-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Mücver Yapımı

ads
ads

Mutfağa Bahar Gelsin!


Malzemeler:

* 4 Adet yeşil kabak
* 1 adet kuru soğan
* Bir tutam dereotu ve maydanoz
* 1-2 adet taze yeşil soğan
* 4 yemek kaşığı un
* 3-4 adet yumurta
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
* Sıvı yağ

İlkbahar bir anlamda taze soğan, maydanoz, dereotu şöleni. Bütün bahar yeşilliklerinin katıldığı mücver de bu şölenin kraliçesi.

Mücver YapımıYapımı kolay, tadı olay! İster atıştırmak, ister doymalık. "Nasıl yapacağım? kısmını dert etmeyin. Malzemeler ve araç gereçleriniz hazırsa hepi topu 10 dakikada hazırlanıyor. Mücver için sağlıklı bir fasfood da diyebiliriz. Ara sıcak statüsünde bir yiyecek olmasına rağmen, içeriğindeki besleyici malzemeler sayesinde, ne yese 'dişimin kavuğuna yetmez' diyecekleri bile doyuracak türden. Hadi, yapalım da yiyelim o zaman!

"Kabak yüksek miktardaki lif değeri sayesinde kanserojen toksinlerin kolonlara yerleşmesini önler."

"Kabak, yüksek su oranına sahiptir. Yüksek miktarda su içeren besinler (yüksek hacimli besinler olarak da adlandırılır) çok az kalori karşılığında oldukça doyurucudur."

Mücver Yaparken Dikkat!

Mücver hamuruna katılan malzemelerin soğuk olması gerekiyor. Bu sebeple malzemelerin hepsi bir gece öncesinden buzdolabında bekletilmeli. Peki neden? Çünkü soğuk hamur sıcak yağla buluştuğunda hamurun yağı emmesi engellenmiş, böylece malzemeler yağ çekmeden kızartılmış oluyor.

Sebze olarak ise her ne istiyorsanız kullanabilirsiniz. Patates, havuç, mantar, karnabahar, patlıcan vs. Özetle teknik kısımlarına birebir uymanız koşuluyla malzeme ve sunum açısından istediğiniz kadar özgür olabileceğiniz bir yemek mücver.

Başarılı bir mücver; kalın, yanmış ve hamur olmamalı. bu dengeyi sağlayabilmek için tavanın başından ayrılmamalısınız. E ne demişler, emek olmadan yemek olmuyor.

"Çok düşük kalorili sebzelerin başında gelen kabak 100 gram başına sadece 17 kalori içerir."

Kabak Mücver yapılışı

* Kabakları rendenin kalın tarafıyla kabuklarıyla beraber rendeleyip elimizle sıkarak suyunu süzüyoruz.

* Üzerine incecik kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve kuru soğanı ilave ediyoruz. Tuzu, biberi, baharatı ve unu ekleyip hepsini çukur bir kapta karıştırıyoruz.

* Şimdi yumurtaları tek tek kırmaya başlayalım. Tek tek, çünkü bir kıvam tutturacaksınız. İki yumurta, üç yumurta... Karıştırmaya devam edilecek. Karışım akışkan ama doygun kıvama gelince de yumurta ekleme işlemine son verilecek.

* Sırada kızartma aşaması var. Burada ince işçilik isteyen husus, mücverlerin parçalanmadan kızartılması. Tavaya yapışıp kalmaması için önce sıvı yağ kızdırılacak; sonra karışımdan bir kaşık kadar alınıp tavaya bırakılacak ve kaşığın tersiyle üzerine hafifçe bastırılacak. Ardından bir tane ve bir tane daha! (Mücver karışımının kıvamı iyiyse, yani fazla sulu değilse tavaya yapışmayacak ve pişmesi daha kolay olacaktır.)

* Mücver hem sarı hem kahverengimsi bir renk alıncaya kadar kızartıyoruz. Ne daha az, ne daha fazla... Tavadan alıp, fazla yağı çekmesi için üzerine havlu peçete serdiğimiz servis tabağına güzelce diziyoruz. Sonra soğumadan, afiyetle yiyoruz.


Kaynak  Nisan 2015, sayı: 19 - sayfa: 45  genç okur aylık ilkgençlik dergisi "Semerkand

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.