-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » Gül Yağı Saf Gül Yağı

ads
ads

En Kaliteli  Gül  Yağı  -  Gül  Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?


Gül  Yağı Nedir?   Gül  Suyu Nedir?   Gül  Hakkında   Bilmeniz Gerekenler...

Oldukça eski zamanlardan beri uzun yıllardan geçmişten günümüze kadar bitkisel ilaç olarak kullanılmakta olan gül yağının faydaları hakkında sizleir bilgilendirmekve saf hakiki gül yağı nasıl anlaşılır bunlarla ilgili bilgileri sunacağı. Bunun için kendimiz çok yerlerden denemeler yaptık testler araştırmalar vs araştırmalar yaptık. İçerisinde fazlasıyla vitamin ve mineral barındıran gül yağı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki yazımızda detayları görebilirsiniz.


Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 

yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com 

Misk:    https://www.ibrahimfirat.net/2018/01/misk-nedir-ve-faydalari-hakkinda.html

Amber:  https://www.ibrahimfirat.net/2018/10/amber-nedir-ve-faydalari-hakkinda-genis-bilgi.html 

Öd  -  Oud :  https://www.ibrahimfirat.net/2017/01/ud-oud-esans.html

Gül Yağı Nedir?


Gül esansını çoğumuz biliriz. Gül yağı ise esanstan çok farklıdır. Gül esansı gül gibi koksada gl yağı gibi asla kokmaz. İlk kez gül yağını koklayan biri hemen gül olduğunu anlamaz ancak o kadar etkileyici kokusu var ki insan neredeyse kokuya aşık olur. Gül yağı; Yapılan bilimsel araştırmalarda 40 milyon sene  öncesine kadar giden gül fosillerine denk gelinmiştir. Gül  kokuların  anasıdır. Çok eski senelerden bu yana dünyamızda bulunan en eski  bir çiçektir. Çok eski çağlardan beri gerek sağlık gerekse  cilt bakımı amaçlı ve bunun gibi  bazende  tıbbi alanlarda kullanılmış olarak güllerden fayda sağlanmıştır.. Antik Roma’da kadınlar tarafından hazırlanan karışımlarla kırışıklar tedavi edilmektedir. Orta Çağ’da gül  bitkisi    yerine göre bitkisel bir ilaç  olarak  kullanıldığı söylenmektedir.

En başta kozmetik ürünlerin  vazgçilmezi olan  gül  bir çok alanda  kullanılmaktadır.  Dünyadaki en güzel koku ne derseniz  gül  deriz.  Ve gül  yağı ise bu kokunun özüdür.   Dalındaki  gül  gibi kokmaz  muhteşem bir koku  ancak  zaman içinde  gül  kokusunu alırsınız.   Sıcak,yumuşak,  etkilşeyici,   stresi  hemen atar, insanı  anında  rahatlatır. Kokusu  oldukça fazla  yayılır.  Bir  damla  gül  yağı  bir kovaya   konsa   gül kokar kova o kadar  yoğun.  4  ton  güllerden bir  kilo  yağ ancak çıkabiliyor.  Oldukça  zahmetli olması nedeni ile  ve  değerli olması ile  altın ile  yarışmaktadır.  Ülkemizde  en iyi   güller  Isparta ilimizde  üretilmektedir.  Dünyaya  adını  duyurmuştur.   Dünyanın en iyi  gülü   diyebiliriz.   Yağı ise  o kadar zahmetler içinde  çıkarılmaktadır ki  fiyatı bizce çok ucuz..   ortalama  1.kalite  gül  yağı  130  ile  250  arası..  Fakat bir damla  gül  yağı insana  yeter  günlük olarak.

Gül  yağı  çok uçucu olduğu için bir damla  şakak bölümüne sürmeniz  paffüm havası katar hemde naturel ve zararsız.  Bu sebeple naturel  doğal ürünler  kullanmanızı  tavsiye ederim...  Gül  yağı   kokuda  1 numaradır.   Gül  yağını sürmeseni  sadece  her gün koklasanız bile o size  yeter..

Gül  Esansı  ile  Gül  Yağı Arasındaki  Fark Nedir?


Gül  esansı  sentetik olarak üretilir.  Ucuzdur   gül   gibi kokar  kalıcı olabilir. Ancak gül  yağı çok farklı   şifa vesilesi  sürersiniz bir damla   cilt  emer onu kana karışır  birçok şifası vardır.  Zaman içinde gül  yağı  kullandıkça   bildiğimiz  gibi     terleyen kişinin teri  gül kokarmış.   Gül  yağ olduğu için direk kana karışır ve terle  çıkar...  Gül kokarsınız...  esans  ise   sentetik ve ucuzdur.  tavsiyemiz  naturel  gül  yağı. Birçok   naturel koku vardır ancak  herkesin beğeneceği koku kuşkusuz  gül  yağıdır.  Mesela Oud vardır  o da çok güzel ama  herkes ilk başta bunu anlamaz ve beğenmez.  Zamanla  beğenir.   Oud  tamamen  doğal ise  kokusu  ilk başta  kötü gelir.  Küflü,  topraksı,  ahırımsı,  vs. Ancak zamanla  oud kokusuna  da aşık olursunuz...  Gerçek oud  çok pahalıdır.    gr  fiyatı en az  350  olması  gerekir..


Hakiki  Gül  Yağı Nasıl Anlaşılır?


Ülkemizde    sahte  gül  yağı satanlar  mutlaka vardır  yada yarı  naturel incelilmiş vs.  Bunu anlamak kolay.  Gül yağı   en basit hakikisini anlama  yöntemi  hafif soğuk ortamda bir  dk içinde   buzullaşır  kristalleşir ve donar  ve hemen erir.  Yani  kışın   odanızda dolaba  koyduğunuzda donmuş olduğunu görürsünüz.  Rengi    sarı veya  koyu sarı  ve yeşile  yakın sarı olur.  tabi bir gr alırsanız bunda rengi   soluk sarı gözükür.  Birde gül  yağı  yoğun olsa bile  sudan hafiftir bu sebeple suyun içine  gül  yağı  damlatın ve    soğuğa  koyun   yağ üste çıkarsa   hakikidir.  Yağ üstte kalır..  Kokusu  tatlı,   sıcak,  sabunumsuya yakın  tarzda   sürdüğünüz zaman her  yer   gül kokar   odalar    a  yayılır..Bilindiği gibi   Gülbirlik en  iyi  gülleri  üretendir.  Çok eski zamana dayanır.  Bizlerde   bu tür  gül  yağını  kullanırız. Ve  isteyene   tedarik edebilriz.  Elimizde   gül  yağı  bulunmaktadır.   Tamamen  %  100  saf   naturel  test  ettirebilirsiniz.  1.  kalite..   Uygun  fiyat...   Bize  ulaşabilirsiniz  istediğiniz  her  hangi  bir kokuda  kalıcı koku olarak en az  2 hafta  elbiesede kalan isterseniz  bu tür  koku vardır parfümü de yapılır ancak gerek yok..  parfümden daha fazla  yayılan esans bir damla  50 metre kadar  yayılır... 

Gül Yağının Faydaları Nelerdir?


Birçok faydalarından sadece bir kısmını sizlerle paylaşacağız..

Öksürükten kan dolaşımına ve bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda fayda sağlayan gül yağı, oldukça etkili bir yağ arasında en başta gelir.

Gül yağı, astım, öksürük, tıkanıklık ve ateş gibi durumlarda  ekilidir.

Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde nasıl uygulanacağını bilerek    yapabilirsiniz.

Ağrı kesici özelliğine sahip olan gül yağını kramp ve burkulma gibi durumlarda da oldukça fayda  sağlar.

Sıcak veya soğuk kompres uygulamasında..

Birçok masaj yağının içeriğinde yer alan gül yağı kan dolaşımını hızlandırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olması ile   birlikte  kullanılan  yağdır.

Manevi olarak  sizi  rahatlatır.

Bitkisel  gül  yağı ile  saf    gül  yağını karıştırmayınız yani    hakiki damıtma  yöntemi ile   elde edilen  yağ ile    bitksel   gül  yağı  arasında çok farkdır.


Hakiki  gül  yağını  en iyi  fiyatından anlarsınız..   60, 70, 80  TL  civarında  gr olarak  gül  yağı  hakiki bulmanız çok zor  bulsanızda    3.  4. kalite olabilir..

Bir  sonraki  yazımızda sizlere  gül  yağının   hakikisi   nasıl test edilir   basit  yöntemlerle   video ile  göstereceğiz.  Naturel   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana   ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com 

Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 
yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz.. 



misk oud



Google Arama Motorlarından Gfelen Bazı Aramalar:

gerçek gül yağı nasıl anlaşılır

1 kg gül yağı fiyatı 2019

gül yağı fiyatı aktar

gul yagi kirisiklik

gül yağı fiyatı 2018

gül yağı yapımı

1 kg gül yağı fiyatı 2018

gül yağının kullanım şekli

gerçek gül suyu nasıl anlaşılır

gerçek gül suyu markaları

ab-ı gül gülsuyu

saf gül yağı

ab-ı gül gülsuyu doğal mı

ab-ı gül gülsuyu kullananlar

ab-ı gül suyu

abı gül gülsuyu

ısparta saf gül yağı

gerçek gül yağı nasıl anlaşılır

1 kg gül yağı fiyatı 2019

gülsha gül yağı

saf gül suyu

rosense gül suyu

ısparta gül suyu

saf gül yağı ne işe yarar

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.