-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Kod (80072EFE) Windows Hatası

ads
ads

Windows 7 80072EFE Update Bilgisayarı Güncelleştirme Hatası

Windows yeni güncelleştirmeleri arayamadı hatası ve çözümü.

Bilgisayarınıza  format attıktan sonra, sistem değişikliği yaptıktan sonra veya normal zamanlarda karşınıza çıkabilecek bir durumdur. Bu hata kodu sadece "80072EFE" olarak değil başka şekillerde de çıkabilir. Sorun ise  Windows güncelleştirmeleri yapamaması. Bu durumu ortadan kaldırmak için bir kaç adım vardır. Bazen tek bir adım işe yararken bazen bir kaç adımda işe yaramayabilir. Ancak biz yapabileceklerinizi sizlere aktaralım. 

Kod (80072EFE) Windows Hatası


Windows güncellemelerini yüklemeye çalıştığınızda şu "80072efe veya 80072f76 " kod hatalarının bazı nedenleri olabilmektedir.

* Windows Update sunucularının arasındaki bağlantılarının sekteye uğraması.
* Bilgisayarınıza   virüs bulaşmış olması.
* Ve diğer nedenler...

Çözümü yapmak için ilk olarak "Windows Update" kapatınız. Ve 20 dakika veya biraz daha fazla süre boyunca kapalı kalsın. 

"Windows Update kapatmayı bilmeyen için. ilk olarak denetim masasına giriniz. Sistem ve güvenlik sekmesini tıklayınız. Yeni açılan bölümde  "Windows Update" sekmesini göreceksiniz tıklayın ve sol bölüme göz atın. Bu bölümde 'ayarları değiştir' sekmesine tıklayın. Güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme (önerilmez) yazanı seçip kapatın. Ve bir süre boyunca kapalı kalsın yukarıda dediğimiz  gibi 20 dakika yeterli bir süre olacaktır. Süreniz dolduktan sonra aynı bölümlere giderek 'Windows Update"i açın. Bu işlemler sonucunda herhangi sorun olmadığı sürece durum düzelecektir. 

Bu işlemlere  rağmen sorununuz devam ediyorsa ikinci bir yöntemi deneyeceğiz.

Bilgisayarınıza rootkit ismi verilen bir  yazılımdır. Ancak bu virüs programları  tarafından tespit edilmesi çok güçtür. Çünkü bir virüs olmadığından ama  virüs kadar tehlikeli uzaktan bilgisayarınızı kontrol etmeye yarar.  Bu sayede bilgisayar  hakimiyetini ele geçirebilir. Bunu da temizlemenin yolu vardır. Yapmanız gereken "http://support.kaspersky.com/viruses/utility#TDSSKiller" bağlantısını kullanarak adrese gidin ve burada TDSS olanı bilgisayarınıza indirin.  Programı  çalıştırıp izlenmesi gereken yolu takip edin. Ve bilgisayarınıza reset atın. Yeniden başladığında Windows güncellemeleri arayamadı hatası çözülmüş olmalıdır.

Bazı antivirüs programları da buna neden olabilmektedir. Bu yüzden  antivirüs programlarınızı kapatarak deneme yapınız. Soruna neden olacak bazı  programlar "McAfee firewall, Norton Internet Security, Zone Alarm Firewall, Panda firewall,  Comodo Firewall"

Bunlarda işe yaramaz ise DNS ayarlarınızı değiştirmeyi deneyin. Olmazsa eski haline getirin. 

Son olarak da yapmanız gereken ve sizi çözüme  ulaştırabilecek 'Windows güncelleştirme aracı'nı indiriniz.  İndirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanın. 

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/949104/how-to-update-the-windows-update-agent-to-the-latest-version

Ve bu yapılan sorun giderme işlemlerine  rağmen düzelmediyse uzman birinden yardım almanız size zaman kazandıracaktır.

Kaynak iF


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.