-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » Askerin Kafası Kesildi Yalanına İnanmayın!

ads
ads

Darbe girişiminde Askerin Kafası Kesildi mi?

Askerin kafası kesildi iddiası, kafa kesilme olayı, askerin kafasının kesildiği yalanı ve gerçekler haberin devamında >>


Teknoloji çok hızlı gelişmesi nedeni ile gelen ve sosyal medya platformalarının artması nedeniyle artık insanlar  neredeyse vakitlerinin yarısından  çoğunu buralarda geçirmektedir. Özellikle dünyadaki en büyük sosyal ağ olan  Facebook ismindeki sosyal ağdır. 

Bildiğiniz ve kullandığınız gibi her türlü paylaşımın yapıldığı, yalan yanlış haberlerin yapıldığı ve özellikle ülkenin kötü durumlarında karalama haberleri ile öne çıkan bazı  paylaşımlar ile insanlar hemen bu tür resimlere ve paylaşımlara inanır ve yorum yazarlar. 

Hiç düşünmez mi?, Bu insanlar kaynağını araştırmayı yada ilk önce küfürlü, argo, ağza alınmayacak sözler ile yorum yapmadan önce bunu derince araştırma içine girmezler. Bu sebepten dolayı cahil insanlar bu tür paylaşımlara hemen inanır. Vay be neler neler olmuş da haberimiz yeni olmuş gibi, düşüncesiz hareket ederek, hakaretler içinde kendileri de boğulmaktadırlar. 

Bu konuyu yazmamın zamanı geldiğini düşünüyorum ve en azından ziyaretçilerimiz bilinçlensin ve ön yargılı davranmaktan kendilerini beri tutsunlar. 

Bildiğiniz gibi  15 Temmuz 2016 tarihinde  ülkemize darbe girişimi oldu ve halk bu konuda bilinçli davranarak buna izin vermedi. Ve birçok şehit verdik vatan için.  Allah hepsinin mekanını cennet etsin. Amin. 

Şimdi asıl meseleye gelelim. "Kafası kesilen asker" diye bir şey ortaya çıkardılar ve bunu da en hızlı  yaymanın yöntemi tabi ki sosyal medyadır. İnsanlar, yukarıda belirttiğimiz gibi zamanlarının büyük bölümünü oradaki yazılanlarla,  paylaşımlarla geçirmektedir. Tabi bu tür haberlerin yayılmasına zemin hazırlayan ve ilk paylaşan kişiler bunu bilinçli olarak yapmakta, halkın kafasını bulandırmakta ve insanlarımız hemen inanmaktadır. Tabi hepsi değil. Araştıran, eşeleyen ve bilinçli grup insanlar buna hemen inanmazlar ve zaten bu sayede gerçeklikle alakası olmadığı da kısa zaman içinde çıkıyor. 

Darbe girişiminde o çıkan arbede de askerin boğazını kestiler diye bir kaç resim sosyal medyada paylaşılmış ama gördüm ki, resimlerde çok güzel ama çok basitçe oynamalar yaparak. Çok fazla emek bile harcanmamış, bir kaç resmi kesip, kırpıp, birleştirerek üstüne bir kaç yazı yazarak insanları kandırmak için etrafa yayılmıştır.  Tabi darbe girişimindeki olayın sıcaklığı ile kişiler buna o anki psikoloji ile çok çabuk inandılar. 

Her tarafta özellikle yorumlarda lanet ve  ağza alınmayacak sözler bu kişilere söylenmiştir. Ben bu resmi sizle  paylaşıyorum sahtesini tabi sonra gerçeği ile inceleme devam edeceğiz.

Anlatmış olduğum bir kaç parça halinde sosyal medyaya sunulan görseli şuan bulamadım ama ben aynı şekilde tek parça  halinde kestim diğer  2 parça da zaten ışid militanın yer aldığı resimdeki  şahsa biraz benzeyen kişiyi de görselin sağ köşesine koymuşlar ki,  daha inandırıcı olsun diye ben  onları bulamadığım için  birleştirme yapamadım. Siz kafanızda birleştirin. 


Tıpkı ilk kare bu şekilde orjinalinden ayrıştırılmış ve tek sakallı bir  şahış gözüküyor ve alt  taraf da da gördüğünüz gibi yaralı asker. Bu resmin diğer yerlerinde dediğimiz  gibi insanların daha  çabuk inanması için bu masum insanı ışid adamları göstermek niyeti. Herhalde tek suçu sakallı olmasıdır. Sakallı olması  suç değil tabi ki de, ama sakalı olduğu için kolay şekilde bunu yapabilmektedirler. Işid ve İslam hiçbir zaman bir arada olamaz. İslam'ı kötülemek, karalamak, her sakallıyı kötü zan ettirmek amaçlı, islamfobi ortaya çıkarmaktır. Ve başarmış  gibi  de gözüküyorlar, insanların hemen sakalı var diye masum insana yorumlarla  ve binlerce  paylaşımlarla hiç araştırma yapmadan kötü sözler sarf etmeleri, hemen ışid damgası vurması bunu gösteriyor. 

Benim aklımın almadığı nokta, her sakallıyı insanlarımız bu adı geçen İslam düşmanı bir  terör örgütünden sanılmasıdır. Ne alakası var? Hani bir ünlü söz var ya her 'her sakallıyı baban sanma' ve bizde diyoruz ki "her sakallıyı kötü adam sanma yani terörist ilan etme" Adamcağız Hz. Muhammed (s.a.v)'in sünnetini yerine getirmek için ve erkekliğin  fıtratında olan sakalını kesmemiş ve bırakmış. Hristiyanlar'da, Filozoflarda, ünlülerde daha niceleri sakal bırakır ama bir Müslüman sakal bırakırsa olay olur. Akıl alacak iş mi bu. Ve buna inanan da gene bizim Müslüman kardeşlerimiz. Müslüman bu kadar cahil olmamalı. Kur'an-ı Kerim'de beyan edilen ve inen ilk ayet olan oku emrini hiç okumadınız mı? Yahut hiç duymadınız mı?

Şimdi ise sahtesini değil  kırpılmamış ve fotoğraf karelerine yansımış gerçek bir görüntü ve açıklamasını devamında yapacağım:


Askerin Kafası Kesil  Yalanına İnanmayın!

Şimdi fotoğrafta görüldüğü  gibi sakallı sayısı  arttı ve arkasında onlarca insan var.  Bu  en öndeki  kişi  ise  ensonhaberin açıklamasına göre "Ali Nuri Türkoğlu" yani Ünlü sanatçı Nadide Sultanın öz ve öz abisi olduğunu kendi açıklamıştır. Aşağıda orjinâl resimlere yer vereceğiz. Ve bu konu hakkında ensonhaber sitesinde yer alan ibarelerde bu konu hakkında her kim kötü imaj verdiyse bu yardım sever insanlara, suç duyurusu yapacağını açıklamıştır. 

Şimdi bu duruma göre , resmin bütününü paylaştım. Bundan önce sadece sakallı sarığı elinde şalvarlı insan vardı.  Şimdi ise onlarca insan var ve bu kişi o arbede sırasında  veya bir şekilde yaralanmış ambulansa götürülen askerdir. Aynı zaman da diğer bu kalabalık grubun içinde bulunan halkı galeyana getirerek askeri linç etme  girişim içinde bulunanların elinden almış olmaları olası. Dikkat ederseniz zaten askerimizin kafası yerinde ve kesilmemiş. 

'Suç Duyurusunda bulunacak'

Kendi hesabından yani sosyal medyadan açıklama da bulunan Ali Nuri Türkoğlu, "Can kurtarırken işidci olmak... Güleyim mi ağlayayım mı? Ama size sadece size. Yazık yazık. Suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde açıklamasını yapmıştır.

Ve şarkıcı  Nadide Sultan ve Ali Nuri Türkoğlu'nun sosyal Twitter'de paylaşımı aşağıda:

Askerin Kafası Kesildi  Yalanına İnanmayın!  2


Görüldüğü  gibi her şey ortada, ve insanlık namına bir yardım var. Ve kendisini ve yardım eden herkese  teşekkür ediyoruz. Ve kınayanları, hemen, zıplayıp, araştırma yapmadan, iftira yapanları, kötü sözler söyleyenleri kınıyor ve akıllarını başlarına almasını temenni ediyoruz.

Eğer denildiği gibi olsaydı masum bir askerin teslim olmuş bir erin kafasının kesilmesine oradaki  insanlar izin verecek miydi? 

Cevap: hayır vermeyeceklerdi. hatta bunu yapanları halk linç edecekti. İşte o zaman, yani gerçekten kesilme olayı olsaydı bunu yapan kişinin o sınıfta olduğu anlaşılacak ve ülke halkı o kişiye gereken cezayı verecekti. 

Sonuç olarak: Gördüğünüz her şey aslında görüldüğü gibi değil. İşin iç yüzüne gerçeğine en derinine inmeniz şart. Paylaşılan doğru olsa bile onu da araştırınız. Yalan olduğunu zaten ilk başta bilemezsiniz bu yüzden bir paylaşım olduğu zaman araştırın. Kim paylaşmış, hangi grupta veya sayfada yer alıyor bu. Bunlara dikkat edin. İnsanların geçmişini araştırın. Ön yargıdan derhal vazgeçin. 

Ön yargılı davranarak, insanlara iftira atarak kul hakkına girdiğinizi unutmayın. Bu Paylaşan içinde özellikle bilinçsiz sosyal medya kullanıcısı insanlar için geçerlidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

12 yorum:

  1. Evet bu haber birçok yerde yayıldı videosu bile var diyorlar. Doğrusunu bende yeni öğrendim.

    YanıtlaSil
  2. Bu ve bunun gibi birçok yalan haber yapıldı. Bu yalan haberleri yapanlar da, darbe başarısız olduğu için üzülen hainler.

    YanıtlaSil
  3. Bu yalanın yalan olduğunu bilip, hâlâ sözde aydın kesim, darbe destekleyici sözler paylaşıyor. Çok acı.

    YanıtlaSil
  4. Adam askeri taşıyor kafasını kesti diye hemen katil ilan edildi sakın inanmayın bunlara.

    YanıtlaSil
  5. bunun yalan olduğu açıklandı zaten yardım eden insanı hain gibi göstererek algı yapanlar insanları yanıltmışlardır.

    YanıtlaSil
  6. böyle maksatlı yapılan haberler kamu vicdanını acaip şekilde rencide ediyor asıl haberi yapanlar bunun vebalinden sorumludurlar.

    YanıtlaSil
  7. brılerı ıtıbarsızlastrma adına yapılmış cirkin bir yazı oldunu düsünüyorum

    YanıtlaSil
  8. Allah'a şükür bu ve bunun gibi yalanlar amacına ulaşamadı. Ülkemiz büyük bir sorunu daha atlattı.

    YanıtlaSil
  9. malesef ard niyetli insanlar olayları çarpıtarak duygu sömürüsü yapıyor böylelerini Allaha Havale ediyoruz.

    YanıtlaSil
  10. Adam halbuki, orada askeri kurtarmaya çalışıyor. Adı kafa kesene çıktı.

    YanıtlaSil
  11. Zaten şunlara inanan varsa bi terk etsin ülkeyi, arkadaşım böyle şeylere inanmayın biraz araştırın askerin kafasının felan kesildiği yok.

    YanıtlaSil
  12. Sosyal medyanın her ne kadar yararlı olsa da bazı durumlar da oldukça zararlı olduğunun bir göstergesi, birisi ortaya bir laf atıyor ve daha dakikalar geçmeden binlerce kişiye bu laflar doğruluğu sorgulanmadan ulaşabiliyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.