-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Bilgisayar Kulaklık Sesi Yükseltme

ads
ads

Programsız Kulaklık Sesi Yükseltme



Win7 Kulaklık Sesi Programsız Nasıl Yükseltilir?


Bu konumuzda oldukça işinize yarayacak kulaklık sesini yükseltmeyi sade bir biçimde anlatacağız resimli ve videolu bir biçimde. 


Bilgisayar kullanıcılarının  çoğunun sıkıntılarından biri haline gelen kulaklık sesinin sonuna kadar açık olmasına rağmen az gelmesidir. Bu nedenle bu konumuzda iF ailesi olarak kulaklık sesi nasıl yükseltilir windows 7 kullanıcıları için bunu anlatacağız. Aynı zamanda  diğer işletim sistemlerinide aynı  yolu takip ederek  yapabilirsiniz. Bazı farklılıklar olsa da yol aynıdır. 

Aşağıdaki adımları tam olarak yaptığınız zaman kulaklık sesinde ne kadar fark olduğunu göreceksiniz belkide sesi çok bulacaksınız bazı durumlarda kulaklık sesini kısmak bile isteyeceksiniz o kadar etkili.  


Kulaklık Sesini Yükseltme

  • İlk olarak  bilgisayarınız sağ alt köşede ses kısmına sağ tıklayın "ses efekti" tıklayın..
  • Karşınıza gelen pencerede 'kayıttan yürüt' kısmına gelin. Hoparlör simgesine  çift tıklayın yeni bir pencere açılacak ve devamında..
  • 'Geliştirmeler' sekmesine gelin. Burada ayarlar yapacağız. Oldukça basit. Tık koyacağınız yeler "Gürültü Dengeleme, Sanal Sorround, Ekolayzer" Bu 3 simgeye tık koyun. Aşağıdaki görsele bakınız.
Bilgisayar Kulaklık Sesi Yükseltme


  • Yukarıda resimde görüldüğü gibi "Gelişmiş" kısmına gelin ve bu bölümde varsayılan biçim muhtelemelen 16 bit olacaktır. Bunu en yüksek olana ayarlayın. Örnek olarak  24 bit stüdyo kalitesi.. Veya daha yükseğine.
  • Hoparlör özellikleri kısmından (aynı ekrandan) "Düzeyler" kısmına gelin. Önünüze çıkan ekrandakileri (100) yapın sonuna kadar kaydırın aşağıdaki resimdeki  gibi.  Sizlerdeki görüntü farklı olabilir. 
Bilgisayar Kulaklık Sesi Yükseltme 1


  • Hoparlör penceresinde 3 tık koyduğunuz zaman  en altta yer alan "ayar yok" yazan yerin sağında  3 nota yan yana çıkacak ve ona  tıklayın aşağıdaki resimdeki gibi ayarlayın ve uygula tamam dedikten sonra isim eklemenizi isteyecek istediğiniz herhangi bir isim   yazabilirsniz. Örnek resim aşağıda.  Aşağıda görmüş  olduğunuz  gibi ben ayarları yaptım ve isim olarak NarKo yazdım. Ayarlar aşağıda açık şekilde gözüküyor ben genede anlatayım.  İlk üç sıra yani 31, 62, 125 olan bölümü soldan en baştaki  3 kısmı en son seviyeye en üste ayarlayın ve en sağdan 3 kısmı da en üst seviyeye çıkarın  4K, 8K , 16K olanları sona vurdurun. Sonunda kaydet butonuna  tıklayın yeni bir kutucuk çıkacak burada isim yazacaksınız. Tamam dedikten sonra kulaklığınızın sesinin açık ara farkla ne kadar yükseldiğini fark edeceksiniz. 
Bilgisayar Kulaklık Sesi Yükseltme 2

Programsız bir şekilde çok basit bir şekilde bilmeyenler için kulaklık sesini yükselme işlemi bu kadar. Bu işlemler bilgisayarınıza herhangi bir zarar vermez. Ancak kulaklık sesi  fazla  yüksek olacağı için kulaklarınıza yüksek zarar verebilir. Mümkün olduğunda  yüksek sesle müzik  vs dinlemeyin. Zamanla kulaklar zarar görebilir. Ancak yüksek ses olmadan olmaz diyorsanız bu ayarlar tam size göre. İF ailesi olarak birde net ve tam olarak ayarlama yapabilmeniz için video hazırladık aşağıdan izleyebilirsiniz. takıldığınız bir yer olursa yorum bölümünden sorunuz kısa zaman içinde cevap verilecektir. Aynı zamanda  işlemleri yapanlar ve olumlu sonuç alanlar yorum bölümünden yazarak düşüncelerini yazmaları yeni ziyaretçiler faydalı olacaktır. Sağlıcakla kalın. 


Kulaklık Sesi Nasıl Yükseltilir Video izle


Not: Mikrofon sesini açık unutmuşum ve videoda uğultulu sesler geliyor bu yüzden kulaklık ile videoyu izlemeyiniz sesten rahatsız olabilirsiniz. Zaten video sesli değil sadece uygulamalı. Bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.



Google aramaları:

kulaklık sesi yükseltme windows 10

kulaklık ses arttırma programı

kulaklık sesi yükseltme windows 8

kulaklık ses kalitesi arttırma

kulaklık hoparlör ses yükseltme

windows 7 ses yükseltme programı indir gezginler

youtube ses arttırma

kulaklık sesi nasıl açılır

Bir önceki bilgisayar sorunları ve çözümü ile ilgili konumuz "Wikipedia sitesine nasıl girilir?"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Sesi az bulan kişiler için çok faydalı bir içerik olmuş. Bilgisayar üzerinde sesi müzik ya da film olarak değiştirebileceğimiz bir program biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  2. 10 yıllık bilgisayarcıyım böyle içerik görmedim. şaka şaka. herkes biliyordur bunu bence

    YanıtlaSil
  3. Hüseyin Kemal7 Ağustos 2018 04:08

    Çok sağolun gerçekten bu işime yaradı. Özellikle uzaktan yakından alakası olmayan ben için güzel bi içerik. :)

    YanıtlaSil
  4. bende ekolayzer yok neden

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.