-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Beyinde elektriklenme neden olur?


Beyinde Elektriklenme
Elektriklenme hissi, uyurken beyinde oluşan elektriklenme durumu, beyinde elektriklenme nedenleri nelerdir? Acaba epilepsi hastası mıyım? Beyinde uyuşma hissi yaşayanlar. Tüm detayları kısaca konumuzda açıkladık.

İnsan sağlığı açısından olumsuz etkilere neden olabilen bu durum genel olarak geçici bir durum olduğu gibi ciddi bir rahatsızlığın habercisi de olabilir.  Beyinde elektriklenme, uyurken ve uyku ile uyanıklık arasında ani elektriklenme ve uyuşma gibi etkileri görülebilir. Buna genel olarak verilen isim "parestezi"dir. 


Genel olarak panik atak hastalarında sık ortaya çıkan bir durum olduğu gibi sadece panik atak rahatsızlığı olmayanlarda da görülebilir. Bunun nedenlerini araştırmak ve gerekli tedavilerin yapılması gerekir. En sık karşılaşan kişiler ise, p.a ilaçları kullananların belli bir süre sonra ilacı veya ilaçları bırakma aşamasına gelindiğinde azaltma yoluna gidilir ve bundan dolayı ilacın dozunun azalması ile ortaya çıkabilecek durumdur. Yoğun olarak ilaç dozunun azalması ile ortaya çıkar. Tabi ki başka nedenleri de olabilir.  Çok süreklilik arz etmez. Genelde anlık olur ve geçicidir. Eğer dediğimiz gibi ise kısa zaman içinde bu durum geçecektir. 

Bazı kişilerin kullandığı ilaçlardan kaynaklı olduğu bildirilmiştir. Bundan dolayı biz genel yapı ile panik ataktan kaynaklı ve bu durumun yoğun olarak onların yaşadığını varsayıyoruz. Bununla birlikte epilepsi hastalarında da görülebilir. Beyinde oluşan herhangi hasar nedeniyle ortaya çıkabilir. Aslında bunu tam olarak kişinin tedavi edilmediği sürece hangi sebepten olduğunu bilmemiz mümkün değildir. Ancak yukarıda beyan ettiğimiz gibi genel durum bundan ibarettir. 

Bir önceki sağlık içerikli konumuzda "Grip Olmadan Önce Yapılması Gerekenler" grip hastalığına yakalanmadan önce yapılması gerekenler madde halinde kısa ve öz şekilde açıklanmıştır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

10 yorum:

  1. İnsan anatomisi çok ilginç bir şey. Özellikle beyin. Beyinde olup biten olayların çoğunu kavramak imkansız gibi bir şey, bu elektriklenme olayıda çok ilginç ve güzel yerlere değinmişsiniz..

    YanıtlaSil
  2. Panik atak ile de ilgiliymis cidden zor hastaliklar Allah kolayliklar versin

    YanıtlaSil
  3. pek çok nedeni olabiliyor; beyin içinde bazı sinirlerin sıkışması da böyle bulgu verebilir pisikolojik de olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Çocuğum 10 yaşında dun gece uykuya geçiş saatinde birden başım elektriklendi diye terlemeye başladı.Sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
  5. akıllı olun skank sadece kandırmadır başka adı yok ha bonz ha skank

    YanıtlaSil
  6. Ben extacy yuttum ertesi gun bi an beynimde elektriklenme olmaya basladi bysler dusunurke n oluyo bu bi an carpiliyorum hissi doguyo icimde dayanilmaz bsy surekli olmuyo ara ara oluyo bidaha tovbe extacye sagliklik olmak kadar guzel bsy yok

    YanıtlaSil
  7. ben de 3 ay kadar lustrl kullandim. son 5 tableti yarim doz aldim fakat yine de daha fazla azaltarak bitirmek lazimmis. su an beynimde elektriklenme hayat kalitemi cok dusuruyor. ruh halim su an gayet iyi. ilaca geri donmemede kararliyim. bakalim sonsonu neye varacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim kısa süre kullanmışsın doktor kontrolünde kullanıp bırakman gerekir. Bırakma metodu yani o aşamayı en yumuşak şekilde atlatmak için hekimden destek alman gerekir. Ancak o adı geçen ilaç bağımlılık yapmaz bırakma aşamasında bu gibi durum olur fakat zamanla geçer. Panik atak vesilesi ile mi kullandınız bu ilacı? Kendiniz bıraktınız sanırım. 3 aylık kullanım ile bırakma aşamasını doktorunuza sorun kendi başınıza bırakmayın zarar görebilirsiniz. Yani sıkıntı çekersiniz ruh haliniz iyi olmayabilir. Eşlektriklenme genelde uyurken olur. Ama geçer. İlaç vücutttan tamamaen 1 yada iki ayda çıkar sabrediniz.

      Sil
  8. Cok yorgun ve uykusuz oldgumda uykuya dalarken beynim ve kulaklarimda hissdyorum disari seslerini duyuyorum fakat o elektrklenme ve uyusuklukdan kesnlikle uyanamayorum panik atak hastayim ama panik atagim yokkende oluyorum karabasan gbi agirlik geliyor tum vucuduma o an uyanamiyorum

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.