-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Kilo Almak İçin Yapılması Gerekenler

ads
ads
Gününüzde insanlar genel olarak kilolarından şikayetçi olmuşlardır. Aşırı kilolu insanlar yaygınlaşmaya ve obezite artmaktadır. Bunun  tam tersi az bir kısımda olsa zayıf olmaktan şikayetçi ve her ne yapsalarda kolay kolay kilo alamamaktadırlar. Bu yazımızda kilo sorunu olan zayıf kimseler içindir.

Kilo Almak İçin Yapılması Gerekenler


Zayıf olmak aslında sağlıklıdır. Fakat aşırı zayıflık bazı rahatsızlıklarında habercisi olabilir. Zayıf kişiler doğuştan olduğu gibi sonradan da bu duruma düşebilirler. Bazı nedenlerinden olan tiroid bezinin aşırı salgılanmasından kaynaklandığını uzmanlar dile getirmişlerdir. Ve bazı ilaçlarında insanı zayıflattığı ortaya çıkmıştır. 

Kilo Almak için Nasıl Bir Beslenme Yolu Çizilmeli


Az ancak kalorisi yüksek gıdalar tüketmek miktarının az olmasının nedeni ise  zayıf kimselerin mideleri oldukça küçük olduğundan çabuk doyma hissi meydana çıkıyor. Bu yüzden badem, fıstık ve ceviz gibi gıdaları tüketmek gerekiyor. Zayıf insanların yağ oranı oldukça düşük olduğundan yağlı yiyecekleri tercih etmeleri zamanla kilo almalarına ve midelerinin genişleyip daha çok yeme isteği uyandırmasıdır. 

Kahvaltıya özen gösterilmeli bal, tereyağ, zeytinyağı ve kaymak kilo almak almanıza yardımcı olacaktır. Fakat bunu düzenli olarak yapmak gerekiyor. Birazda sabır..

Bir önceki sağlık ile ilgili yazımız  >>  Boza ve Faydaları bozanın insan sağlığı açısından faydaları nelerdir. Bunlara dair kısa ve öz bilgi içeren makalemizi okuyabilirsiniz.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

12 yorum:

  1. günümüzde fast foodların fazlalığı nedeniyle kilo almak için uğraşma pek olmuyor gibi ama kilo almak için uğraşanlara özeniyorum biz vermeye çalışıyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. Zayıf insanda çok gerçekten, kilo vermekte olduğu gibi bunda da sabır lazım dediğiniz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabirla birlkkte ayni zamanda azimde gerekli. Kilo almak ve vermek direnc istiyor.

      Sil
    2. Zayif insanlarin nasil kilo alamadigini anlayamiyorum. Yemek yiyin yatmadan once tatli yiyin alin kilonuzu

      Sil
  3. Kolaylikla kilo alan biri olarak soyluyorum. Bazilari kilo alamadigininsoylediyinde cok sasiriyorum. Gec saatelrde yemek yiyin kilonuzu alin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok kolay kilo alanlardanjm. Tet yaptirdim tiroid bezimde sorun varmis ondan kolay kilo qliyormusum

      Sil
    2. Aynen o kisilwrden biride benim. Ne yesem yariyor derler ya onkisi benim iste

      Sil
  4. herhalde sporcular için geçerli bu yazı normal bireylerde az kilo almak isteyen

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir yazıolmuş 5 kilo almam gerek bu yazıda ki leri uygulayarak yapmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  6. çoğu insanlar kilo vermek için uğraşırken bazı insanların kilo almaya çalışması ilginç. insan vücudunun dinamikleri hiç belli olmuyor

    YanıtlaSil
  7. GEnçliğimde ben de kilo almak için uğraşıyordum. Şimdi balkon göbekle vermeye uğraşıyorum. Hayat ne gösteriyor süprizlerle dolu

    YanıtlaSil
  8. Ara ara kilo vermek icin diyetler yapiyorum. Cok kolay kilo aliyorum. Ama bazilari kilo alamadigini soyluyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.