-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Yıkılmış Bir Mezarım Ki..

ads
ads
Yıkılmış Bir Mezarım Ki..
19 yüzyılın sonlarında ve 1900 senelerinin başlarında Üstad  Hazretlerinin Siirt'li Molla Fethullah Efendi  kendilerine; eşsiz zeka, hafıza, kabiliyet, zeka ve dehasından dolayı "Bediüzzaman" diye ediyordu.

Bu hitabe bundan sonra uzun ve bereketli ömründe kendinden yıldızlar gibi parlayan bir namı ünvan olmuştu. "BEDİ"nin manasını sözlükler şu şekilde vermektedir. Eşsiz, güzel, misilsiz, benzeri olmayan ve nadirattan olan...

Bediüzzaman ise, zamanın, asrın, çağın güzeli demektir. Bu güzellikler içinde gariplikler, acayiplikler ve eşsizlikler  de bulunmaktadır.

İşte Bediüzzaman Said Nursi'nin azizi ömrü  eşsizlikler ve benzersizliklerle doludur. Bu garip hallerin bazılarından misaller vermek isterim:

*  Yazdığı Kur'an tefsiri, Nur Risaleleri ismindeki şaheserler tarihte emsali görülmemiş bir şekilde binbeşyüz kere mahkemelere verilmiştir.

*  Elli sene (1935 - 1985 ) bütün basında aklı eren-ermeyen, meseleyi bilen-bilmeyen Bediüzzaman hakkında lehte aleyhte yazılar yazmıştı. 

* Doksan yıla yakın hayatında evlenmemişti.

Her haliyle, yani hayatiyle vefatı ile  Bediüzzaman olan, çağımızın sultanı Ulu Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin geceleri mermer kabri parçalanmış, tankların ve topların gölgesinde Urfa'ya gelen teyyare ile,  pilot  astsubay Amhmed Kırlay'ın idaresindeki iki saat onbeş dakikada tabut ve içindeki mübarek naaşı Afyon Hava alanına indirilmişti.

Mezar soyguncularına  Araplar "Nebbaş" demektedirler. Kelime kabir veya mezar soyguncusu demektir. Nebbaşlar kabirdeki ölünün altın dişlerini eğer varsa kıymetli eşyalarını alıp kaçarlarmış. Bazı tarihçilere sormuştum, tarihte mezardan ölü kaçırma hadisesi var mıdır? Bir ölünün mezarı kırılarak, kazılarak, eşerek ölü kaçırma hadisesi tarihlerde var mıdır? diye sormuştum. 

Mezkur şahsiyetler tarih sayfalarının mezardan bir ölü kaçırma hadisesini yazmadıklarını söylüyorlardı. 


Kaynakça...

Yazar: Necmeddin Şahiner

Hatıralarda Bediüzzaman - Vural Yayıncılık



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Birisi hakkında konuşuluyorsa bilin ki gerçekten birşeyler yapmış ve değiştirmiştir k,i 50 sene diyorsunuz dile kolay

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.