-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » ALES 2013 sonbahar dönemi başvuruları

ads
ads
eğitim

ALES 2013 sonbahar dönemi başvuruları ne zaman sona erecek?

Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkanlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme yükümlülüğü bulunmamaktadır.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 17 Kasım 2013 yapılacak ALES güz dönemi sınavı başvuruları, 11-20 Eylül'de alınacak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırı görevlisi, uzman, çevirmen ve yetişek öğretim planlamacısı kadrolarına havadan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ve Türkiye'de lisansüstü eğitimi programında tahsil rastlaşmak için ALES'e sokulmak gerekiyor. filinta sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak şiddetli lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmıyor ve ALES sonuçları değerlendirmeye bağımlı tutulmuyor.

Yükseköğretim kurumlarının tedrisat elemanı ihtiyacının karşılanması üzere yahut bütün organizasyon ve kuruluşlar yerine lisansüstü öğrenimi sahne olmak üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak. Bu yolla dar dışında lisansüstü tahsil yaşamak talip adayların bu sınava girmeleri gerekiyor. zorunlu ihtimam yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkanlarıyla il dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava duhul zorunluluğu bulunmuyor.

Yükseköğretim oturmuş tarafından onay verilen yükseköğretim kurumlarındaki muallimlik şehadetname programlarına öğrenci müntehap ve yurtlandırma işlemlerinde bile ALES sonuçları kullanılacak. öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda çıkmak isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekiyor.

Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış tamamlanmak kaydıyla diyar dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. ALES'e namahrem uyruklular da girebilecek.

Sınava gezmek isteyen adaylar, ALES güz dönemi kılavuzu ile aday müracaat formuna referans tarihleri zarfında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. kılavuz dağıtım yapılmayacak. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.