-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » » » » Lavanta Yağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

ads
ads
Lavanta Yağı  Hakkında Bilmeniz  Gerekenler!

Lavanta bitkisi nedir, Lavanta yağı nedir ve nasıl kullanılır? Lavantanın Lavanta çiçeği, yağı, suyu ve faydaları hakkında Bilgiler.

İlgili  Bazı  Arama Motorlarından Gelen Aramalar:

lavanta yağı kullananlar lavanta yağı sinek lavanta yağı nerede satılır lavanta yağı kullananların yorumları

lavanta yağı yapımı avanta yağının faydaları ibrahim saraçoğlu lavanta yağı fiyatı aktar

lavanta yağı zararları var mı?   lavanta yağı yüze nasıl kullanılır

lavanta yağı ne işe yarar? lavanta yağı sivrisinek kovar mı?

lavanta yağı nerede satılır? lavanta yağı sakinleştirici lavanta yağı kaynatmak lavanta yağı yapımı tıbbi lavanta yağı

Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  


Misk


Lavanta yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku ,   oldukça  kalıcı   esans  veya   parfümü  (en az 15 gün benim sarığıma sürdüğüm 1 aydan beri kokmakta.  Oldukça kalıcı  ve   hemen hemen herkesin  beğeneceği  esans  parfüm  ayarında  olsa dahi  parfümler yanında kokusuna imrenir diyebilirim ) istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com  - 0531 289 87 39 Whatsapp Yazabilirsiniz.

Lavanta,  en güzel bitkilerden biri olmasına karşın buna dair  az bilgi bulunması daha doğrusu  insanlarımızın  lavanta hakkında  çok az bilgiye sahip olması nedeniyle  lavanta gerektiği değeri bir  türlü alamamıştır.  Ancak zaman içinde   Lavanta  bitkisinin değeri  bilinmeye  başlanacak  bu  sebeple lavanta insanların   vazgeçilmez  bitkileri arasında yer alacak.  Zaten lavanta kokusu ile insanı mest eden  oldukça  güzel kokan oldukça fazla  faydaları olması ile bilinmektedir.


Lavanta Bitkisi Hakkında Kısaca Bilmeniz Gerekenler.



Lavanta, oldukça  eski  yıllardan beridir bu yana hastalıkların tedavisinde kullanılmakta  olup bununla birlikte  çok amaçlı şifalı bir bitki  olması nedeniyle çok önem arz eder. Birçok özelliğinin arasında en başta en  net belirğin özelliği kokusu ile rengi ile kendine hayran bırakan lavantanın bedeni ve zihni arındırdığına inanılmaktadır. Tabiki bu Antik dönemlerden beri hoş aroması nedeniyle banyo sularına ve sabunlara karıştırılan bir bitkibitki (sanırım ki o zaman  rengi  ile ilgi çeken ve bitkisinin kokusu ile bu  anlaşılşmış olabilir  yani  yağı o dönemler çıkarıldığını sanmıyorum) Yağı ise   tıpkı bu zamanda  gül yağı gibi bir ton   uğraşlar ile çıkarılmakta  ancak gül  yağı gibi çok pahalı değildir.   Bulunduğumuz zamanda ise  kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Yaprakları ve sapları sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelen lavanta tıbbi amaçlı olarak üretilen şifalı bir bitki olarak  yagınca kullanılmaktadır.  (ancak bilincsiz şekilde kullanmayınız) Bu özelliklerinin yanı sıra bazı özelliklerine gelince, Ayrıca zihinsel sorunlar, kaygı, uykusuzluk (özellikle en iyi  doğal  uyku  ilacıdır), depresyon, baş ağrısı (baş ağrısını masaj yolu ile veya koklayarak  geçtiğini görebilirsiniz) , mide bulantısı, sivilce, diş ağrısı, cilt sorunlarınıza kadar daha çok  Allah'ın verdiği şifa ile bu bitkinin  şifa vesilesi o kadar çok ki biz burada sadece  gerekli olanları  belirtiyoruz. Mantar enfeksiyonları, saç dökülmesi sivilce izler  ve bununla birlikte  yaraların tedavisinde de kullanılmaktadır. Yiyecek ve içeceklerde lezzet arttırıcı olarak kullanılan bitki  (ancak bunu nasıl  kullananacağınızı bilmeniz gerek. Kokusu çok keskin  yağı içilmez rahatsız  ve hastanelik edebilir. Aman dikkat ediniz. Çok  yoğun  ve  keskin olduğundan bir  damla  saf  yağı zarar verebilir  içildiğinde); eczacılıkta, parfüm skteründe olmazsa olmazlardan olan ve  kozmetik ürünleri ile  koku bileşeni  maddesi yani   ana nota olarak  kullananlar dahi vardır. Kendimin dahi  parfüm notamın ilk notasıdır.  Yani kısaca birçok alanda bu bitki kullanlmaktadır.

Doğal bir  sinek ve  haşere kovudur.. Kokusundan  böcekler kaçar gider. Keskindir.  Ağrılarda ise  ağrı olan yere   zeytin veya  ay çiçek veya herhangi bir  taşıyı  yağa  3 - 5 damla damlatarak  masaj yapabilirsiniz.  Kısa  zaman içinde  ağrınızın geçtiğini hissedeceksiniz.

Uyku sorunu çekiyorsanız  bir pamuğa   bir kaç damla damlatın  yastığın altına koyun  çok rahat uyursunuz ve akabinde çok dinç  kalkkarsınız.. Alerjisi olanlar  cilde direk temas ettirmesin.  Ancak   herhangi bir  alerji sorununa denk geleni ben görmedimsede bu  alerjen olanlara   sorun teşkil etmeyeceği anlamına gelmez.

İlk başta kokladığınızda sizi  çarpabilir ancak daha sonra kokusuna  hayran kalırsınız ve sonunda  bir  rahatlık içinde   keyifli  dahi  olursunuz...

Nezle,  grip  gibi durumlarda nefes solunum  yollarına da iyi  gelir.  Lavanta   yağ olarak bulabileceğiniz  gibi (ancak  yağı  orjinal olması gerekli.  Bitkisel   yağlar değil.  Ucucu   yağ  tıpkı gül  yağı gibi çıkarılan  yağdan kastımız.  Tabiki  bitkisel olanında  faydası  vardır. Ancak   saf  yağı  tamamen özüdür..)  Lavanta   öz  yağı  almaya karar verdiniz şaşıracaksınız çünkü  fiyatı sentetik  esanslardan  daha ucuz  gelecek.  20  tl ye  falan alamadığınız  2 gr  sentetik örnekle  gül esansı veya başka  esansı,   Lavanta  yağını çok daha ucuza  saf halini şu zamanda  temin edebilirsiniz. Neden bu  yağ ucuz dersiniz.

Neden  Lavanta  Yağı Ucuz

  • Henüz insanlar   ne kadar  değerli ve  faydalı olduğunun farkında  değil  ve  lavanta  gül yağı gibi  4  tondan 1 litre elde edilmez.  Gül  yağı  4 ton  gülden 1  kilo elde edilirken lavanta ise  100  kilodan 2  litre elde edilir..
  • Yani  lavanta yağı daha çok çıkar. Bir zeytin yağı  gibi düşünebilirsiniz.  
  • Uğraş ve emek  harcanması çok olsada   Isparta ilimizin insanları  oldukça  kanaatkar  olduklarından  azda olsa kaar etmeleri  bize yeter derler..
  • Lavanta  bitkisinden çok  yağ çıkar   ve   ucuz  gelebilir size  fiyatı  ancak  piyasada  ucuza bulmanız mümkün değil    tabiki    ucuzudur  ancak  5 tl gibi     ara farkla.. Dünya genelinde lavanta  yağı çok  pahalıdır..
  • Lavanta   yağı  zamanla  bilinecek ve değerlenecek bu sebeple  uygun fiyata bulmanız zor olabilir.  Elimizde   Saf  karakazan  el emeği   lavanta   yağıda vardır.   Uygun fiyata  isteyene   sunarız.  (iletişim için  iletişim  bölümünden veya  ibo.firat@gmail.com adresinden  ulaşabilirler.  Gül  yağı ve   herhangi  doğal yağlar için. Misk isteyen çok  oluyor  %  100  saf misk  var ancak  herkese  vermek istemiyorum.  Çünkü misk hiçte öyle tahmin ettiğiniz  gibi   değil.  Tamamen hayvansal, doğal 1. kalite olduğu için  kapağını açar  açmaz  tüm   ev  hatta sokağa kadar misk kokar her yer.  Ancak bu koku ilk başta size bu ne ya dedirtir fakat sonra muhteşem bir koku olduğuna zihniniz karar verirç  Fakat koklamadan almanızı  tavsiye etmem.  Alanlar  oldu  ne bu dedilersede sonra  misk'den başka koku  tanımam  diyen çokça oldu.  Misk kokuda  elmas  gibidir iyisini zor  bulursunuz.  Damlası yani iğne ucu kadar sürmeniz yeter.  yarım gram dahi senelerce  gider..  Şifa vesilesi olarak  çok  iyidir. Diğer  naturel yağların tanıtımını yaptığım  linklere giderek inceleyebilirsiniz.
  • Misk:    https://www.ibrahimfirat.net/2018/01/misk-nedir-ve-faydalari-hakkinda.html

    Amber:  https://www.ibrahimfirat.net/2018/10/amber-nedir-ve-faydalari-hakkinda-genis-bilgi.html (Amber  % 100 saf  diyemem amber çok  pahalı madde  olduğundan  bu işe   trilyonluk kokucular  dahi  girmiyor yani  yarı sentetik veya   3.  kalite  diyebilirim.  Amber  siyah kırmızı kıvamlı  olur   ve  kokusu çok tatlıdır.. 

    Öd  -  Oud :  https://www.ibrahimfirat.net/2017/01/ud-oud-esans.html

  • 1  ml  gül  yağını en ucuza 120  TL olarak şu zamanda alabilirken  en iyi kalitede  gül  yağını  150  minimum  max  400  TL  gibi  fiyata alırsınız..  Gül  yağının da  faydaları  çok fazladır.  Şu yazımızdan  gül  yağına ve  faydalarına  ulaşabilirsiniz.  Eğer  gül  yağı  isterseniz  temin ederiz.  Elimizde  bolca vardır.  1.  kalite  gül  yağı  uygun fiyata kaliteli şişede sunmaktayız.
  • Gül  yağı  hakkında bilgi edinmek için  bu  linkten  araştırabilirsiniz.     https://www.ibrahimfirat.net/2019/09/gul-yag-saf-gul-yag.html   ayrıca   aşağıdaki video izlemeniz  gül  yağı hakkında  tüm sorularınızı cevaplar.  Ve imkan dairesi içinde Lavanta içinde  video çekeceğiz. İnşaALLAH

Saf Gül Yağı Nasıl Anlaşılır? Vide İzle.




Bizim elimizde ki    gül  yağı  yukarıdaki  videoda    tanıtımını yaptık 1.  kalite dünyaya  yağ üreten  firmanındır.  Safdır.  Test  Ettirebilirsiniz.  1. kalite şişede 3 gr olan şişelere dolum  yapılır.  1 gr  alacak olanlara normal şişeden verilir. 3 gr şişelerde alanlara şişemiz  hediye oluyor.  Aşağıda ki resimleri incelemeniz  yeterlidir.

gül

gül  yağı

iF

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.