-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Amber (Ambergis) Hakiki Amber Kokladınız mı?

ads
ads

Amber Nedir ve Faydaları Hakkında Geniş Bilgi..


Günümüzde Amber ile Kehribarı karıştırıyor insanlar. Kehribar bir reçine ve genelde tesbih yapımında kullanılan ağaç fosili olarak bilinir ve çok da değerlidir. Rengi açık sarı olur içinde fosilleşmiş karınca ve bunan benzer fosil böcekler bulunabilir. Ambergis ise nesli tükenmekte olan bir balina cinsinden elde edilmektedir. Balinaya  zarar vermeden belli zamanlar içinde bu balina sindiremediği   amberi   dışarıya  atması ile   deniz  yüzeyinde  daha  doğrusu okyanus  yüzeyinde  yüzmektedir.  Bu sebeplede  yüzen altın denilmektedir.  Dünyada çok zor ve nadir  bulunur.

Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk   saf  kara misk ceylan miski deer musk, moğolsitan miski,   tibet miski, vs. Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 

yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com  Tlf: Whatsapp:  0531  289 87 39

Gül Yağı:  https://www.ibrahimfirat.net/2019/09/gul-yag-saf-gul-yag.html

Naturel  Gül  yağı Nasıl Anlaşılır:  https://www.ibrahimfirat.net/2017/07/saf-gul-yagi-nasil-anlasilir.html
Misk:    https://www.ibrahimfirat.net/2018/01/misk-nedir-ve-faydalari-hakkinda.html

Amber:  https://www.ibrahimfirat.net/2018/10/amber-nedir-ve-faydalari-hakkinda-genis-bilgi.html 

Lavanta  yağı:   https://www.ibrahimfirat.net/2019/09/lavanta-yagi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler.html

Öd  -  Oud :  https://www.ibrahimfirat.net/2017/01/ud-oud-esans.html


Naturel Gurme  Kokular: https://www.ibrahimfirat.net/2019/10/gurme-kokular-1-sinif-kalite.html





Amber, baline kusmuğu olarak halk arasında bilinen ve  salgısı yani ispermeçet balinasının sindirim yolu ile  meydana gelen bir salgıdan ibarettir. Ve bu salgıyı belli bir zaman sonra midesinden attığı için balina kusmuğu denilmektedir. Kusmuk sözü her ne kadar itici gelse de amber kokusunu koklayan kişilere itici gelmez. İspermeçet balinası genel olarak mürekkep balığını çok sever ve ondan fazlaca yediği içindir ki, anlaşıldığına göre, adı geçen balinanın gagası vakit vakit balinanın sindirim kanalının duvarına saplanarak bir tahrişe yol açmakta  olduğu söylenmekte, bu durumun neticesinde  amber meydana gelmektedir. Amber uhrevi  bir kokudur. Amber denilince akan sular durur.  Ne  yazık ki   piyasada gerçek amber diye sahte amberleri  dahi onlarca  fiyata satanlar var.  Amber herkeste bulunmaz.  Çok değerli bir  maddedir. Bu sebeple.  Ucuz  fiyata  olan amberler amber  değildir. Adı amberdir. Gerçek amber koklayan biri  sahte amberi hemen  fark eder.Çünkü amber kokusu hiç bir kokuya benzemez.  Koklamaya dahi  kıyamaz insan ama hep koklamak ister..

Amber balığı, sindiremediği bu salgıyı dışarı çıkarır ve ilk başlarda rengi koyu kahverengi, sarımtırak gibi değişik renklerde olarak meydana çıkar hava ve güneş ile etkileşime girerek rengi giderek açılır ve su yüzeyinde topaklar halinde  yüzer vaziyette bulunurlar aynı zamanda okyanus sahillerinde kumsallarda da bulanlar ara ara  vardır. Bulan kişilerde genelde haberlere çıkar  ham  amberi bulan  6  kilo  vs    bulan kişi  hemen haber olur çünkü o kişi artık zengindir. Amber'i bilmeyen kişi onu  hafif bir taş ve güzel kokulu bir taş zannedebilir. Zaten bir zamanlar böyle bir durum olmuş bir kişi güzel bir taş bulduğunu zannederek eve götürür sonra anlaşılır ki amber ve o kişi servet sahibi olur. Oldukça pahalıdır. Amber balığının neslinin tükenme tehlikesi olduğundan  avlanması yasak olduğundan sadece deniz kıyılarından ve su üstünden toplanarak elde edilir. 

Amber kokusu ile büyüleyici etkiye sahiptir. Anlatmak imkansız  gibi olasada anlatmaya  çalışalım. Kendim  uzun yıllar  koku işinde olduğum halde  ne hikmetse  bulamadığım tek kooku   amber idi.  Tabi amber benzeyen sentetik veya   yarı sentetik amber yağları bulmuş olsamda  hiç biri de amber değildi.  Her ne kadar  fiyatı pahalı olsa bile.Amber doğal halinden alınıp işlenir ve esans haline getirilir ve genel olarak rengi koyu siyah, kırmızıya yakın renkte  olur. Gri amber, kül rengi olanları da olduğu söylenir. Tabi bu kalite kalite değişmektedir. Genel olarak kırmızı  veya  daha  açık renk bazen siyaha yakın  olanları  da olabilir. Bu amberin  bulunduğu  bölgeye göre değişir. Açık  sarı kırmızı,   buna benzer renk daha doğrusu  renginden ziyade kokusu önemli.  Kıvamlı, yoğun, yapışkan, yağımsı bir görünümü vardır işlenmiş hali. Ucuza  bulmanız ve saf olanını bulmanız zor olur. Günümüzde  artık ya yarı sentetik ya da tam sentetik olarak  üretilirken diğer yöntemi ile  birçok  bitkinin karışımı ile amber kokusu elde edilmektedir. Fakat hiçbiri  gerçek amber kokusunun tadını vermez. Bazı sentetik ve pahalı amberler ise amber kokusuna çok yakın olmakla birlikte tam notasını barındırmaz. 

Hakiki  Amber kokusu  Tarifi


Amber,  öyle bir  rahiyadır ki  tüm kokuları koklayan biri dahi olsanız  amberi kokladığınız an kendinizden geçersiniz. Uhrevi bir kokusu vardır. Ve donar kalır  ruhunuz o anda bir yerlerde dolaşırda durur sanki onlarca sene geçmiş  gibi  olur.  Bu nasıl bir koku dersiniz içnizden.  Şaşkınlığınızı o anki şok halinizi insanlar  hisseder ama anlam veremez.Hadi canım derler. Hemen amberi  kapatmak istersiniz çünkü o kokuyu koklamaya dahi artık kıyamaz hale gelir insan ve  size anlam veremeyen kişilere kolattığınızda  bir bakarsınız onlarda  başka yerlerde  o an seni anlarlar ve siz onları daha net. 

misk

amber


Aynı anı siz de yaşarsınız ve onlar koklarken. Amber kokusu  tuzlu,  hayvanımsız kokusu çok az ve uzak  okyanusların dalgası,  deniz kokusu  ve tatlı bir   rahiya ile  balina ila beraber   yüzer yüzer  yüzerde durursunuz.  Amber  aşktır. Aşık eder kendine.  Bir damlası dahi  sizin  en değerliniz olur. Ve  kapağını açmaya  kıyamaz ama hep koklamak istersiniz  sürmeye  kıyamazsınz.  AMBER İŞTE BU AMBER.. 


Amber  Kokusunun  Faydaları:



İÇİNDEKİLER: •% 85 ambereine •% 2.5 asid tabiatlı balsamik •% 1.5 deniz tuzu »Benzoikasid

YAN TESİRİ: Bilinen herhangi bir yan tesiri yoktur.

ŞİFASI:

1) Amber, sıcak denizlerde bulunan, esmer, balmumu renginde, iddialara göre balıkların safra kesesinde oluşan, sonra dışarı atılan ya da deniz kuşlarının denize çıkardığı ifrazattan oluşan bir esans maddesidir.

2) Vücudu ısıtıcı: Amber macunlara az miktarda katılırsa hem güzel koku hem de vücudu ısıtıcı etki yapar.

3) Ağrı kesici: Amber başa sürülürse baş ağrısını kestiği bilinmekedir.

4) Romatizma: Amber romatizma kremlerine katılırsa hem rayiha verir ve buna bağlı olarak ağrı kesici   özelliği de vardır.

5) Nezle, bronşit: Amber tütsüsü buruna çekilirse nezleye şifa verir.

6) Kalbe kuvvet verici: Amber koklamak kalbe kuvvet verir.

7) Balgam söktürücü: Amber, gülyağı ile beraber inceltilip buruna damlatılırsa balgamı çözer.

8) Kan yapıcı: özellği vardır.

AMBER ÇOK  PAHALIDIR.  DÜNYADAKİ EN  PAHALI  YAĞ DİYEBİLİRİM. 

Hemen  hemen  amber  kokusunu    duymayan  yoktur. Birçok  sözler ve şiirler yazılmıştır amber   üstüne   bunlardan bir  kaç tanesini   paylaşaşalım.

Hazret-i Mevlânâ buyurur:


“Ölürken gülmeyen kimseyi muma benzetme! Aşk yolunda ancak mum gibi eriyenler, amber gibi kokular neşrederler.”

Aydan arıdır yüzleri
Misk ü amberdir sözleri
Cennet'te huri kızları

Gezer Allah deyu deyu

Yunus  Emre

Buna benzer birçok söz ve şiir   vardır bu kadarla yetindik.

Misk ve amber ayrılmaz ikilidir aslında   tabi ki  gerçeği ile bunu kombine etmek lazım ancak ayrı ayrı koklamak ikisinin de   kokusunu hafızaya kazımak gerekir.

Amber  hafızaya bir kere  girdiği zaman sürekli o kokuyu hissedebilirsiniz. Ve  koklamak istersiniz. Tabiki gerçek amber olması lazım.  

Şimdilik amber hakkında  bu kadar yeterli diye düşünüyorum.

Herhangi bir   doğal    amber  ,  misk   ve buna benzer   çiçek  yağları için  ulaşabilirsiniz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.