-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Yapmanız Gereken 5 Diyet Önerileri

ads
ads
Yapmanız Gereken 5 Diyet Önerileri

Sağlıklı Yaşam İçin Bilinçli Diyet Yapmanın Yolları

Diyet yapmak genel olarak zor gibi görünse de bilinçli bir şekilde yapılan diyet kişiye oldukça  faydalıdır.  Günümüzde  zor gibi görünen diyet için bir kaç öneriyle bunu kolaylaştıracaksınız.

1. ) Yiyeceklerin Yağlarını almak:  Buz küpü kullanarak çorbalar ve soslarda ki yağları rahatlıkla alabilirsiniz. Bunu yapmak için:

* Yağlı gıda tüketiyorsanız bir buz küpünü içine atarak bunu başarabilirsiniz. Çorba veya buna benzer yiyeceklere atılan buz yağları kendine çekmektedir. Çok çabuk şekilde yağları buz kendine çektiği için bir kaşık ile tüm yağları içinden çıkarmanız ve acele etmeniz gerekmektedir.

2. ) Çok fazla çiğnemek: Uzun yıllardan beri bilim insanları tarafından onaylanmış bir gerçek. Hızlı yemek  insan sağlığına  zararlıdır. Hızlı yemek yiyen kişi çiğnemeden veya çok az çiğneyerek yediğinden daha  fazla yemek yer ve doyma hissi gecikir. Bunun için oldukça  fazla çiğnemek sizin daha az yemek yemenize ve yediğinizden lezzet almanıza yarayacaktır.

3. ) Kırmızı Tabak:  Yapılan araştırmalar neticesinde  küçük ve kırmızı renkli tabaklarda tüketilen yiyecekler insanın az yemek yemesine neden oluyormuş. Araştırma neticesinde kırmızı harici renki tabaklarda  kişilere sunulan yemeklerin daha çok yendiği ortaya çıkmıştır. Bundan dolayı kırmızı renkli tabakların az yedirdiği kanıtlanmıştır.

* Bunun nedeni kırmızı rengin insan beynine tehlike sinyalleri gönderdiğinden daha az yeme ihtiyacı duyulduğunu araştırmacılar açıklamıştır. Bunun yanı sıra diğer bir önemli unsur küçük tabaklar ile büyük tabaklar arasında pek bir fark olmadığını, küçük tabaklarla yemek yiyenlerde aynı şekilde az yediği belirlenmiştir.

4. ) İştahınıza engel olun: Birçok insan aç olmadığı halde güzel kokulu ve iştah açıcı yemekleri gördüklerinde beyne sinyal giderek o yemeği yeme hissi oluşur. Ancak bu durum geçicidir. Kendinizi kontrol edebilmeniz lazım aç olmadığınız halde yemek yemeyiniz.

5. ) Ağır diyetlere ara verin: Diyet yaparken bilinçli olarak yapmak size hem sağlık kazandırır hemde amacınıza ulaşırsınız.  Diyet günlerinde bazen ağır diyet olur bazen bu diyetleri hafifletmeniz gerekir. Sürekli aynı seviyede ağır diyetle devam ederseniz  vücudunuz alması gereken vitaminler ve besin değerlerinde orantısızlık olacağından bazı zamanlarda ağır diyetlerden kaçınıp hafif diyetlerle devam etmeniz gerekmektedir.


Bir önceki  yazımız >>  Cilt Bakımı için Papatya Maskesi Yapımı

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bir gün eğer çok kilo alırsam ve kilo vermeye karar verirsem mutlaka uygularım. Aslında çok basit şeyler ile kilo vermek mümkün ama insanın gerçekten bunu istemesi önemli sanırım

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.