-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Yılbaşı Kutlamanın Zararları

ads
ads
Günümüzde geçmişten taa bugüne kadar Hristiyanların bayramı olan yılbaşı kutlamalarda günümüzün Müslümanları da buna eşlik etmektedir. Bu yanlış bir davranış ve insanı günaha sokacak duruma getirir. 

Bizlerin bayramları Ramazan bayramı, Kurban bayramı ve her hafta olan Cuma günleri de bizlerin bayramımızdır. Ancak bizim bayramlarımızı hangi gayrimüslimin kutladığını gördünüz. Göremezsiniz onlar kendi inançlarına bağlı ne kadar batıl ve hak inanç ve din olmasa da milyon dolarlar versen belki bir kere bile namaz kılmazlar. Ama ne gariptir ki biz Müslüman bir ülke olarak yılbaşı tatili bile yapıyoruz o gece rahat kutlansın diye. Devletimiz bu konuda önlem alması gerekirken tam tersine teşvik eder derecesinde birde tatil günü ilan ediyor.

Yılbaşı Kutlamanın Zararları


Hz. İsa (a.s.) doğum günü olan yılbaşı kutlamalarında binlerce alkol tüketimi oluyor ve herkes sarhoş derecesine geliyor. Bizim ülkemizde de aynı şekilde yılbaşı gününün ertesi günü haberlerde birçok olaya şahit oluyoruz. Biz Mümin isek neden yılbaşı kafirlerin bayramını kutlayalım. Tamam Hz. İsa (a.s.) doğum günü olan o gün bu şekil demi kutlanır. Bir peygamber için kutlama içkili, eğlenceli vb. gibi günahlar içinde mi olur. 

Bizlerin düşüncesi ise biz aslında o amaçla kutlama yapmıyoruz, sadece yeni yıla girişimizi kutluyoruz diyorlar. Ne olursa olsun sonuç olarak kafirlerin adetini yapmış oluyor ve onlara benzemiş oluyor. Müslümanlıkta onlara benzemek yoktur. Onların adetleri bize terstir. Allah (c.c.) korusun insanı dininden bile edecek dereceye gelebilir. Bununla ilgili zamanın en büyük evliyalarından olanların bazı sözlerini sizlere aktaracağız:

"Müslümanın, bir başka dinin şiarı (alameti farikasi) olan bir fiili kendi ihtiyarı ile yapması küfürdür."

"Bazı Hanefi alimleri demişlerdir ki, adı geçen bütün bu (başka inançların gereği olan bayram ve kutlamalara) katılan ve bundan tövbe etmeyen onlar gibi kâfirdir. Imam Malık`in arkadaşlarından biri de demiştir ki, Nevrûz Günü (o günü ta`zim için) bir karpuz kesen sanki domuz kesmiş gibidir. Dolayısı ile Müslüman, böyleleriyle oturması, kesmede ve pişirmede onlara yardımcı olması ile günahkâr olmuş olur." (Türkmanî, Kitabu`l-üma fil-havâdisi vel-bida` I/293-294)

Bu günde hindi kesmek veya buna benzer ne varsa, hediyeleşmek, tebrikleşmek yılbaşı kutlaması maksadıyla ne olursa olsun bir Müslümana asla yakışmaz. Bizlerin yapması gereken o günü dua ve zikirle geçirmek gerekirse, o gün kutlamaların yapıldığım zaman televizyon izlememek gerekir. 

Ancak bugünlerde gıda almak, ve yemek için hindi almak, kesmek de doğru bulunmamıştır. Her ne kadar niyet salih olsa da o gün garyrimüslimler bunu yaptıkları için bir nebze onlara benzemiş gibi olduğundan tehlikeli ve sakıncalıdır. Eğer bu gıdaları tüketmek istiyorsanız ya bir gün önce yada bir gün sonra yapmakta mahzur yoktur. 

Belki bana yobaz diyeceksiniz, ne derseniz deyin umurumda olmaz ben doğru olanı söylerim, anlayan anlar, anlamayan anlamaz kafasına göre gider. Küfür tek millettir. Bizler onlara neden benzeyelim yahu.

Bu gibi eylemleri bazı insanlar gerçekten bilmeyerek yapıyor olabilir. Bu yüzden insanları bilinçlendirme adı altında bu yazıyı yazmayı uygun gördük inşaAllah nasiplenen olur. 

Selam ve Dua İle



Bir önceki İslam'i yazımızda Deniz Taşkan kardeşimizin kaleme aldığı "Hayatın Anlamı" isimli konumuzu okumanızı tavsiye ediyoruz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Yazınızın doğrulupuna kesinlikle katılıyorum üstelik bir ekleme yapmak istiyorum ,dün avmde noel ağacı önünde örtülüsüde örtüsüzüde fotoğraf çektiriyor,oysa ki,noel ağacı değil bizim kültürümüz, hristiyanlığa bile sonradan giren bir olgu yahu ne tuhaf milletiz

    YanıtlaSil
  2. gecen bir yilin muhasebesi yapilmali. kar zarar cetveli cikarilmali.

    YanıtlaSil
  3. İstanbul ve büyük şehirlerde artık yılbaşı geceleri tehlikeli oluyor o gün şuç oranı yükseliyor.

    YanıtlaSil
  4. bilal alsancak10 Aralık 2015 08:54

    yılbaşında evimde otururum arkadaş. Neymiş orada burda parti varmış banane..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.