-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Resimli Son Yazılar Eklentisi ( Blogger )

ads
ads
blogger

Blogspot Resimli Son Yazılar Eklentisi

Etiket Bazlı Son Yazılar 

Bugün sizlere çok farklı bir eklentiyi paylaşacağım her   ne kadar klasik son yazılar eklentisi gibi görünse de farklılığını  okuyunca ve kullanınca anlayacaksınız

Bunun benzeri bir çok eklenti görmüşsünüzdür. Son yazılar eklentisi, ancak genel olarak bu eklentiler sitenize eklenen son yazıları  listeler. Bu ise istediğinzi etiketlerinize ait  eklenen son yazılarınızın listesini görünüme aktarır. 

Örnek olarak: Teknoloji etiketine sahip  yazı kategoriniz var ve  bu etikete  eklediğiniz son konuları sadece    belirlediğiniz etikete ait yazıları resimli olarak sıralamaktadır.

Yandaki resimde gördüğünüz gibi  sağlık etiketine ait konular 5 tanesini ekrana yansıtmış. Ne kadar konu gözükmesini istiyorsanız  kodlarımızın içinden "numpost" yazısının yanındaki sayıyı çoğaltarak kendinize özel yapabilirsiniz. 

Blogger kullanıcıları için harika diyebileceğim farklı  ve kullanışlı   eklenti bloglarınıza  daha profesyonel görünüm ve şıklık katacaktır.  Demosuna     sitemizin sağ  alt   tarafında bulunan  sağlık, teknoloj, webmaster, garip olaylar yazan gadgetlere göz atabilirsiniz.

Eklemeniz gereken kod aşağıda.  Renkli olarak belirttiğimiz yerleri kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Renkli bölümlerle ilgili gerekli açıklama aşağıda yapılacaktır.

Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript gadget bölümünden aşağıdaki kodu ekleyerek kayıt edin.

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://dl.dropboxusercontent.com/u/60346665/bh-son-yazilar-css.css" />  <script src="https://dl.dropboxusercontent.com/u/60346665/bh-son-yazilar.js"></script>  <script type='text/javascript'>var numposts = 5;var showpostthumbnails = true;var displaymore = false;var displayseparator = true;var showcommentnum = false;var showpostdate = false;var showpostsummary = true;var numchars = 100;</script>   <script type="text/javascript" src="http://ibrahimfirat.net/feeds/posts/default/-/Sağlık?published&alt=json-in-script&callback=labelthumbs"></script>

Kendinize özel düzenlemeleri yapabileceğiniz renklendirişmiş bölümlerin açıklamaları:

Showpostdate = eklentinizde konuların altında yazılış tarihinin  gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Şuan false şeçili olduğundan     yazı tarihleri gösterilmeyecektir.  Gösterilmesi için true yapmanız yeterlidir.

Numpost = Ne kadar konunun gösterileceğini ayarlamanızı sağlar.  Maximum 25  tane konu listeleyebilirsiniz.

Displaymore = Devamını oku bağlantısını  açıp kapamaya yarayan koddur. görünmesini istiyorsanız true yapınız

Numchars = kaç karakter göstereceğini belirler

Showpostsummary = Konunuzun bir kısmının gösterip gösterilmeyeceğinin ayarını yapmanızı sağlar false - true

Kırmızı bold şekilde belirtmiş olduğum en önemli  yer; Sağlık yazan bölüm hangi etikete ait konunun  gösterilmesini istiyorsanız o bölüme  herhangi bir etiketi girmeniz yeterli olacaktır.

Ve son olarak www.ibrahimfirat.net yazan bölüme kendi  site adresini yazınız.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.