaşmaktır. SEO, internet kullanımı ve web sitelerinin büyük bir hızla artışı üzerine ortaya çıkmıştır.

Örnek vermek gerekirse internet üzerinden parfüm satın almak isteyen bir kişi arama motoruna parfüm yazıp bir arama yaparak karşısına çıkan siteler arasından bir yada birkaçına ve büyük oranda sadece ilk siteye tıklayarak beğendiği takdirde parfüm siparişi verecek ve site sahibine para kazandıracaktır. İşte SEO, alt sıralamalarda yer alan sitelerin üst sıralara çıkmasını sağlayarak ziyaretçiye yakın olmayı hedefler.


Web sitelerinin yükselen bir ivme ile artışından fırsatla SEO terimi dev bir sektör haline gelmiştir. Zira günümüzde dünyada özellikle e-ticaret sitelerinin yoğun rağbet gösterdiği bir sektör konumunda.

SEO Terimleri

SEO: Search Engine Optimizasyon
PR (PageRank): Arama motoru Google'ın sitelere 10 üzerinden verdiği puan ve derecedir.
Backlink: Bir siteden aldığınız referans linkidir.
Meta Tag: Sitenizi arama motoruna tanıtma amaçlı girilen kod parçasıdır.
Index: Sitenizin arama motoru tarafından veritabanına kaydedilen her sayfasına index denir. Örneğin bir sitenin Google'daki index sayısını site:nonloser.com şeklinde bir arama yaparak öğrenebiliriz.
Robots.txt: Her web sitesinde olması gereken bir text dosyasıdır. Site ile aynı dizinde yer alması gerekir. Bu dosya ile arama motoru tarafından indexlenmesini istediğiniz veya istemediğiniz klasörleri belirleyebilirsiniz.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO çalışmalarını site içi optimizasyon (On Page SEO) ve site dışı optimizasyon (Off Page SEO) olmak üzere 2 ana başlıkta inceleyebiliriz.

Site içi optimizasyon tamamlandıktan sonra site dışı SEO'ya başlayabilirsiniz. Fakat başta Google olmak üzere, arama motorları çok sık algoritma geliştirmesinden dolayı bugün işe yarayan yöntemler bir süre sonra yaramayabiliyor. Bu sebeple günün koşullarına yöntemler geliştirmek gerekebilir. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın; site dışı SEO, insanların ve dolayısıyla diğer web sitelerinin siteniz hakkında konuşması ve sizi yani sitenizi referans göstermesidir.

SEO Öğrenme ve SEO Soruları

Seo yapmayı öğrenmek için ve seo hakkında her türlü sorunuz içim WM Aracı forumunu kullanabilirsiniz.

SEO Dersleri: https://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu.html


SEO Analizi Yapmak

Aşağıdaki araç ile araç ile web sitenizin seo analizini hızlı ve kolay bir biçimde yapabilir, arama motorlarındaki durumunu iyileştirebilirsiniz. Seo analiz aracı 50'den fazla seo kriterine bakarak sitenizin seo analizini yapmaktadır. Seo analiz sonuçlarında size verilen bilgiler ile hata ve eksikliklerinizi düzeltme fırsatı yakalayabilirsiniz.

SEO Analiz Aracı: https://wmaraci.com/seo-analiz

Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

9 yorum:

  1. Bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Tam aradığım bilgilerdi. Sonunda buldum

    YanıtlaSil
  3. Guzel bir yazi tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. seo bütün siteler için çok önemli gerçekten güzel yazı

    YanıtlaSil
  5. Ocak'ta bir reklam çalışması yaptırıcam. SEO paketlerini araştıyorum şimdiden.

    YanıtlaSil
  6. Faydalı bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler işime yaradı

    YanıtlaSil
  8. Sitelerin olmazsa olmazıdır SEO çalışması yapılmayan her site unutulmaya mahkumdur

    YanıtlaSil
  9. seo önemli tabiki seo olmadan hiç bir yere varılmıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.