-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Cevizin içine dikkat ettiğiniz zaman görüyoruz ki insan beynini andırıyor. Şekiller insan hayatında önemli yer eder ve cevizin de beyine benzemesi, cevizin beyin sağlığı açısından ne kadar faydalı olduğu anlamına gelir.

Cevizde bol miktarda omega 3 bulunmaktadır. Bundan dolayı kalp hastaları için birebirdir. Kalp hastalarının damar tıkanıklarına iyi gelmektedir.



Cevizin Faydaları


Kalp hastalıklarını düzenli ceviz tüketen kişilerde %39 azalttığı ve felç riskinide % 49 azalttığı araştırmaların sonucunda ortaya çıkmıştır.

Üreme sistemine oldukça faydalıdır. Bu yüzden spermlerin sağlığını ciddi derecede korumaktadır.

Cevizin içinde bulunan güçlü antioksidanlar sayesinde kanser riskini en aza indirir ve buna bağlı olarak kanseri önlemede yardımcı etkendir.

Kolesterolün düşmesinde yardımcı olan cevizi günde 42 gr günde tüketilmesi yeterlidir.

Hanımların düzenli ceviz tüketmesi sonucu tip 2 diyabet riskini en aza indirmektedir.

ceviz zekaya iyi gelir zekanın gelişmesinde en önemli rol oynar.

Kanseri önlediği için küçük yaştan itibaren çocuklarınıza ve tanıdıklarınıza cevizi öneriniz ve alışkanlık haline getirmesinde yardımcı olunuz.


Bir önceki konumuzda "Sinüzit Nedir?" isimli makalede Sinüzit hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.