-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Marslı (2015) Filmi

ads
ads

Marslı - The Martian Filmi


2015 ABD yapımı en iyi filmler arasında yer alan marslı filminin orjinal ismi " The Martian " filminin yönetmeni "Ridley Scott" tür olarak bilim kurgu, macera, aksiyon, gerilim içeriklidir. Marslı filminin oyuncularından bazıları ise "Matt Damon , Sean Bean , Kate Mara , Sebastian Stan , Jeff Daniels", senaristi "Drew Goddard" ve IMDb puan sıralaması 116.092 izleyici oyu ile  on üzerinden 8/3'lük çok yüksek bir puana sahiptir. Film 2 saat 21 dakika sürmektedir. Ülkemizde vizyon tarihi 2 Ekim 2015 Cuma günüdür.

Marslı (2015) Filmi



Marslı - The Martian Filminin Özeti:

Nasa marsa bir ekip göndererek keşif yaptırmaktadır. Bu sırada beklenmedik bir olayla karşılaşırlar. Kum fırtası meydana gelir, büyüklüğü dağlar kadar olan fırtına hızla yaklaşmaktadır. Bu sırada ekipten bir kişi yaralanarak geride kalmıştır. O'nun öldüğünü düşünen ekip komutanı uzay gemisinin uçuşa hazır olmasını emreder ve dünyaya doğru yol almaya başlarlar bu yolculuk aylar sürecektir. 

Ancak geride kalan astronot ölmemiş ve bir şekilde kendini kameraya kayıt ederek dünyaya mesajlar göndermektedir. Sonunda bu mesajları ilginç bir şekilde aksettirir ve dünyadaki görevliler ölmemiş olduğunu anlar. Yaralı astronot kendini iyileştirir ve marsta yaşam alanları oluşturmaya başlar. Yiyeceği çok azdır. Yaşam odasında bulunan bazı maddelerden su elde eder ve dışarıdan toprak getirerek patates eker, belli bir zaman sonra patatesler olgunlaşır ve yiyecek sıkıntısı uzun bir süre çekmez. Bu eylemlerin farkındadır dünyadakiler.

Fakat her ne olursa olsun zaman çok kısıtlı, yardım gelene denk susuzluktan veya açlıktan ölme ihtimali vardır. Bu yüzden tam zamanında yetişmesi gerekir. Diğer ekip arkadaşlarına bir süre haber verilmez. Görevlerine adapte olmaları için ama sonunda onlarda öğrenirler ve Nasa geri dönmelerine izin vermez. Ancak komutan ve ekip arkadaşları emre uymayarak arkadaşlarını kurtarmak için ciddi bir karar alarak marsa geri dönmeye karar verirler. Bu yolculuk daha uzun sürecektir. Fakat hesaplar yapıldığı gitmeyecektir. 

Marsta mahsur kalan astronot yanlışlıkla yaşam odasında patlama gerçekleştirecektir. Bundan dolayı sınırlı sayıda yiyeceği kalacak ve günde sadece bir dilimden daha az patates yemesi gerekecek aynı zamanda  geri dönen ekip arkadaşlarıyla buluşması için kendini uzaya fırlatması lazım. Bunun için belirlenen kordinattan binlerce metre yükseğe çıkarak uzay aracı ile denk gelmesi lazım. Bu o kadar kolay olmayacak. 


Film 2015 yılının en iyi  filmleri arasında yer almaktadır. 2015 yılında genel olarak uzay filmleri çok revaçtadır. Ancak marslı filmi diğer uzay filmlerinden daha ön sıralarda kalitesini korumaktadır. İçeriğinde duygusal anlar, komik anlar, ve birçok şeyi bulabileceğiniz, hiç sıkılmadan ve merakla izleyeceğiniz çok kaliteli filmdir.

Bir önceki film tanıtımı "Kayıp Ada Filmi" kayıp ada filminin tanıtımını yaptık. Eğlenceli bir bilim kurgu filmidir. Detaylı bilgi için konumuzu inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Matt Damon olunca her film izlenir,heleki bilim kurgu meraklısı iseniz buyrun ikiside bir arada

    YanıtlaSil
  2. mars gezegeni ve ilginc bir hikaye sırf bu işlerle uğrasan uğran insanlar var

    YanıtlaSil
  3. İlk filmden beri karakterleri seslendirenler gayet iyiyidi bu film de çok kaliteli bir çalışma yapmışlar..

    YanıtlaSil
  4. Ridley Scott filmlerini çok seviyorum. En sevdiğim yönetmenlerden bir tanesi. Bu filmi de en yakın zamanda izlemeliyim.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok etkileyici bir film izlemeyenlere şiddetli tavsiye edilir. Bu tür fantastik filmlerin daha fazla vizyona girmeli bence

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.